Filmelőzetes: Jessica Chastain zsidókat ment az állatkertben

Borítókép: Filmelőzetes: Jessica Chastain zsidókat ment az állatkertben
A The Zookeper's Wife igaz történet alapján készült. Nézd meg a film előzetesét!

Mi történik egy állatkerttel háború idején? Sajnos nem adhatunk biztató választ erre a kérdésre. A varsói állatkert is szerencsétlenül járt: a német bombázás idején teljesen megsemmisült. A helyén a tulajdonosok, Jan Żabiński és felesége, Antonina Żabińska állatfarmot létesítettek és szőrmekereskedelemmel foglalkoztak. De Antonina néhány túlélő vadállatot (például egy hiénakölyköt és egy borzot) is gondozott itt a háború alatt, valamint – titokban zsidókat bújtatott.

Mindezt Antonina Żabińska naplójából tudjuk, illetve onnan, hogy Diane Ackerman amerikai író könyvet adott ki belőle 2007-ben. A könyvet pedig most filmesítették meg: A The Zookeper's Wife (Az állatkert-igazgató felesége) 2017 márciusában kerül a mozikba. Nézzétek meg az előzetest:

Mint a Saul fia alkotói mindvégig, az egész sikerszériájuk és a hónapokon át tartó díjeső közepette hangsúlyozták, az ő filmjük kifejezetten nem akart szép lenni. Nem akart olyan lenni, mint egy „hagyományos holokausztfilm”, amely a reményt mutatja meg a reménytelenségben, a túlélést a halál poklában, hanem a többség sorsáról szól. Nos, ebben a tekintetben a The Zookeper's Wife kifejezetten „szép holokausztfilmnek” ígérkezik, ami persze önmagában semmit sem von le az érdemeiből... A később A világ igaza címmel is kitüntetett hős házaspárt Jessica Chastain (Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza) és Johan Heldenbergh belga színész alakítja, míg Daniel Brühl (Becstelen Brigantyk) tűnik fel az állatkertfosztogató náci német zoológus szerepében.