9 dolog, amit tudnod kell, ha nem bírod eldönteni szakíts-e karácsonykor

9 dolog, amit tudnod kell, ha nem bírod eldönteni szakíts-e karácsonykor
Forrás: youtube.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A következő gondolatok nem az előnyökről, vagy a hátrányokról szólnak, hanem tök őszintén belevágják a képünkbe az igazságot magunkról és a lehetséges kimenetelekről.

Vagy közvetlenül karácsony előtt. Talán kicsit kegyetlennek hathat sokak számára épp az ünnepek alatt „kimenekülni” egy kapcsolatból, de szinte egészen biztos, hogyha valaki megteszi ezt a lépést, akkor jó oka van rá. Külső szemlélőként lehet ezen elmélkedni, csodálkozni, vagy akár ítélkezni is, mégsem fogjuk tudni soha átélni, hogy min megy keresztül az, aki a szakításon hezitál és épp ekkorra időzíti, ugyanúgy, ahogyan azt sem érezhetjük át, hogy milyen az otthagyott fél szerepében tetszelegni, hacsak nem voltunk már korábban ehhez hasonló helyzetben. Ha valakiben többszörösen felmerül a gondolat, hogy véget vetne egy kapcsolatnak, az már viszonylag elég erős jelzés kell legyen arra, hogy ott valami nincs rendjén, még ha ez szerencsétlen módon épp az év ezen időszakára esik is.

Olvasd el ezt is!

De mit tehet ilyenkor az ember, hogy ne kergessék őrületbe a saját gondolatai, a pro és kontrák, és hogy ne üsse fel a fejét az életében hirtelen a sajnálat démona, ami jócskán megnehezíti számára a döntés meghozatalát? A következő gondolatok nem az előnyökről, vagy a hátrányokról szólnak, hanem tök őszintén belevágják a képünkbe az igazságot magunkról és a lehetséges kimenetelekről. Mert hát lássuk be, a szétválás, az elmúlás, és a változás mindig is az életünk része volt, és míg földi halandók vagyunk, az is kell legyen!

Kép
forrás: youtube.com

Valószínűleg lesz egy szar karácsonyod. Na jó, attól függ, hogy hogyan éled meg a kapcsolat végét, de azt biztosan lehet tudni, hogy lesz egy kis szívfájdalom a karácsonyfa alatt.

1# Ne az előnyöket és hátrányokat sorold magadban, hanem tedd a szívedre a kezedet: tényleg úgy érzed, hogy vége van, nincs több benne? Ha igen a válasz a kérdésre, nincs min tovább hezitálni!

2# Nem szabad hagynod, hogy a sajnálat, vagy az előrevetített kellemetlen szituáció akár még csak ideiglenesen is húzza az idődet! Hogy miért? Mert a te időd a te időd, és épp ezért igen értékes, így nem szabadna olyan emberekre pazarolnod, akivel nem mutat előrébbjutást a kapcsolatotok!

3# Érdekel, hogy mit gondolnak mások? Óriási hiba! A saját életedet neked kell élned, a saját döntéseidet neked kell meghoznod, nem pedig azoknak, akik kérve vagy kéretlenül is véleményezik minden lépésedet!

Kép
forrás: youtube.com

4# Egyértelmű számodra, hogy több a nézeteltérés, az egyet nem értés, és a veszekedés, mint a jó pillanat? Lehet a másik embert csomó jó tulajdonságáért szeretni, kedvelni, de ha ezek eltörpülnek a rosszak, kellemetlenek, össze nem egyeztethetők mellett, akkor mégis mire vártok még? Mi tart vissza?

5# Tisztában vagy vele, hogy már csak a megszokás tart össze benneteket? Esetleg nem mered kimondani? Pedig jó lenne, mert lehet, hogy a másik is épp így érez, vagy nem, de azt érzi, hogy valami nem működik jól. Tiszta vizet a pohárba! Amíg nincs őszinteség, kommunikáció, nincs megoldás sem!

6# Félsz a biztosat a bizonytalanra cserélni? Ez már nem a kapcsolatotokról szól, hanem kizárólag rólad. Az van, hogy önző vagy. Mert félsz, hogy mi lesz veled ezután: hogyan lesz új partnered, mit kezdesz magaddal, mivel töltöd ki az űrt, merre visz az élet. Rossz hír: ha nem léped meg, ezekről továbbra is csak álmodozhatsz, elmélkedhetsz. Ne rettegj tovább a következményektől: terítsd ki a lapjaidat, szívd fel magad és lépj tovább!

