Spórolj a gyerekeddel!

Borítókép: Spórolj  a gyerekeddel!
Pelenka, fogszabályozó, szemüveg... Jó viszont, ha tudod: a végösszeg jelentősen lefaragható az OTP Egészségpénztárral.

Nem kell fejszámoló művésznek lenned ahhoz, hogy kijöjjön: egy gyermek pelenkáztatása éves szinten legalsó hangon valahol 180 000-200 000 forint körül mozog, még akkor is, ha mindig a legolcsóbb helyen veszed a bejáratott márkát. Mivel a szobatisztaságot nagy átlagban hároméves kor előtt ritkán szokás elérni, szép kis summa jön össze, nem beszélve arról, ha egynél több porontyról van szó.

A költségszámláló ezzel persze nem áll meg, hiszen már legkisebb korú gyereknél is számtalan egyéb megkerülhetetlen tétel kerül bevásárlókosaradba a babakozmetikumoktól a tápszeren és vitaminokon át a különböző oltásokig. A kiadások később sem lanyhulnak, lévén, hogy egy fogszabályozó, egy szemüveg vagy egy kontaktlencse szintén nem kevés terhet jelent a családi költségvetésre. Ráadásul ezek is olyan elemek, amelyek egyenként sok tízezer forintot emésztenek fel, és nem lehet letudni őket egyetlen egyszeri beruházással.

Ilyen helyzetekben nyújt pénzügyi mentőövet az OTP Egészségpénztár, amely 20%-os személyi jövedelemadó visszatérítést biztosít 150 000 forintos éves plafonig az egészségszámlára teljesített egyéni befizetések után. Ez azonban nem minden, hiszen a szerződött szolgáltató partnerek akár 30%-os kedvezményt kínálnak a meghatározott termékekre, ezáltal pedig még jelentősebb megtakarítás érhető el.

Az egészségpénztári számla használata rendkívül egyszerű. A legkézenfekvőbb az OTP Egészségpénztárnál vezetett egészségszámlához tartozó kártyával történő fizetés, amikor közvetlenül az egészségszámla egyenlegét terhelik meg. Természetesen arra is van lehetőség, hogy készpénzzel egyenlítsük ki a megvásárolt termékeket, majd ezt követően kell benyújtani az erről kiállított számlát elszámolásra.

További előny, hogy a gyerekek mellett az egész család egészségügyi kiadásai finanszírozhatók az egészségpénztári befizetésekkel, így a szülők magánorvosi kezelései vagy gyógyszerköltései ugyanúgy elszámolhatók, sőt, a befizetett összegek betegszabadság esetén táppénz-kiegészítésre is felhasználhatók. Amiatt sem kell azonban aggódni, hogy mi történik a fel nem használt befizetésekkel. Ez az egyenleg ugyanis kamatadómentes hozamot termel.

Minden részlet megtalálható a www.otpegeszsegpenztar.hu oldalon, illetve az OTP szakértői az 1 3666 555-ös számon várják az érdeklődők hívását. A www.golyavaro.hu oldalon elérhető kalkulátor pedig abban nyújt segítséget, hogy egészségpénztári tagként mennyivel növelhetők a családi egészségmegőrzésre rendelkezésre álló források.