Tarts ma egy „kedves” napot!

Borítókép: Tarts ma egy „kedves” napot! Forrás: europress
A kedvességet apránként is be lehet vezetni a mindennapjainkba, akkor miért ne kezdhetnénk el már ma?

Sokszor fogalmazódik meg bennem, hogy mi lenne, ha minden egyes nap kicsivel pozitívabban állnánk hozzá egymáshoz. Ha sétálok az utcán, vagy épp sietek valahova, legtöbbször nem kedvességet, figyelmességet, segítőkészséget, összetartást tapasztalok az embereken, hanem épp ellenkezőleg: elfordulást, nemtörődömséget, és sokszor önzést is. Értem én, hogy ma már nem olyan társadalmi keretek közt élünk, hogy bárkivel leálljunk beszélgetni az aluljáróban, vagy rámosolyogjunk a buszon. De mégis jó lenne egy kicsivel több pozitívumot látni az emberek szemében, mint közönyt, tartózkodást, vagy akár félelmet. Azt hiszem,- remélem-, én alapból mindenkivel kedves vagyok. Legalábbis az próbálok lenni, ha először kezdeményezek beszélgetést, segítek megoldani a problémáját, vagy csak magam elé engedem a pénztárnál. A kedvességet apránként is be lehet vezetni a mindennapjainkba, az életünkbe; és kis idő múltán észre fogjuk venni, hogy megtérül a befektetett energia: mert így vagy úgy, de vissza fogjuk kapni. Összeírtam pár ilyen apróságot, hogy szerintem mivel érdemes elkezdeni. Kipróbálod?

Forrás: europress

1>> Nézd meg hol tudsz segíteni!

Tudom, hogy ezer a dolgod, de egy kis apróság még biztosan belefér! Jó vagy a konyhában? Süss egy sütit az unokahúgod suli bulijára, ha a tesódat túlterheltnek látod! Épp nagybevásárlást tervezel? Hívd fel az anyukád, hátha neki is kéne valami! Ügyesen bánsz a grafikai programokkal? Ajánld fel az ismerősödnek, hogy segítesz megtervezni az esküvői meghívókat! Vagy szimplán vállald be, hogy vigyázol a barátnőd gyerekeire, hogy végre el tudjanak menni színházba! Bármi legyen is az, ami neked még belefér az erődbe, idődbe, képességeidbe, ajánld fel néha, hogy megkönnyítsd valakinek a napját!

2>> Küldj egy „csak úgy” e-mailt!

E-mailt a legtöbbször konkrét céllal írunk valakinek. Most írj egyet egy ismerősödnek, barátodnak, akivel már rég beszéltél, vagy egyszerűen csak közölni akarod vele, hogy mennyire örülsz, hogy a barátodnak tudhatod. Fejezd ki a hálád, mondj köszönetet gyakrabban a természetesnek vélt dolgokért is!

Forrás: europress

3>> Foglalkozz többet a házikedvenceddel!

Az állatok rengeteg szeretetet adnak nekünk nap mint nap, sokszor úgy, hogy nem is tudatosítjuk magunkban. Épp ezért néhanapján igazán kijár nekik is egy kis extra törődés és szeretet, hogy érezzék, igazán fontos helyük van a szívünkben. Egy kis játéktól, szeretgetéstől, te is sokkal jobban feltöltődsz majd!

4>> Mosolyogj!

És visszamosolyognak rád! Ez tényleg így van, ha nem hiszed, próbáld ki az első emberrel, aki szembejön veled az utcán! Adj pozitív jeleket a külvilágnak, hogy te is azt kaphass vissza, ha éppen szükséged lesz rá!

5>> Legyél jobb hallgatóság!

Figyelj oda igazán az emberekre, ne csak a te következő mondanivalódon járjon az eszed, amíg a másik beszél! Ha beszélgetsz valakivel, hallgasd végig türelmesen, fókuszálj arra, amit mond, ne vágj a szavába, és csak akkor kommentáld, ha elvárja tőled! Neked is fontos, hogy időnként valaki meghallgasson, legyél most te az a valaki egy ismerősöd szemében!