Napi horoszkóp, december 1.: a Kosok régi álma teljesül, a Bikák szorgalma meghozza gyümölcsét

Borítókép: Napi horoszkóp, december 1.: a Kosok régi álma teljesül, a Bikák szorgalma meghozza gyümölcsét
Horoszkóp december első napjára.

Napi horoszkóp, december 1.

KOS (március 21-április 20)

Hosszú ideje rendkívüli módon vágysz valamire és úgy tűnik, a mai napon lehetőséged nyílik arra, hogy megszerezd. Borzasztóan izgatott vagy emiatt, nem is mered elhinni, hogy végre a tiéd lehet az, amiről eddig csak álmodni mertél, ezért legszívesebben világgá kürtölnéd, hogy mindenki osztozhasson veled az örömödben. Légy azonban óvatos, hisz csak akkor nyugodhatsz meg teljes mértékben, ha valóban kézzel foghatóvá válik, addig bármikor történhet olyan váratlan fordulat, amely elfújja a széllel. Tegyél meg mindent a magad részéről azért, hogy akármi történik, neked tiszta legyen a lelkiismereted! Ha a kezedben tartod, azt már úgy sem veheti el tőled senki és nyugodtan büszkélkedhetsz vele!

BIKA (április 21-május 21)

Valami, amin régóta lelkiismeretesen, teljes mellbedobással dolgozol, a mai napon végre olyan gyümölcsöt terem, amelyre nem csak Te, magad leszel büszke, de a környezeted elismerését is kiváltod majd. Mivel minden tőled telhetőt megtettél, nyugodt lelkiismerettel mutogatod majd a műved mindenkinek, de vigyázz, mert lesznek majd olyanok is, akik nem tudnak őszintén veled örülni, emiatt hajlamosak mindenféle pletykákat terjeszteni rólad. Neked azonban nem kell az irigységből adódó rosszindulatnak felülnöd, hisz pontosan tudod, hogy tisztességes úton jutottál el oda, ahol most ünnepelsz, az pedig, hogy nekik ez nem tetszik, legyen az ő bajuk!

IKREK (május 22-június 21)

Kendőzetlenül kimondod a véleményed valamivel kapcsolatban, amivel akaratodon kívül ugyan, de nagyon megbántasz valakit, aki magára vette a mondanivalód lényegét. Mielőtt azonban megsavanyodna közöttetek a viszony egy ilyen apróság miatt, mindenképp magyarázd el neki, hogy nem ellene irányult az, amit mondtál, te csupán csak az álláspontodat fejtetted ki valamivel kapcsolatban, amely korántsem jelenti azt, hogy rá céloztál volna, vagy hogy őt akartad volna megbántani ezzel. Nem kell a jövőben sem titkolnod a véleményed, ebből a szituációból tanulva azonban legközelebb talán szofisztikáltabban is tálalhatod!

RÁK (június 22-július 22)

Nem igazán szeretsz a komfortzónádból kilépve új helyzetekkel szembenézni, sokkal inkább a biztonsági játékra törekszel annak érdekében, hogy mindenképp biztos lehess a sikerben. Ezúttal azonban olyan helyzet adódik, amely korántsem az, amelyhez hozzá vagy szokva, feletteseid ugyanis olyasfajta feladattal bíznak meg, amelyhez nemhogy ki kell lépned a biztonsági zónádból, de még ismeretlen is az útvonal számodra. Hidd el azonban, minél inkább remeg a lábad, annál nagyobb eséllyel fogsz hatalmasat esni, állj meg tehát biztosan a lábadon, hogy ha már aknamezőre tévedtél, legalább okosan taktikázva juss át a túloldalra. A végén majd Te, magad is csodálkozni fogsz, hogy sokkal nagyobb volt a dolog füstje, mint a lángja!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Valakivel közös feladatot kapsz, amit csapatban kellene megoldanod, ám az már az elején teljesen világossá válik, hogy abszolút nem tudtok egy hullámhosszon működni. Konfliktusotoknak egyetlen oka van: két különböző irányba haladtok. Ez azonban jelentősen megnehezíti az olajozott csapatmunkát, ennek okán veszélybe kerül az eredmény is. Érdemes tehát mérlegelned, hogy a saját makacsságod fontosabb-e, vagy az, hogy ne okozz csalódást sem magadnak, sem a megbízóidnak. Próbálj találni egy közös nevezőt a társaddal és egy rövid időre, a célod érdekében adj lejjebb az elveidből, csakis a siker érdekében! Meglátod, megéri!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Túl sok feladatot vállaltál magadra, mindenbe belekezdtél egy kicsit, nem számolva azzal, hogy lesz közöttük olyan, ami sokkal bonyolultabb annál, mint amilyennek elsőre látszott. Mivel azonban szorít a határidő, fogalmad sincs, mihez kezdj, joggal érzed úgy, hogy kezdenek összecsapni a fejed felett a hullámok. Az első kétségbeesés után próbálj higgadtan tekinteni a kialakult szituációra, hisz attól, mert mérgezett egér módjára szaladgálsz össze-vissza, még nem fogsz tudni megoldani semmit. Szedd össze a gondolataid, állíts fel egy sorrendet és annak alapján fejezd be egyiket a másik után. Menni fog, csak ne hagyd magad szétesni! Legközelebb érdemes jobban átgondolnod, miféle terheket veszel a nyakadba!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Rossz előérzeted van valamivel kapcsolatban, amely kezd eluralkodni rajtad és ez megbélyegzi az alaphangulatod is. Amennyiben nem szeretnéd az egész napod ilyesfajta, negatív hangulatban tölteni, ennek érdekében jobban teszed, ha utána jársz azoknak a dolgoknak, amelyekkel kapcsolatban aggodalmat érzel, hisz ha végre tisztán látsz, talán lehetőséged adódik arra is, hogy megelőzd a katasztrófát, vagy megfelelőképp felkészülj az önvédelemre, ha harcba kell indulni. Semmiképp ne ülj azonban tétlenül a babérjaidon!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Akad valaki a környezetedben, aki mindenáron keresi a bajt, teljesen biztos ugyanis benne, hogy te mindig ott állsz a háta mögött és mindent bevetve kihúzod a gödörből, bármibe kerüljön is. Egy idő után észre kell azonban venned, hogy az illető csupán kihasználja önzetlen segítőkészséged, abszolút figyelmen kívül hagyja a veszélyt, az abból származó bajt is, mi több direkt keresi azokat a helyzeteket, amelyek igen magas rizikófaktorral rendelkeznek, nem félve a következményektől. Elképzelhető, hogy bármilyen közel is áll hozzád ez a bizonyos személy, talán lassan el kellene engedned a kezét, hogy a saját bőrén tanulhassa meg, milyen az égő parázson futkározni! Ne legyen miatta lelkiismeret furdalásod, hisz te mindent megtettél érte, innentől minden csak rajta múlik!

