Igaz történet: így forgat szexjelenetet egy 52-es méretet viselő színésznő

Igaz történet: így forgat szexjelenetet egy 52-es méretet viselő színésznő

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

J

Jen Ponton elmeséli, hogyan kapott életében először „dagadt csaj” létére romantikus filmfőszerepet és mi történt, amikor majdnem anyaszült meztelenül kellett szexet imitálnia filmbeli partnerével.

Jen Ponton ismert, sűrűn foglalkoztatott színésznő. 2016 augusztusában mutatták be Love on the Run című romantikus filmjét,

...amelyet még 2011-ben forgattak. Valószínűleg ez egyike az első szerelmes filmeknek, amelynek főszerepét egy 110 kilós lány játssza. Jen most elmesélte a refinery29.com-nak, hogyan sikerült megkapnia a szerepet azután, hogy meg volt győződve róla: ő soha nem fog filmfőszerepet kapni, és milyen volt az a forgatási nap, amikor egy ágyjelenetet kellett felvennie.

A nevem Jen Ponton. Láthattatok engem a 30 Rockban, az Unbreakable Kimmy Schmidt tévésorozatban, az Orange is the New Blackben és egy csomó New York-i zsarusorozatban. 2011-ben a Love on the Run című filmet forgattam, amit csak idén mutattak be. Nem ez volt az első filmem, de ez volt az első, amelyben romantikus főszereplőt játszottam. Elképzelhető, hogy először írt forgatókönyvíró szexjelenetet egy hozzám hasonló figurával a fejében. Végsősoron 52-es méretet viselek.

Kövérnek lenni egyedülálló élmény ebben a szakmában. A leggyakrabban ezt kérdezik tőlem: „A méreted segíti vagy hátráltatja a karrieredet?” A legtöbb esetben ez rajtam múlik és azon, hogy félig telinek vagy félig üresnek látom-e a poharat. A legtöbb szerep, amelybe beválogatnak, mérettől független; csak annyi van tisztázva a forgatókönyvben, hogy egy kedves és túlbuzgó vagy furcsa és vicces színésznő kell oda. De vannak helyzetek, amelyekkel már szembesülnöm kellett... Például nem is álmodozhattam főszerepről. Nagyszájú legjobb barátnő? Naná! Félénk, önostorzó penészvirág? Álmomban is megszerzem ezeket a szerepeket! De a Magabiztos Romantikus Főszereplő mindig elkerült engem és mindenki mást 44-es méret fölött (oké, legyünk realisták: 2-es méret fölött). És akkor jött a Love on the Run.

Mint annyi plus size nő, az életem nagy részét a „dagadt csaj” imidzsének rabságában töltöttem. Gyerekkorom óta hol diétáztam, hol éheztettem magam, hol dance fitnesz módszereknek vetettem alá puha, kerek testem, és közben azt kívántam, bárcsak lehetnék bárki más, csak ne az, aki vagyok. Így éltem az egyetem végéig, ahol történetesen drámaszakos voltam, tehát ha egyvalamit megtanultam, az az volt, hogy ezzel a testtel soha nem fogok főszerepet kapni. A szórakoztatóipar olyannak látszott, mint ha egy véres húsdarabokkal megrakott vödröt szíjaztak a hátamra és belöktek volna egy cápáktól hemzsegő medencébe.

Kép

Aztán felfedeztem a testpozitív mozgalmat, és a dolgok elkezdtek megváltozni körülöttem. Csatlakoztam egy bloggerkörhöz és olyan fogalmakról kezdtem tanulni, mint az egészség mérettől függetlenül, hogyan fogadjuk el a zsírpárnáinkat... Lassan másképp kezdtem látni magam. Képes voltam beszélni a gyakran frusztráló, máskor viszont izgi élményről, amit az jelentett, hogy kövér emberként egy kövér szerepet játszhattam a tévében. Új cél fogalmazódott meg bennem: főszerepeket szeretnék játszani, olyan karaktereket, amelyeket nem a méretük határoz meg. Így jött a képbe a Love On The Run.

Amikor az ügynököm emailben megerősítette, hogy elmehetek a meghallgatásra, a torkomban dobogott a szívem. Egy sötét, csavaros romantikus vígjátékról volt szó, amelynek főszereplője Franny, egy öntudatos, nagy szívű, cuki személyiség. A film egy kifacsart Hamupipőke-történetről szól: Franny javíthatatlan optimista, aki gondját viseli teljesen gyámoltalan családjának. Egy szép napon túszul ejti egy bank rabló – ez lett a hercegből a fehér lovon –, aki teljesen leveszi a lábáról. Franny hisz a csodákban és az igaz szerelemben és nem hagyja, hogy bármi eltérítse a céljaitól. Imádnivaló, önfeledt személyiség, aki történetesen 110 kiló.

Franny nem egy „dagadt csaj”. Határozott, szexi és romantikus nő. Mindent megtettem, hogy megkapjam a szerepet. És egy hónapon belül már a forgatáson találtam magam a kollégáimmal, Frances Fisherrel, Annaleigh Ashforddal és a partneremmel, Steve Howey-val.

Nagyszájú legjobb barátnő? Naná! Félénk, önostorzó penészvirág? Álmomban is megszerzem ezeket a szerepeket! De a Magabiztos Romantikus Főszereplő mindig elkerült engem és mindenki mást 44-es méret fölött (oké, legyünk realisták: 2-es méret fölött).

Elképesztő volt, milyen kevés jelentősége van a testemnek a forgatás alatt. A 90 oldalas forgatókönyvben alig esik említés Franny méretéről. Ennél is fontosabb, hogy a hősnő egyetlen becsmérlő kijelentést sem tesz magáról. Az öngyűlölet hiánya a karakterben olyan volt, mint a friss levegő. Ez a figura lett a példaképem, ilyenné akartam válni én is, azt kívántam, bárcsak ismertem volna hasonló embert fiatalon. Nem csak élvezni tudtam, hogy Frannyt játszom, de tökéletesen tiszteletben tartották a személyemet a forgatáson. A testem ezúttal nem jelentett akadályt.

Aztán elérkezett a szexjelenetek ideje és az összes frissen szerzett önbizalmam szétfoszlott. Aznap reggel a zuhany alatt azt kívántam, bárcsak inkább Tahitin kötnék ki valami varázslat folytán – vagy bárhol, csak a kamera másik oldalán ne, csaknem teljesen meztelenül. Korábban is vállaltam meztelenséget, de ezeknek a jeleneteknek valahogy sosem volt szexuális kontextusa. Az, hogy a vágy tárgyaként filmeznek, jócskán kívül esett a komfortzónámon. A 12 éves énem elkezdett felülkerekedni rajtam; ez egy csapda, súgta nekem, most mindjárt nagyon át leszel rázva, mint a sulidiszkóban, ahol a fiúk összebeszéltek, hogy ne kelljen velem táncolniuk. Ki akar téged majdnem-meztelenül látni és megmutatni, hogy jól érzed magad az ágyban? Az egész egy nagy dagivicc.

Olvasd el ezt is!

A színészpartnerem, Steve arcizma sem rándult, amikor igyekeztem eltűnni a lila plüssköntösömben. A rendező viccesen Xanaxszal kínált (és eljátszottam a gondolattal, hogy beveszek egyet). A rendezőasszisztens, Niki megmasszírozta a hátamat és elmondta, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Amikor a motelszoba-jelenethez érkeztünk, még szorosabbra húztam a köntöst. Jegesek voltak az ujjaim, reszkettem a mellbimbótapaszom és a felfestett fehérnemű alatt. Steve emlékeztetett, hogy neki teljesen pucérra kellett vetkőznie a Shameless című tévésorozatban. Hanyatt feküdt az ágyban a cowboycsizmájában és a produkciós asszisztens összehajtogatott lepedőket és törülközőket terített az ágyékára (amitől a színészek valójában tízcentikre vannak egymástól a szexjelenetek alatt). Az egész légkör nem is lehetett volna szeretettelibb, támogatóbb és elfogadóbb.

A producerünk, Amy félrevont és ezt mondta: – Ugye tudod, drágám, hogy ez nem vicc? Ez egy hihetetlenül fontos jelenet lesz. Gyönyörű leszel. Megígérem.

Az ágy felé fordultam, és nagyokat nyeltem. A forgatókönyv szerint nekem kellett felül lennem. A plus size nőket nem korlátozza a méretük abban, hogy bármilyen szexuális pozíciót felvegyenek, ami csak jólesik nekik, de amikor én vagyok felül, rendesen elfog a szorongás. Mi lesz, ha agyonnyomom? Szeretne így látni engem? A civil életemben nem aggódtam már emiatt, de most, amikor a kollégámra másztam, akit azért fizettek, hogy úgy tegyen, mintha szexelne velem... nos, nem volt könnyű.

