Napi horoszkóp október 24.: a Bikák fontos dologért harcolnak, a Skorpiók számára új kihívás körvonalazódik

Borítókép: Napi horoszkóp október 24.: a Bikák fontos dologért harcolnak, a Skorpiók számára új kihívás körvonalazódik
Horoszkóp a hét első munkanapjára.

NAPI HOROSZKÓP OKTÓBER 24.

KOS (március 21.–április 20.)

Nagyon dolgozol egy számodra fontos dolgon, de úgy tűnik, valaki mindent megtesz azért, hogy akadályozza minden egyes lépésedet. Ez az első pillanatban rendkívülien felbosszant, ha azonban lehiggadsz és tudsz hideg fejjel gondolkodni, rájöhetsz, hogy mi a célja ezzel. Nem érdemes egy adok-kapokba belemenned, egyszerűen csak tudasd vele, hogy pontosan tudod, mi a terve, és mivel te ragaszkodsz a terveidhez, minden tőled telhetőt megteszel majd, s bizony hajlandó vagy felvenni a kesztyűt és ringbe szállni az illetővel az érdekeidért! Ne hagy magad, mert ha valaki átveszi az irányítást, onnantól elúszott a hajód!

BIKA (április 21.–május 21.)

Számodra kiemelten fontos ügyért harcolsz – a többiekkel teljesen szembemenve, akik emiatt már-már kissé flúgosnak tartanak. Téged azonban ez a legkevésbé sem zavar, csakis arra koncentrálsz, hogy minden áron elérd a célodat. Amennyiben valóban ki tudsz tartani a saját álláspontod mellett, nem érdemes feladni. Lehet ugyan, hogy ma még rajtad nevetnek, de később mindenki leesett állal, megdöbbenve fog majd állni, ha látja, hogy kitartással és akaraterővel elérted azt, amiért olyannyira elvakultan harcoltál. Lehet, hogy ma még te vagy a kakukktojás, de egy nap majd méltán lehetsz büszke magadra, hisz bizonyítottál magadnak, s nem mellesleg mindenki elismeréssel fog rólad beszélni!

IKREK (május 22.–június 21.)

A hét első munkanapjáran úgy érzed, egyelőre nem igazán tudod felvenni a ritmust, épp ezért nem is terveztél semmilyen nagyobb munkába belevágni. Ennek ellenére ma olyasmivel kell megküzdened, amihez szinte minden energiádat fel kell használnod. Nem minden nap történik ilyesmi, de most készülnöd kell rá, hogy vagy mindent bevetsz, vagy menthetetlenül elsodor az ár. Lehet ugyan, hogy ma teljesen ki fogsz merülsz, de ha a nap végén visszatekintesz a művedre és az eredményre, büszkeséggel tölt majd el az, amit látsz. Ezután este kifejezetten jól fog esni egy forró fürdő, egy pohár bor társaságában!

RÁK (június 22.–július 22.)

Hosszú ideje hatalmas teherként nehezedett rád egy bizonyos dolog, s ez minden másról elvonta a figyelmed, szinte kizárólag ezzel foglalkoztál. Most azonban lehetőséget kapsz arra, hogy végleg lezárhasd az ügyet, felszabadulhass és új utakon indulhass el, s új élményeket keress. Ragadd meg az alkalmat és élj a lehetőséggel, hisz ezúttal minden hiánytalanul a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy végre megízleld a szabadság ízét. Ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak vagy elvonják a figyelmedet, neked csak magadra kell koncentrálnod, mert lehet, hogy holnap már késő lesz!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Akad valaki a környezetedben, akinek minden lépése kifejezetten bizarr a számodra, s nem érted, mit és miért mond, mindig nagyon titokzatos, de az azért az látszik, hogy fogalma sincs, valójában hol van, mert egészen érthetetlen dolgokat művel. Általában elfogadó és toleráns embernek tartanak, vannak azonban olyanok, akikkel kapcsolatban valahogy az első pillanatban érzed, hogy jobb, ha távol tartod magad tőlük. Ez a bizonyos személy is ebbe a kategóriába tartozhat, így nem feltétlenül érdemes nagyobb energiákkal abba fektetned, hogy megértsd a cselekedeteit és a viselkedését; lépj tovább és olyanokra koncentrálj, akikre érdemes!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Minden erőddel arra törekszel, hogy másokat boldognak láss, hogy te legyél az, aki mindenkinek utat mutat és fényt hoz az éjszakába. Amíg azonban másoknak egyengeted az útját, a saját céljaid megvalósítására nem marad sem időd, sem energiád. Érdemes tehát ezen a ponton elgondolkodnod azon, hogy mi a fontossági sorrend: a saját életed – vagy az, hogy mindenki másnak elrendezd a sorsát. Hidd el, azok közül, akiknek ma önzetlenül, önmagadat feláldozva segítesz, sokan nem fogják ezt viszonozni. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy amennyiben úgy hozná a helyzet, hogy szükséged lenne rájuk, ott állnak majd mögötted. Épp ezért szelektálj és csak azoknak segíts, akikre majd te is számíthatsz, ha úgy adódik!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

