3 dolog, amit neked is tudnod kell a bőrödről

Borítókép: 3 dolog, amit neked is tudnod kell a bőrödről
Te is biztosan jól tudod, hogy fontos a hidratáltság, a napvédelem, és a tisztítás. De arról is van fogalmad, miket szükséges feltétlenül tudod a bőrödről?

A bőr érdekes szerkezet, képes percek alatt is akár megváltozni, és fontos, higy megfelelően vigyázz rá. Íme, 3 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a bőrről!

Betegséget, állapotokat jelezhet

A bőröd sokmindent megmutat, kezdve attól, hogy fakó, és ez azt jelenti, kimerült vagy, egészen a pajzsmirigy problémákig. Figyelj oda, mit akar neked üzenni.

Fontos, hogy megnézesd az anyajegyeidet

Ha bármelyik, akár egészen kicsi anyajegyed elváltozik, viszket, mérete nagyobb lesz, kiemelkedik hirtelen a bőrödből, irány a bőrgyógyász! Nagyon fontos, hogy tudj arról, ha bármilyen melanóma-gyanús tüneted van, mert az időben kezelt betegség nem annyira veszélyes, mintha későn vennéd észre.

Akne bármikor kialakulhat

Valószínűleg nem tudtad, de az akne nem csak a tinikor jellemző problémája, ötven év körül ugyanúgy előfordulhat. Nézesd meg egy bőrgyógyásszal, van-e rá hajlamod, és ha kiderül, hogy igen, ne ess pánikba, csupán figyelj oda, milyen termékekkel előzeted meg.