A terhesség 4 kevésbé ismert jele

Borítókép: A terhesség 4 kevésbé ismert jele Forrás: europress
Te tudtad, hogy ezek a jelek utalhatnak terhességre is?

Nőként két dolog foglalkoztat bennünket a legjobban a terhességgel kapcsolatban életünk során: hogy hogyan tudunk teherbe esni, vagy hogy miként kerülhetjük el. Életszakaszunktól, az aktuális körülményeinktől függően vágyunk, vagy épp nem vágyunk kisbabára, és szinte bármit képesek vagyunk megtenni azért, hogy elérjük célunkat. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen nagyon fontos, hogy tudatosak legyünk a gyerekvállalás kérdésében. Így hát nem is csoda, hogy amikor épp egyik, vagy másik kimenetel miatt aggódunk, felforgatjuk a polcunkon tornyosuló könyveket, és átböngésszük a létező összes internetes fórumot ebben a témában, hogy megtudjuk, vajon jól sejtjük-e a sejthetőt. Mi most ahhoz szeretnék egy pici segítséget adni, hogy az érzeteid alapján még inkább képes legyél azonosítani a korai terhességet, így összeírtunk 4 olyan jelet, ami nem túl tipikus ugyan, de arra is utalhat, hogy valaki bizony beköltözött a pocakodba.

1)) Viszketés

Hirtelen zavaróan elkezdhet viszketni a bőröd, főként a hasad és a melleid környékén. Általában végigkíséri az egész terhességet, hiszen a bőrünk ezeken a területeken folyamatosan tágul, nyúlik, hogy alkalmazkodjon a változáshoz.

2)) Gyomorégés, reflux

Bizony, ez akkor is bekövetkezhet, ha amúgy még csak hírből sem ismered a gyomorégés érzését, hiszen megváltozik a szervezeted progeszteron szintje. Inkább a várandósság második trimeszterétől jellemző tünet, de vannak kismamák, akik már kezdetektől erre panaszkodnak.

Forrás: europress

3)) Székrekedés

Szintén kevesen tapasztalják ezt a tünetet a terhesség elején, mivel inkább az utolsó hónapokban jellemző. A progeszteron szint miatt azonban valamennyire megváltozik az emésztés, így ez is a nem elhanyagolható jelek közé tartozik. Igyál sok folyadékot, és egyél magas rosttartalmú ételeket, úgy nem lehet gond!

4)) Fokozott hüvelyváladék

Sok nő tapasztal már a terhesség kezdetén megnövekedett mennyiségű hüvelyi folyást. Ez egy természetes állapot, nem szabad aggódni miatta, amíg kórosnak (kellemetlen szagúnak, állagúnak, vagy furcsa színűnek) nem találjuk. Utóbbi esetben feltétlenül keressük fel az orvosunkat!

A felsorolt tünetek természetesen egész másra is utalhatnak, így mindenképp javasolt 2, vagy több otthoni terhességi teszt elvégzése, valamint egy látogatás a nőgyógyásznál!