Kép
forrás: youtube.com

7# Nem érdemes kerülgetni a forró kását, nyíltan, őszintén kell kommunikálni! Így nem lesznek félreértések, fölösleges körök, és csak annyi fájdalom jut, ami amúgy is mindig benne van a pakliban mindkét fél számára. Nincs olyan, hogy a „jó alkalom”, erre nem lehet felkészülni, ezt most kell csinálni!

8# Érdemes a békére törekedned! Ha már megtetted a lépést, tartanod kell minden közösen hozott megállapodást. Ne kergess hiú ábrándokat: azzal, hogy kimondtad a végét, még kell idő a lecsengéshez! Költözés, elszakadás (telefonálások, találkozások berekesztése), utórengésként érkező viták (esetleg felhánytorgatások – ez utóbbit végképp próbáld meg elkerülni) még hónapokkal később is jöhetnek. Azonban egy jó hír: minél előbb utat tör magának a szakítás hullám, annál hamarabb fognak körülötted elcsendesülni a dolgok.

9# Valószínűleg lesz egy szar karácsonyod. Na jó, attól függ, hogy hogyan éled meg a kapcsolat végét, de azt biztosan lehet tudni, hogy lesz egy kis szívfájdalom a karácsonyfa alatt. Az igazság az, hogy mindig nehéz lenne kimondani, hogy vége, ezért nem lehet különféle alkalmakra hivatkozva halogatunk minden fontos döntés meghozatalát. A jó hír: minden bizonnyal még baromi sok csodás karácsonyod lesz az életben, ami seperc alatt kitörli majd ennek az egy keserédes ünnepnek az emlékét!

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Végre! II. Erzsébet minden eddiginél komolyabban veszi a környezetvédelmet, hála országos haverjának, David Attenborough-nak

A Buckhingham-palota új intézkedéssorozatban tiltotta ki a szívószálakat és a műanyag palackokat a királyi ingatlanokból, s a kőkemény intézkedés mögött állítólag maga a 92. évét taposó királynő áll.

Ha ezt a két ételt együtt eszed, biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz az anyagcseréd!

Ha gyorsabb anyagcserére vágysz, érdemes kipróbálnod!

2 hónapja nem rágom a körmöm: így jutottam el idáig

"Nem terveztem felhagyni a körömrágással, de aztán egyik nap ránéztem a kezeimre és azt kérdeztem magamtól: hát normális vagyok én?"

Ezért kellene mindig tartanod egy citromot az éjjeliszekrényeden

Meglepő hatása van ennek a gyümölcsnek!

Napi horoszkóp február 19.: a Rákok optimizmusukkal oldják meg a kialakult helyzetet, a Mérlegek változásra vágynak

A hét első napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Napi horoszkóp február 18.: a Bikák elképesztő sikereket érnek el, a Skorpiók könnyen népszerűvé válhatnak

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Napi horoszkóp február 17.: az Oroszlánok számára új kapcsolat van a láthatáron, a Szüzek ismeretlen dologban próbálhatják ki magukat

Hétvégére is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a mai horoszkópod is!

Beismerő vallomás: 6 önös érdek, amiért örülök, ha a férjem néha nincs otthon

Néha kell egy kis szabadidő! Aki mást mond... annak nincs igaza, és punktum.

Itt az ideje, hogy te készítsd el magadnak a zabtejet!

Sokan vannak, akik valamilyen ételintolerancia miatt fogyasztanak gabona- vagy egyéb magtejeket az állati eredetűek helyett. Sokan pedig azért, mert rendkívül finomak, és emellett persze egészségesek is. Egy baj van csak velük, hogy meglehetősen drágák. De tudtad, hogy ezeket simán előállíthatod akár otthon is, fillérekből?

7 dolog, amit mindenképp nézz meg az autón vásárlás előtt, ha édesanya vagy

Anyaként jövünk csak rá igazán, mennyit nyom a latba, ha a valódi igényeinkhez választunk magunknak autót.

Napi horoszkóp február 16.: a Szüzek kitartanak a céljuk mellett, a Skorpiók végre kikapcsolódhatnak

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz ma is izgalmas üzeneteket olvashatsz, amelyek egyenesen a csillagoktól érkeznek!

Kipróbáltuk az új közautó szolgáltatást, hogy neked már ne kelljen azon pánikolnod, például miért nem tudsz elindulni

Január közepe óta lehet használni a Mol carsharing szolgáltatását, így már azok is autóval mehetnek be dolgozni, akiknek egyébként nincs saját kocsijuk. Mint nekem! Igaz, nekem még jogsim nincs, viszont van egy erre (is) alkalmas fickóm, aki elvezeti helyettem az autót, ha épp szükség van rá. A napokban együtt próbáltuk ki, hogyan is működik ez a szolgáltatás az életben. Mert épp szükségünk volt rá…

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft