Így vedd rá gépezés helyett az olvasásra gyermeked!

Borítókép: Így vedd rá gépezés helyett az olvasásra gyermeked!
Ha a te gyereked is csak Star Wars-füzetbe hajlandó írni a háziját, akkor adunk pár tippet arra, hogyan veheted rá némi extra tanulásra és közös időtöltésre.

LEGO® Star Wars™ könyvek – kockagalaxis kicsiknek és nagyoknak
Ha a gyereked egyszerre Lego és Star Wars-rajongó, ezeket a könyveket és foglalkoztatókat biztosan imádni fogja. A legnépszerűbb Lego-Star Wars figurák köré épített kalandos történetek és különböző készségfejlesztő feladatok mellett poszterek, matricák, kvízek, megépíthető LEGO® minifigurák teszik még teljesebbé a LEGO®-kalandot.

Regények nagyobbaknak – Star Wars – Az ébredés előtt, Jeffrey Brown: Jedi Akadémia
Ha már jól ismeri gyermeked a Star Wars szövevényes világát, és arról is kioktat, hogy az ewokok nem holmi cuki mackók, nagy sikert arathatnak a Star Wars-filmekhez kapcsolódó regények, melyek könnyített nyelvezettel, sodró történetvezetéssel és a kedvenc karakterek vadonatúj kalandjaival szólítják meg a 9-14 éves korosztályt. Az ébredés előtt című regényből például megtudhatjuk, mi minden történt a három főszereplővel Az ébredő Erő kezdetéig.
És hát fénykardok ide, ewokok oda, azért ez a galaxis sokszor közelebbinek tűnhet a gyerekek számára, mint ahogy mi, felnőttek gondolnánk: mert például mi a helyzet akkor, ha a galaxis legnagyobb csillagpilótájának készülnél, ehelyett csak valami jediképzésre vesznek fel? Így kezdődik a Jedi Akadémia első kötete, melynek a képregénykockákból, naplóbejegyzésekből és levelekből összeállított története rengeteg humorral és cinkos összekacsintással világít rá arra, hogy a kiskamaszkor nagy kérdései a legtávolabbi galaxisban is ugyanúgy hangzanak.

Miért izgalmas a messzi-messzi galaxis világa?
Mert az alapvető értékek közvetítése mellett a szó szoros értelmében sok különböző világ találkozásának lehet tanúja a gyermeked. Az Izgalmas és fordulatos történetek során a klasszikus mesék tanulságaival ismerkedhet meg, csak éppen egy hozzá sokkal közelebb álló köntösben. Ez azt is jelenti, hogy nagyobb érdeklődéssel veszi majd kézbe ezeket a könyveket – és nagyobb lelkesedéssel mesél majd róluk neked is, ha megkérdezed, ma éppen merre kalandozott a messzi-messzi galaxisban.

Az egyik legnépszerűbb LEGO®-könyv minden bizonnyal a Keresd a kémdroidot! című böngésző lesz, melyben látványos és részletgazdag rajzokon keresgélhetjük a legismertebb Star Wars-szereplőket. Figyelem, van rá némi esély, hogy apa még a gyereknél is nagyobb hévvel keresi majd a kémdroidokat…