Mit csinálj és mit ne, hogy babád éjjel jót aludjon

Borítókép: Mit csinálj és mit ne, hogy babád éjjel jót aludjon
Fontos, hogy a kicsiknek megfelelő környezete legyen egy igazán jó alváshoz.

Még a legnehezebben alvó babákat is könnyű jó alvásra bírni egy-két egyszerű módszer segítségével. Csupán a szobát és az elalvás előtti órákat kell jól rendezni, és az álommanó hamar megérkezik.

Egy jó fürdő alvás előtt

Mielőtt lefekteted a kicsit, fürdesd meg langyos vízben, kifejezetten babák bőréhez kifejlesztett termékekkel. A meleg víz hatására elálmosodik, és egész éjjel mélyen alszik majd.

Meleg tej

Egy pohár meleg tej egy órával azelőtt, hogy ágyba kerül a kicsi, jó ötlet. A módszert már nagyanyáink is alkalmazták, és be is vált, hiszen a felmelegített tejben lévő triptofán nevű aminosav megnyugtat és álmosít.

Teljes sötét és behúzott függönyök

A test csak sötétben, mesterséges fények nélkül tudja jól kipihenni magát. Se digitális óra, se tévé, se LCD kijelzők ne világítsanak abban a szobában, ahol a baba alszik. Kapcsolj ki minden olyan fényt, ami körülötte van.

Alvós plüss

A baba mellett mindig legyen ott az alvókája, ami megnyugtatóan hat rá, ha éjszaka felébredne. A plüss ne legyen túl kicsi, és ne is legyen túl nagy, épp akkora méretűt válassz, hogy meg tudja fogni, és hozzá tudjon bújni.