Így lehet hercegnő a kislányodból

Borítókép: Így lehet hercegnő a kislányodból Forrás: www.gettyimages.com
10 egyszerű gesztus, amivel elvarázsolhatod a pici lányodat

1. Vidd ágyba reggelit!

Jó esetben ezt látja tőled, amikor anyát ébreszted. Ne érezze, hogy ő csak egy udvarhölgy, kínálj neki királyi reggelit, és meglátod, igazi hódoló lesz belőle.

2. Menjetek moziba!

Ok, ez egy általános esemény, de próbáld ki, hogy ketten mentek! Elkíséred, előreengeded, biztosítod a kukoricát és az üdítőt, kiválasztod az épp aktuális gyerekfilmet és a pici úgy érzi, mintha egy randevún lenne, ahogy a nagyok.

3. Autózzatok egy jót!

Nem sietve, nem az idő által hajtva, csak úgy tegyetek pár kört a környéken. Ketten. Nyisd ki neki az ajtót, állítasd be az ülést, hagyd, hogy zenét válasszon, esetleg illatot is, így tényleg úgy érezheti magát, mint egy hercegnő a hintóban.

Forrás: www.gettyimages.com

4. Vidd el fagyizni!

A jégkrémet óvatosan kell adagolni, ezért is lehet ünnepi alkalom egy közös fagyizás. Pattanjatok biciklire, menjetek el a legközelebbi cukrászdába, együt vegyétek és fogyasszátok el a hűs finomságot, és figyeld meg, a pici legközelebb már nem csak a fagyit, de a túrát is igényeli majd.

5. Várd az ajtó előtt

A kis hercegnő készülődik, nem illik zavarni! Apuka illedelmesen vár a lakás ajtaja előtt (nem, nem mindig, a megbeszélt program előtt), becsönget, a kislány pedig vár, kicsit húzza apa agyát, majd kinyitja, egy úrihölgy így cselekszik!

6. Tedd azt, amit akar!

Kérdezd meg, mit csinálna aznap. Úgy állj neki, hogy bármit mond, meg kell próbálnod teljesíteni. Ha szerencséd van, csak játszani akar, de nehezebb feladat esetén sem szabad megfutamodni, kell pár nap a hónapban, amikor a gyerek „irányít”.

Forrás: www.gettyimages.com

7. Tedd azt, amit te csinálnál!

Akkor is elérheted a „hercegnő hatást”, ha azokba a szigorúan titkos programokba vonod be, amiket te szoktál csinálni. Vidd el horgászni, téli gumi-cserére, vagy kérd meg, hogy segítsen összerakni a konyhaasztalt. Hidd el, a bennfentesség érzetétől még nagyobb királynőnek érzi magát.

8. Menjetek el vacsorázni!

Az otthoni közös étkezéseket semmiképp ne hagyjátok el, de azért néha elmehettek kettesben valahova. Nem kell gyertyafényes fine diningben gondolkodni, egy gyros vagy a „nagy sárga M betű” még a legfinnyásabb királykisasszonyokat is kicsalogatja a palotájukból.

9. Shoppingoljatok!

Addig menj el vele plázába, amíg még megteheted! Varázsvilágba érkezik a kislány, ahogy beléptek a lehetőségek tárházába, kinyílnak kapuk és a gyerek úgy érzi, megtalálta a birodalmát. Vidd „csajos” helyekre, szánj rá időt, vegyetek is valami a lehetőségeidhez képest!

10. Tanuljatok megy együtt valamit!

Most ne a leckére gondolj. Süssetek muffint (az még neked is megy!), építsetek babaházat, tanuljatok meg valamit, hogy a kis hercegnő felnőttnek érezhesse magát!