Így reagált a Down-szindrómás kisfiú anyukája, amikor a modellügynökség visszautasította fia jelentkezését

Borítókép: Így reagált a Down-szindrómás kisfiú anyukája, amikor a modellügynökség visszautasította fia jelentkezését Forrás: crystalbarbeephotography
Ez az anyuka igenis kiállt a fogyatékkal élő gyereke jogaiért.

A 15 hónapos Asher Nash imád a kamerának pózolni. Huncut és kíváncsi pofiját, anyukája Meghan előszeretettel örökíti meg; sőt, az első szülinapján készült remek képeken felbuzdulva el is küldte azokat egy ügynökségnek, akik többek között egy nagy gyerekruha márka fotózására toboroznak modelleket. Mivel heteken keresztül nem érkezett válasz a jelentkezésüket illetően, így Meghan úgy döntött felveszi velük a kapcsolatot, és levélben érdeklődött a cégnél.

Forrás: usmagazine.com

Amikor azonban megérkezett a válasz, alig hitte el, amit olvas: az ügynökség ugyanis azzal utasította vissza a jelentkezésüket, hogy cégük nem foglalkoztat „speciális nevelési igényű” gyerekeket.

Forrás: usmagazine.com

Meghant szörnyen kiábrándította az eset, és írt egy „elgondolkodtató” választ a cégnek arról, hogy a fiát ugyanolyan jogok illetik meg, mit bármely más, egészséges gyermeket. Ugyanakkor nem hagyta nyugodni a dolog, és történetét megosztotta a Facebookon, és más oldalakon is olyan körökben, akik érintettek a Down-szindróma, vagy más fogyatékosság ügyében. A sztorit hamar felkapta az internet, és így az ügynökség is kénytelen volt reagálni a történtekre.

Bejelentették, hogy a cég találkozni fog Meghannel és családjával, hogy jobban átérezzék és megértsék a helyzetüket, látásmódjukat.

Forrás: usmagazine.com
Ezzel szeretném megmutatni a világnak, hogy ezek a gyerekek is számítanak!
Meghan Nash

Az anya úgy nyilatkozott, hogy nem állt szándékában megszégyeníteni a vállalatot, mindössze az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Ashernek és a hozzá hasonló, fogyatékkal élő gyerekeknek is szükségük és joguk van arra, hogy egészséges társaikhoz hasonlóan részt vehessenek a válogatásokon és a megjelenésekben.

„Ezzel szeretném megmutatni a világnak, hogy ezek a gyerekek is számítanak!” – mondta az anyuka.