Kép
forrás: Europress

Felidéztem Amy szavait, amikor elfoglaltam a helyem a félméteres vastagságú textiltornyon, amely köztem és Steve között volt, és figyeltem, hogy Steve kényelmetlenül érzi-e magát. De az arca békés, relaxált volt. Valamiért a sütikről kezdtem bájcsevegni vele, amíg meg nem hallottam a rendezői kiáltást: – Tessék!

A bátorságom maradékát is összeszedtem, és elkezdődött a pantomimjáték. Mozogtunk, színlelve a szexet és közben igyekeztem nem törődni az ideges hanggal a fejemben. Próbáltam felidézni a nőt, aki vagyok, amikor nincs rajtam a kamera. Arra gondoltam, mit csinálok a valódi szex során, hogyan mozgok, milyen hangokat adok ki magamból. Emlékeztettem magam, hogy a saját hálószobámból már kizártam a szégyent, hogy csak a gyönyör és a vágy maradjon. Azt mondtam magamnak: ha túl gyáva vagyok ahhoz, hogy megtegyem ezt magamért, akkor miért ne tenném meg a plus size nőkért, akiket egész életükben arra tanítottak, hogy aszexuális, nemkívánatos húsdarabként tekintsenek magukra? Végül egy apró, bátortalan nyögés hagyta el a számat.

Minél tovább forgattunk, annál „hangosabb” lettem, váltogattam a hangmagasságot és a hangerőt. A saját vagányságom volt az, amely kihozta ezt belőlem. Rájöttem, hogy a félelmeim ellenére jó vagyok ebben a jelenetben. Visszataláltam az önbizalmamhoz és hullámozni kezdtem, előre-hátra mozogni és ringatni a csípőmet. Alattam Steve is egyre jobban felengedett. Egyszercsak felismertem, hogy az én kezemben van az irányítás. Éreztem a hatalom ízét, Frannyként és Jenként, a vezető színésznőként egyaránt.

A jelenet végül elérte csúcspontját egy sor sóhajtás, nyögés és csípőmozgás képében és a rendező felkiáltott: „Ennyi!” Tele voltam adrenalinnal és büszkeséggel. Valaki megragadott a köntösömnél fogva, pedig már nem is siettem annyira eltakarni magam. Ha újra kell vennünk a jelenetet, bármikor vissza tudok ugrani a törülközőkre – jöttem rá ekkor. Más ember lettem, mire befejeztük a jelenetet. Megtaláltuk egymást a karakteremmel, ezzel a bátor nővel, életre keltettem, lágy idomokat adtam neki. Lehetővé tettem számára, hogy szégyen és bocsánatkérés nélkül foglalja el a helyét a világban.

Ő az én példaképem.

refinery29.com

Miért nincsenek a klasszikus irodalomban független, erős nők?

Irodalmár vagyok, szerkesztő, költő. A napjaim jelentős részét szövegek és könyvek között töltöm, így a soknál egy picit többet olvasok. Napok óta foglalkoztat azonban egy kérdés, amire sehogy sem tudok megnyugtató választ találni. Olyan magyar és világirodalmi női karaktereket kerestem, akik egyedül élnek, nem folyton férfiakról beszélnek, és mindemellett köszönik szépen, igen jól vannak.

Napi horoszkóp november 17.: a Szüzek érdekes tapasztalatokat szerezhetnek, a Halak igazi csapatjátékosok

Hétvégén is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Miért vinnéd haza a nejlont? 6 budapesti bolt, ahol kimérve és/vagy ökotudatosan szerezhetsz be bármit, ami az otthonodba kell

Manapság a csapból is a bolygónk ősellenségeinkről: a nejlonzacskókról, PET-palackokról és egyéb nem lebomló, a ránk és környezetünkre káros anyagokról olvashatunk. Azonban sajnos továbbra sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen rossz irányba halad a fogyasztói társadalom.

15 állítás, amitől felrobban az agyad (pedig egytől egyig igaz)

Elsőre nem fogod elhinni őket, de ha belegondolsz, mindegyikről ki fog derülni, hogy valójában igazak.

Napi horoszkóp november 16.: a Bikák váratlan helyzetbe kerülnek, a Rákoknak komoly ügyben kell állást foglalniuk

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Megjelent a decemberi Éva, nézz bele!

