5 tanács, hogyan ápold gyermeked érzékeny bőrét

Borítókép: 5 tanács, hogyan ápold gyermeked érzékeny bőrét
A gyerekek bőre nagyon érzékeny, extra törődést igényel.

A kicsik bőrére különös figyelmet kell fordítani. Gyakran érzékenyek lehetnek egyes készítményekre, az őszi-téli hidegben pedig extrán ki vannak téve az időjárás okozta negatív hatásoknak, például a bőrszárazság.

1. Válassz mindig természetes anyagokból készült, érzékeny bőrre is alkalmazható készítményeket. Fontos, hogy a gyerekek bőre is mindig hidratált legyen, különben húzódhat, kipirosodhat. A sok folyadék melett, ha szabadtérre mentek, mindig krémezd be az arcát és a kezeit.

2. A shea vaj, az aloe vera, a kókuszolaj, a körömvirág és a mandulaolaj kifejezetten jó az érzékeny bőrűeknek. Az ezekből készült kozmetikumok tökéletesek a gyerekeknek.

3. Ne feledkezz meg a gyerekek ajakápolásáról sem. Fontos, hogy olyan természetes anyagokkal kend be az ajkaikat, amelyet nem gond, ha lenyal.

4. Jobb, ha illatanyag mentes termékeket választasz. Bár szívesebben engedik magukat jó illatú krémekkel bekenni, a gyerekek nagy része viszketni fog tőle.

5. Ami neked bevált, még nem feltétlenül jó a gyermekednek is. Mindenkinek más a bőre, ezért kifejezetten kicsiknek készült kozmetikumokkal kísérletezz nála.

" url=" "_blank