8 „énidős” tevékenység, amit a kisgyerekes szülők nagyjából elfelejthetnek egy időre

8 „énidős” tevékenység, amit a kisgyerekes szülők nagyjából elfelejthetnek egy időre
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Amikor hirtelen szülők leszünk, még nem is sejtjük igazán, hogy mennyi de mennyi magunkra fordítható időről kell majd lemondanunk. De ha viccesen állunk hozzá ehhez az időszakhoz, végülis túl lehet élni! :-D :-P

A friss szülőknek ugyan 9 teljes hónapjuk van arra, hogy felkészüljenek az éles életmódbeli változásra, a tapasztalat mégis inkább az, hogy egy gyerek érkezésére lélekben, vagy elméletben képtelenség felkészülni. A mostanság oly sokszor hangoztatott „énidő” ekkortól nem csak, hogy háttérbe szorul, hanem mind fogalmi, mind pedig valós szinten gyakorlatilag meg is szűnik létezni. Lássuk melyek ezek a most már csak vágyott énidős tevékenységek!

1# Anya beülne a kádba egy órácskára. Csak úgy ázni, vagy olvasni, szigorúan szépítészeti beavatkozás nélkül. Nem, nem: a hangulatos gyertya helyét átveszi a gumikacsa és a felhúzhatós kishajó...

2# Apának hiába kedvenc időtöltése a vasárnapi Forma-1 nézés, a tv-t lázadás nélkül képtelenség elkapcsolni a mesecsatornáról. Nem baj, majd visszanézi, amíg alszik a kicsi...Aha!

3# Anya lassan visszaszokna a koraesti jógaórákra a helyi edzőteremben, de most inkább egy baba-mama jógát választ helyette, mert hát a gyerek épp akkor a legélénkebb, és képtelenség bárkivel otthon hagyni. Sebaj, erősödünk a babasúly alatt!

Kép
forrás: europress

4# Apához átjönnének a haverok, mondjuk csak úgy kártyázni...Jajj, de akkor hívjuk már meg a feleségeket is a gyerekekkel, így mindenki jó szórakozik majd! Na ja, csak apa nem.

5# Anya végre kitapasztalja, hogy legalább két órát alszik a bébi, és egyik nap nekiáll, hogy elővegye azt a felnőtt színezőt, ami hónapok óta porosodik a fiókban. Amikor épp kitalálja, hogy melyik oldallal kezdi, és kiválasztja az első színt, a baba felsír. Különben is, kinek kell a színezés? :-P

Kép
forrás: europress

6# Apa a hétvégén szívesen összerakná a karácsonyra kapott repülő makettet, de ha minden igaz, inkább csak egy közös Legózás lesz belőle...

7# Anya lecsap az alkalomra, és elkezdi kifesteni a körmét, amíg a baba csendben játszik. Csak órákkal később tűnik fel neki, hogy fél oldalasan ment el a boltba, mert valamikor észrevétlenül abba kellett hagynia a lakkozást, és hát persze hogy a hirtelen jött teendőktől elfelejtette mit csinált azelőtt. :-D

8# Apa gyorsan lenyírná a füvet szombaton, mert igaz, hogy nem nőtt még túlzottan meg, de azalatt is van 10 perc szabadideje, amikor bedugott füllel, zenét hallgatva elmerülhet a gondolataiban. Persze, hogy a kicsit épp ekkor kezdi el érdekleni a fűnyíró, mint gépezet, és hát milyen szülő az, aki nem hagyja, hogy együtt tolják a füvön??? Nyilván ezerszer lassabban....

Kép
forrás: europress

A tartalmasabb "énidő" után sóvárogva ugyan most nem tértünk ki olyan mindennapos dolgokra, mint hogy jó lenne például: gyakrabban egyedül pisilni; filmet nézni, nem pedig mesét; rendes könyvet olvasni, nem pedig mesét; felnőtt zenét hallgatni, ami nem Halász Judit, Alma Együttes, vagy Aranykapu Zenekar; spontán szexelni, nem csak amikor a gyerek alszik; nyugodtan ebédelni, vacsorázni, nem csak kapkodva lenyelni néhány falatot...

Ennek ellenére reméljük, hogy kicsit magatokra ismertetek, és hogy ti is úgy gondoljátok, hogy ugyan néha bosszantó, hogy nem jut magatokra elegendő idő, mégis minden perc megéri, amit a kisbabátokkal töltötök! Kitartás, lesz még lazább időszak is! Addig is írjátok meg, hogy nektek milyen vicces élményetek, vagy füstbe ment tervetek volt már a kicsi miatt!

10 rosszkedvűző tévésorozat, amiben mellesleg erős női karakterek is szerepelnek

Néha ilyen jófajta minőségi, csajos tévésorozatokra is szükség van, lássuk be.

Hogy érdemes választani: állami, vagy magánkórházban szüljünk?

Sorra vettük a legfontosabb szempontokat, hogyan érdemes szülészetet, kórházat választani.

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft