Akár három évet ülhet a férfi, aki tönkretette Donald Trump csillagát a Hollywoodi hírességek sétányán

Borítókép: Akár három évet ülhet a férfi, aki tönkretette Donald Trump csillagát a Hollywoodi hírességek sétányán Forrás: Europress
Vandalizmus vádjával áll bíróság elé az 52 éves James Otis, amiért tönkretette Donald Trump csillagát a Hollywood Walk of Fame-en.

A férfi csákánnyal és kőtörő kalapáccsal esett neki a csillagnak október 26-án, tiltakozva az ellen, hogy az akkor még elnökjelölt Trump állítólag szexuális zaklatások egész sorát követte el.

Otis tettét a nyilvánosság előtt vállalva követte el, azzal indokolva, hogy Trump „nőgyűlölő és egyfolytában hazudik. Én elismerem a hibáimat és aztán viselem a következményeit, ellentétben Mr. Trumppal, aki soha nem nézett szembe a tetteivel, se a következményekkel. Ezért rongáltam meg a csillagát. Törvényt sértettem.”

A hírességek sétányán található csillagokat a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara „kezeli”; az elnök, Leron Gubler szerint „aki változást akar, az menjen el szavazni, ne köztulajdont rongáljon”.

Forrás: Europress
Trump a csillag avatásán, 2007-ben

A Hollywood Walk of Fame-en jelenleg több, mint 2500 csillag található. 1956-ban hozta létre a kereskedelmi kamara, hogy ily módon állítson emléket a szórakoztatóipar nagyjainak. Donald Trump 2007-ben kapott csillagot a The Apprentice című tévéműsoráért.

Az elkövető akár 3 évet kaphat, bár valószínű, hogy enyhébb ítélettel megússza.