NYILAS (november 23-december 21)

Végre a terveid szerint alakulnak a folyamatban lévő ügyek, nem kell folyamatosan azon frusztrálnod magad, mi lesz, ha egy váratlan hiba miatt meghiúsul a terved. Épp ezért most nyugodtan visszavehetsz a tempóból, nem kell végre ugyanis úgy hajtanod magad, mintha az életedért küzdenél, így végre másnak is szentelhetsz egy kis időt. Csináld azt, amihez kedved van, ne kötelező jellegű dolgokkal foglalkozz és főleg ne vállalj nagy felelősséggel járó kihívásokat. Bizonyos határvonalakon belül mozogj, mert mindemellett a jelenleg futó ügyeid sincsenek teljesen lezárva, bármikor bekövetkezhet olyan váratlan fordulat, amely megváltoztat mindent! Csak módjával kapcsolódj ki egyelőre, amíg pontot nem tettél mindennek a végére!

BAK (december 22-január 20)

Ma olyasfajta lehetőséget kapsz, amelyet vétek lenne kihagyni, így tehát mindenképp meg kell ragadnod ahhoz, hogy végül olyan sikereket érhess el, amelyekben te sem mertél hinni azelőtt. Most tehát csak arra összpontosíts, hogy ezt az alkalmat kihasználd, szedd össze a gondolataid, legyél magabiztos és teljesítsd a küldetést. Mindenképp érdemes szem előtt tartanod azt is, hogy csak bizonyos erkölcsi határokon belül illene maradnod azért, hogy tiszta eszközökkel zsebelhesd be a sikert a végén, illetve hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod miatta. Maradj a saját értékrended szerinti határon belül, hozd ki magadból a lehető legtöbbet, mert akkor mondhatod csak el biztonsággal, hogy mindent megtettél a győzelemért!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Régóta komolyan foglalkoztat a gondolat, hogy valami olyasmibe vágj bele, amely ugyan most még teljesen ismeretlen számodra, ám ebben rejlik számodra az izgalma is. Épp ezért most elhatározásra jutsz, nem húzod tovább az időt, hisz a körülmények jelenleg a legideálisabbak ahhoz, hogy meg tudd valósítani azt, amire hosszú ideje vágysz. Fel kell azonban készülnöd arra, hogy valószínűleg elég nagy áldozatokkal jár majd az, hogy végül pontot tehess a végére és sikeres lehess, de ha visszatekintesz majd a hosszú utadra, rá fogsz jönni, hogy megérte áldozatot hozni a boldogságod érdekében!

HALAK (február 20-március 20)

Úgy érzed, hiába próbálsz feljebb kapaszkodni a hegyen, egyszerűen elfogyott a szufla belőled, akárhogy is küzdesz, nem tudsz tovább mászni. Amennyiben nincs energiád, ül le, pihenj meg, gondold végig, mik azok a célok, amikért küzdesz. Időd van bőven, semmi nem sürget, nem kell ugyanis egyetlen nap alatt meghódítanod a csúcsot. Hidd el, attól mert elfáradtál, nem kell feladnod, hisz ha már ennyit küzdöttél, nem érdemes most visszafordulnod. Nagyon csalódott leszel, ha hátat fordítasz és nem lesz benned elegendő kitartás. Adj időt magadnak, neked is jár egy esély a győzelemre!