Nyáry Krisztián és lányai rendkívül figyelemre méltó interjút adtak nekünk, és ez még nem minden. A decemberi Éva már az újságárusoknál!

3 terület, amire a szülői minta különösen nagy hatással van

Amikor gyerekvállalásra kerül a sor, mindkét félnek vannak elképzelései arról, hogy milyen példát mutat majd a csemetének, milyen elveket szeretne átadni és miket kerül el nagy ívben. Merthogy az otthonról hozott impulzusok bizony meghatározó szerepet töltenek be az életünkben.

Fuss Bátran! - Pécsi közösségi futás egy jó ügyért

Több pécsi szervezet fogott össze annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos futásra. November végén pedig közösségi eseményt szerveznek.

Tudjuk már kinek adnánk az Oscart! Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animáció – nálunk mindent visz!

November 15-től vetítik a mozik Milorad Krstić szlovén származású filmrendező Ruben Brandt, a gyűjtő című filmjét. Ott voltunk a sajtóvetítésen és most elmesélem, miért nem érdemes kihagyni ezt a lenyűgöző alkotást!

Lassan, de biztosan, avagy igenis le tudsz fogyni 5-7 kilót 2 hónap alatt (és meg is tudod tartani) - 5 tipp

Ez a két hónap akkor is eltelik, ha nem programozod be tudatosan az életmódodat – úgyhogy akár bele is vághatsz! Megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg attól a néhány makacs, lerázhatatlannak tűnő kilónyi súlyfeleslegtől.

Napi horoszkóp november 15.: a Szüzek bátorságukat bizonyíthatják, a Bakokra rámosolyog a szerencse

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!

Mutatunk 16 aprócska házikót a nagyvilágból - ha szeretnéd egy tündérmesében érezni magad

A most következő házikókban bárki megszállhat, aki szeretné kipróbálni milyen lehet belecsöppenni egy tündérmesébe, vagy csak elmenekülne egy időre a világ elől.

Csak semmi cukormáz: 7 film szabálytalan anyákról

A nemrég bemutatott Egy nap ihletésére készítettünk egy összeállítást olyan filmekből, amelyekben nem hagyományos anya-karakterek szerepelnek.

Földalatti csodák - Lélegzetelállító vasútállomások a világ minden pontjáról

A metróállomásokról általában a megkopott falak, a piszok és a zsúfoltság jut elsőre eszünkbe, ennek ellenére jó pár olyan kivétel a világon, amelyek építészete, tisztasága egészen lenyűgöző.

Utazz velünk! – ezeket a belföldi úti célokat ajánlják szerkesztőink, 4. rész

Az Éva magazin szerkesztőségében imádunk utazni. A következő sorozatunkban megosztjuk veletek, hogy milyen belföldi helyszínekre látogatunk legszívesebben.

Napi horoszkóp november 14.: a Rákok túlzottan ragaszkodnak valakihez, az Oroszlánok megtalálják a sikerhez vezető utat

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, izgalmas üzeneteket rejtenek ugyanis az egyes csillagjegyek!

A borok kóstolási sorrendje

Amikor többféle bort kóstolunk – legyen az akár egy fesztiválon vagy egy baráti borozgatáson –, nem mindegy, hogy azt milyen sorrendben tesszük.

Unboxing: DIY Adventi koszorú box kibontása - VIDEÓ

Idén te magad készítenéd el az adventi koszorút? Valami egyedi és kreatív megoldásra vágysz? Örülnél, ha kapnál hozzá némi segítséget? Akkor nézd meg, mit tartalmaz az Éva magazin DIY adventi koszorú boxa!

15 dolog, amit nem tudtál az épp 70 éves Károly hercegről

November 14-én ünnepli 70. születésnapját Károly herceg. Élete eddigi 70 évéből 67-et a brit trón elsőszámú várományosaként töltött el, de biztosak vagyunk benne, hogy nem ez élete legnagyobb traumája. Most összegyűjtöttünk néhány érdekes tudnivalót a brit királyi udvar egyik legviharosabb életű személyiségéről.

Napi horoszkóp november 13.: a Szüzek megvalósíthatják a terveiket, a Vízöntők kikapcsolódhatnak végre

Ma is érdemes elolvasnod a napi horoszkópod, izgalmas üzeneteket rejtenek ugyanis az egyes csillagjegyek!

Kövess minket

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem