Ezekből tudhatod, hogy megérett az összeköltözés a pároddal – 6 dolog

Borítókép: Ezekből tudhatod, hogy megérett az összeköltözés a pároddal – 6 dolog Forrás: europress
Lassan jó lenne összebútorozni? Még mielőtt bedobod az ötletet, ezeket gondold azért át! ;-)

Talán legbelül már érzed, hogy itt lenne az ideje, hogy egy fedél alá kerülj a szerelmeddel, de nem vagy magadban biztos, esetleg még nem került köztetek szóba a téma. Azt javasoljuk, hogy minél előbb üljetek le és beszéljétek meg, kinek mik a tervei, hiszen lehet, hogy a másik feledben is már megfogalmazódott a dolog. Addig is adunk néhány „ellenőrző” támpontot, amit nem baj, ha egymagad végiggondolsz, mielőtt előhozakodnál a kérdéssel.

Forrás: theeverygirl

1-> Mindketten bele tudtok adni a költségekbe?

Akkor érdemes fontolóra venni az összeköltözést, ha mindketten elég stabil lábakon álltok ahhoz, hogy legalább hasonló mértékben tudjatok beleadni a felmerülő költségekbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyformán kell keresnetek, hiszen ez nem mindig lehetséges; hanem inkább csak azt, hogy kölcsönösen érezzétek, anyagilag is számíthattok egymásra.

2-> Tudtok beszélni a pénzről és hasonló az ezzel kapcsolatos felfogásotok

Végtelenül fontos, hogy meg is tudjátok beszélni a pénzügyeket, hiszen ez a hátralevő közös életetekben mindig sarkalatos pont lesz. Ismernetek kell egymás pénzhez való viszonyát, költési szokásait, elképzeléseit; és a megtakarításokról sem árt ha hasonlóan vélekedtek.

Nem baj, ha sok társsal volt már dolgod, épp az a cél, hogy megismerkedj a legkülönbözőbb embertípusokkal, és ráérezz mire, illetve kire is van szükséged! Ha úgy érzed ő ilyen, ne hezitálj tovább, hanem terjeszd elő az ötletet!
Forrás: europress

3-> Úgy érzed, hogy eléggé „kiélted magad”

Ezt persze ne negatív értelemben, vagy szó szerint értelmezd! Arra gondolunk, hogy bizonyosodj meg róla, hogy ő az a partner, akivel a továbbiakban el tudod képzelni az életedet, és nem érzel majd késztetést arra, hogy a továbbiakban új partnerek után keresgélj. Nem baj, ha sok társsal volt már dolgod, épp az a cél, hogy megismerkedj a legkülönbözőbb embertípusokkal, és ráérezz mire, illetve kire is van szükséged! Ha úgy érzed ő ilyen, ne hezitálj tovább, hanem terjeszd elő az ötletet!

4-> Van megtakarításod (és neki is)

Plusz pont, ha már mindketten rendelkeztek némi megtakarítással, amihez hozzá lehet nyúlni, ha megszorulnátok, vagy ha a közös otthonotokba szükségetek lenne valamire.

Forrás: europress

5-> Hasonló a fogalmatok a tisztaságról és a rendről

Ezt bizony nem szabad alábecsülni! Mert kinek kell az állandó szörnyülködés és vita, ha az egyik fél folyton „élhetetlenné” varázsolja a közös életteret? Beszéljétek meg, ha nem egyeznek ezek az elképzeléseitek; azt is, hogy ki miben tudna változtatni, és mi az, ami még belefér!

6-> Ha már komolyabbak az elképzeléseitek egymással, és ezt valamilyen módon ki is nyilatkoztattátok

Ha fokozatosan kialakult, hogy komolyabban gondoljátok egymással, esetleg már többször beszélgettetek a távlati tervekről; hasonló a családdal, gyerekvállalással és hasonlókkal kapcsolatos nézeteitek. Ha ez mind megvan, akkor se nyomulj, hanem csak fokozatosan hozd szóba a témát, hagyd, hogy a párod is kivegye a részét a tervezésből!