5 hasznos dolog, amivel vonaton utazva elütheted az időt

Borítókép: 5 hasznos dolog, amivel vonaton utazva elütheted az időt Forrás: europress
A vonaton nem csak unatkozni lehet: szerezz magadnak egy kis plusz énidőt, ha utazol! ;-)

Az elmúlt években megszámlálhatatlanul sok kilométert töltöttem síneken, Budapest és a szülővárosom között zötykölődve. Nem mondom, hogy az évek során az egyik kedvenc időtöltéseim egyikévé vált volna a vonatozás, de már közel sem utálom annyira, mint eleinte, amikor csak a nyűglődést és a megmagyarázhatatlanul hosszú menetidőt láttam benne. (Persze még mindig nem rajongok a kiszámíthatatlan, velem egy vagonba kerülő, vállalhatatlanul viselkedő, például: hangosan telefonáló, teliszájjal beszélő, - és tátott szájjal alvó-, mindenre grimaszokat vágó, és egyéb oda nem illő mintát hozó utastársaimért. De ez ellen nincs mit tenni, el kell fogadni, hogy mindenki el akar valahogy jutni A-ból B-be.)

De most tényleg a vonatozás jó oldaláról szeretnék írni, méghozzá abban a vonatkozásban, hogy mi mindent lehet csinálni utazás közben. Hogy egyrészt ne unatkozz, másrészt, hogy a lehető legtartalmasabban, és leghasznosabban tölthesd el az idődet. Úgy vélem, az utazás nagyszerű lehetőség arra, hogy nyerj magadnak egy kis „énidőt”, és kikapcsolj, feltöltődj pár órára. Ezek az én javaslataim, legközelebb próbáld ki valamelyiket!

Forrás: europress

1# Nézd, ahogy elszalad melletted a táj!

Az egyik legnyugtatóbb, amit tehetsz, hogy hosszan kémleled mi történik a vonatablak másik oldalán. Figyeld a felhőket, a szüntelen változó domborzatot, a szemet gyönyörködtető színeket! Ha szerencséd van, talán még állatokat is láthatsz a távolban, ahogy békésen legelnek, vagy csoportosan pihennek a mező közepén.

2# Tornáztasd az agyadat!

Fejts keresztrejtvényt, vagy sudokuzz, a lényeg, hogy adj feladatot az elmédnek! Most végre nem sürget senki és semmi, így nem kell rögtön a telefonodhoz nyúlnod a megoldásért!

Forrás: europress

3# Hallgass zenét, meditálj!

Ha gyakorlott utazó vagy, már egész biztosan van egy jól bejáratott playlisted. Készíts most olyanokat, amelyeket kimondottan az utazáshoz állítasz össze: legyen köztük dinamikusabb, ami jól esik a bámészkodás mellé; de olyan is, ami jól jön, ha úgy döntesz, lehunyod a szemed és pár percig meditálsz.

4# Írj naplót, vagy blogot!

Ha sokat utazol, akkor ez egy remek alkalom arra, hogy ez idő alatt megírd a posztokat. Esetleg utazó naplót is vezethetsz, amiben feljegyzed a legszebb, legérdekesebb utazásokat, a gondolataidat. Mikor máskor lenne ennyi időd megfogalmazni és papírra vetni az elmélkedéseidet? Ha nem is akarod közszemlére bocsátani, elég ha elteszed magadnak, és évek múltán visszaolvasod, hogy lásd, miről és hogyan vélekedtél ekkor.

5# Beszélgess, ismerkedj!

Persze csak olyanokkal, akivel kedved tartja, és akiknek látszólag nem terhes a társaságod! Megismerhetsz így egy kedves idős hölgyet, aki talán még a kedvenc receptjét is megosztja veled, vagy akár a szerelem is rád találhat egy véletlen alkalmával.

Neked mi a kedvenc időtöltésed ha vonatozol?