A hét első munkanapján mihamarabb szeretnél végezni a tennivalóiddal, ezért elképesztő tempót diktálsz, mert azt gondolod, ha csak egy pillanatra is megállsz, minden elúszik és garantáltan nem tudod tartani a tervezett határidőket. Minél gyorsabban igyekszel azonban letudni a mai napot, annál kevésbé tudsz megfelelően koncentrálni és használható eredményt produkálni, így érdemes mérlegelned, hogy kicsit lassítasz – jóllehet, hogy ebben az esetben kicsivel később végzel –, vagy fel sem nézel, csak rohansz előre, de akkor nagy valószínűséggel előbb-utóbb elesel és kezdhetsz mindent elölről. Olyan munkát igyekezz kiadni a kezedből, hogy utána ne kelljen szégyenkezned és ne gyötörjön lelkiismeret-furdalás sem!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Nagy izgalommal nézel a mai nap elé, hisz az őszi szürke, monoton hétköznapokban végre igazán kellemes elfoglaltság adódik. Időnként neked is szükséged van arra, hogy feltöltődj, s néha kell valami, ami megszínesíti a mindennapokat. Használd ki az alkalmat, mert valószínűleg maradandó élményben lehet részed! Hidd el, a szokásos tennivalóid megvárnak, a rutinfeladatokat ugyanúgy el kell majd végezned holnap is, nem mindegy azonban, hogy lesz-e lendület a mozdulataidban, vagy csak úgy vonszolod majd magad előre, hogy azt rossz lesz nézni. Élj a mai nap kínálta lehetőséggel, s akkor holnap is minden könnyebbnek tűnik!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Egy apró botlás miatt bosszankodsz, hisz nem tudod, hogyan kerülhetett porszem a szerinted jól olajozott gépezetbe, s emiatt sokkal kevésbé vagy képes hatékonyan dolgozni, mint annak előtte. Nem érdemes azonban sokáig ezen rágódnod, jobban jársz, ha megoldáscentrikusan tekintesz a helyzetre és olyan megoldókulcsot keresel, amely segít abban, hogy egyszer, s mindenkorra pontot tehessa dolog végére. Ha erre koncentrálsz, s nem mérgelődsz tovább, átlendülsz a holtponton. De megmakacsolod magad, számolnod kell a kudarccal. Engedd el magad, lazíts, hisz te sem vagy tévedhetetlen!

BAK (december 22.–január 20.)

Régóta álmodozol valamiről, ami pillanatnyilag elég távolinak tűnik, s nem nagyon tudod, hogyan érhetnéd el a célodat komolyabb erőfeszítés nélkül. Minél tovább morfondírozol azonban ezen, rá kell jönnöd, hogy kényelmesen üldögélve nem jutsz semmire, ezért most érdemes felkelned. Rázd meg magad, s indulj el. Szinte biztosan nagyon fárasztó út vár rád, ami nem kevés áldozattal jár majd, de ha valóban úgy gondolod, hogy szeretnéd megvalósítani a terveidet, ne habozz tovább. Hiszen fejben mindent összeraktál már, csak a kivitelezés hiányzik. Merj tenni a jövődért, hogy később aztán nyugodtan élvezhesd a munkád gyümölcsét!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Akad valaki a környezetedben, akiben kifejezett rosszindulatot vélsz felfedezni a társaival szemben, ezért mindenki kerüli a társaságát, nincsenek barátai vagy szimpatizánsai. Ő viszont tökéletesnek, egyenesnek és őszintének érzi magát, miközben az önkritikát abszolút nem ismeri. Ezért nem is érti, miért a vele szembeni ellenszenv, s emiatt megpróbál többet között téged is kérdőre vonni. Ne titkold a véleményedet, kulturált formában nyugodtan mondd el, miért nem szeretik az illetőt, hisz elképzelhető, éppen ezzel tudod ráébreszteni arra, hogy nem véletlenül van mélyponton a népszerűségi indexe. Hidd el, sokkal jobb az egyenes út, szóval ne köntörfalazz csak azért, hogy elkerüld a kellemetlen szituációkat!

HALAK (február 20.–március 20.)

A mai napon váratlan szituációk sorozatába keveredsz, s igencsak fárasztó, hogy minden fronton úgy kell 100 százalékos formát nyújtanod, hogy ne kelljen később semmiért szégyenkezned. Kész szerencse, hogy szereted a kihívásokat, így ezt a helyzetet is élvezni fogod. Bár lehet, hogy ez már neked is sok, de hidd el, menni fog. Motiváció kérdése az egész, elszántságban pedig nincs benned semmi hiány. Ha a végén visszatekintesz a mai napra roppant elégedett leszel a teljesítményeddel és nyugodt lelkiismerettel eresztheted majd ki este a fáradt gőzt!