Variációk csirkére azoknak, akik komolyan veszik a diétát

Borítókép: Variációk csirkére azoknak, akik komolyan veszik a diétát Forrás: europress
Akkor sem kell megvonnod magadtól a finom falatokat, ha diétázol! Egyik munkatársunk így csinálja!

"Előrebocsátom, hogy nem vagyok valami nagy szakács és mivel kemény diétát folytatok, az én szokásaim még a férjemnek sem tetszenek" - áll neki a recept elmesélésének munkatársnőnk.

Így készülnek az ő diétás, de kétségkívül nagyon finom csirkés ebédjei!

Forrás: europress
Elkészítési idő: 1-1,5 óra
1-2 személyre
Sütőzacskóban, vagy serpenyőben sült csirke
Hozzávalók
  • 1 egész csirke vagy csirke részek
  • érzés szerint só
  • 1 marék fokhagymagerezd
  • zöldségek apróra vágva (tetszés szerint)
  • sütőzacskó vagy öblös serpenyő
  • pici víz
  • alma vagy körte (tetszés szerint)
  • rozmaring ((ha fűszeresebb ízt szeretnél))

Mi nem a boltban vesszük a csirkét, ezért nem kell nagyon ízesíteni, és annyi zsír van rajta, hogy zsiradék sem kell hozzá.

1. lépés
A csirkét megtiszítás után csak sózom, akkor is ha sütőzacskóban, vagy serpenyőben sütöm. Persze jobb, ha fokhagymát, zöldséget teszünk mellé a zacskóban.
2. lépés
Pontosan nem tudom, meddig kell sütni, soha nem mérem, de ha majdnem kész, a zacskót ki kell nyitni és addig sütni (akár légkeveréssel), amíg szép piros nem lesz a bőre.
3. lépés
Ha serpenyőben sütöm, pici vizet öntök alá, szeretem almával, körtével, persze a gyümölcsöt csak akkor teszem mellé, ha majdnem kész. Itt is pirosra sütöm.
Forrás: europress
Elkészítési idő: 1 óra
1-2 személyre
Rántott csirkemell diétásan
Hozzávalók
  • Tetszőleges mennyiségű csirkemell
  • tojás (a panírhoz)
  • szénhidrát-csökkentett liszt (a panírhoz)
  • szénhidrát-csökkentett panírmorzsa (a panírhoz)
  • kókuszzsír (a sütéshez)
  • almaszósz (köretnek)
  • medvehagymás tejföl (köretnek)
1. lépés
Ha éppen rántott csirkemellet készítek ebédre, akkor a csirkét 3-4 centis darabokra vágom, sózom, csökkentett szénhidrát tartalmú lisztbe, tojásba és csökkentett szénhidrát tartalmú panírmorzsába forgatom.
2. lépés
Ezután forró serpenyőben, kókuszzsírban kisütöm.
3. lépés
Ezt köret nélkül, pl. házilag készített almaszósszal, vagy apróra vágott medvehagymás tejföllel eszem. Isteni. (Szerintem a csirkemellet csak így lehet megenni, különben olyan száraz. ;-) )