8 rossz szokás, amit azonnal hagyj abba és szebb lesz a bőröd

Borítókép: 8 rossz szokás, amit azonnal hagyj abba és szebb lesz a bőröd Forrás: Europress
Néhány szokást érdemes bevezetni, néhánnyal pedig felhagyni a tökéletes bőr érdekében.

A rendszeres hidratálás, sok víz fogyasztása, arcápolók használata azok közé a szokások közé sorolandó, amelyeket sose felejts el, azonban vannak olyanok, amelyeket érdemes kiiktatnod. Melyek azok?

1. A koszos telefon kijelzőt ne tedd az arcodhoz.

Nedves törlőkendővel vagy kifejezetten kijelzők tisztítására készült kendővel tisztogasd meg minden nap a telefonodat. Esélyük se lesz a baciknak a bőrödre kerülni.

2. Ne hagyd sminkesen az ecseteidet.

Minden használat után kötelező tisztító spray-vel átfújkálni őket, heti egyszer pedig jöhet egy alapos samponos mélytisztítás.

3. Ne nassolj össze-vissza!

A zsíros chipsek, cukros ételek olyan rossz hatással vannak a bőrödre, hogy nem is gondolnád. Fogyassz minél több zöldséget inkább.

4. Ne radírozd a bőrödet túl gyakran!

Néha szükség van rá, egészen pontosan heti egyszer, de felejtsd el, hogy minden nap átdörzsölöd az arcodat, szárít és felsérti a bőrt.

5. Ne hagyd kiszáradni a bőrödet, ha úszni mész.

Aki rendszeresen uszodába jár, mindenképp dobjon be a táskájába egy ápoló krémet, és úszás előtt, majd után is jó alaposan krémezzen, így lehet csak elkerülni a száraz bőrt.

6. Ne otthon zuhanyozz edzés után, hanem azonnal az öltözőben!

A test izzadtan hagyása egyenes út az eltömődött pórusokhoz, pattanásokhoz. Azonnal zuhanyozz le edzés után, és sose sportolj alapozóval az arcodon.

7. Felejtsd el a nagyon forró zuhanyokat!

A víz 35 foknál ne legyen melegebb, hihetetlenül kiszárítja a bőrt a forróság.

8. Ne hagyd figyelmen kívül a tested jelzéseit!

Folyton a szád mellett lesz pattanásod? Esetleg kivörösödik rendszeresen az arcod egyik fele? Kérdezz meg egy bőrgyógyászt, ezek vajon mit jelentenek.