Extra finom szüreti almás pite

Borítókép: Extra finom szüreti almás pite
Még több különleges almás recept az októberi Éva magazinban!

Az almás pite frissen szüretelt almából a legjobb! :) Íme a recept:

Elkészítési idő: 45
Almás pite
Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk porcukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg hideg vaj
  • 15 ml hideg víz
  • 15 dkg földimogyoró
  • 6 savanyú alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 5-6 ek nádcukor
  • 1 csapott ek étkezési keményítő
1. lépés
A liszthez keverd hozzá a sót és a porcukrot.
2. lépés
A vajat vágd kockákra és morzsold el a liszttel.
3. lépés
Add hozzá a tojást és ha szükséges, 1-2 evőkanál jéghideg vizet.
4. lépés
A tésztát csomagold be fóliába és pihentesd a hűtőben 30 percet.
5. lépés
A TÖLTELÉKHEZ: a földimogyorót száraz serpenyőben pirítsd le és késsel vágd össze.
6. lépés
Az almát hámozd meg és szeleteld apró kockákra.
7. lépés
A keményítőt, a cukrot, a mogyorót és a fűszereket keverd össze és forgasd az almához.
8. lépés
A tésztát felezd el, az egyik felét nyújtsd ki vékonyra és bélelj ki vele egy kábé 24 centis formát.
9. lépés
Töltsd meg az almával.
10. lépés
A maradék tésztából szaggass formákat és fedd le az almás tölteléket.
11. lépés
Kend meg a tetejét tojással (kevés cukorral is megszórhatod).
12. lépés
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses), és süsd a pitét kábé 30-40 perc alatt készre.

Még több szüreti almás recept az októberi Éva magazinban!