A 6 legjobb anti aging tipp

Borítókép: A 6 legjobb anti aging tipp
Miért küzdenél a ráncokkal, ha meg is előzheted őket?

Egy-két biztos trükkel elérheted, hogy a bőröd ne kezdjen idő előtt ráncosodni. Sőt, mikor már megjelentek a ráncok, csökkentheted mélységüket.

Okosan válassz termékeket!

Ha a bőrödnek megfelelő készítményeket választasz, az már fél siker. Vedd figyelembe, hogy száraz, zsíros vagy normál, illetve azt is, hogy vízhiányos-e. Milyen a T-vonalad? Olajosodik vagy szárad? Érzékeny-e a bőröd a hidegre vagy egyes anyagokra? Ezeket a kérdéseket mind tedd fel magadnak, mielőtt krémet vagy lemosót vásárolsz, és ennek megfelelően válassz.

Aludd ki magad!

Ha naponta 7-8 órát alszol, a bőröd nagyon megköszöni majd. Semmi sem képes olyan hatékonyan megelőzni a ráncokat, mint az elegendő alvás. A legjobb, ha este 11 körül legkésőbb ágyba kerülsz.

Edzés, edzés, edzés

Heti háromszori edzés felére csökkenti a korai ráncok kialakulásának esélyét. Ha jó kondiban tartod a testedet, a bőröd is feszes marad. Mindig mosd le a sminkedet edzés előtt, és ha lehet, hidratáló krémmel is ápold az arcodat, mielőtt nekifogsz a sportnak.

Hidratálj!

A víznek kiemelten fontos szerepe van a bőr szépségének megtartásában. Legyen a bőröd is hidratált, és te magad is belülről. Naponta legalabb 2,5-3 liter vizet fogyassz, az arcodat pedig reggel és este is krémezd be hidratáló krémmel!

Antioxidánsok

Az étkezésedbe mindenképp vezesd be a magas antioxidáns tartalmú ételeket. A zöld tea, a lazac, a lenmag és zöld színű zöldségek nagyon jó hatással vannak a bőrödre. Ezek mellé fogyassz kalciumot, cinket és magnéziumot is, ezektől helyre jön a bőrszövet állapota.

Hagyd abba a dohányzást!

A cigizés a bőr legnagyobb ellensége. Nem csak sárgítja, ráncosítja, de kifejezetten lógóvá teszi az arc bőrét, a száj is sötétebb, lilás színűvé válik, a kollagéntermelés nagy mértékben csökken. Azonnal tedd le a cigit!