8 megdöbbentő dolog, amire még a szappan használható

Borítókép: 8 megdöbbentő dolog, amire még a szappan használható
Nem csak a bőröddel tesz csodákat a jó minőségű szappan, de sok más felhasználási módja van még.

A fürdés lehet játék a gyerekekkel

Engedd a gyerekeknek, hogy szappanból kis szobrokat faragjanak fürdés közben. A már elég vizes szappant fapálcikával vagy műagyag késsel formázgathatják kedvükre.

Illatosítsd a szekrényt!

A ruháidnak nagyon kellemes illata lesz, ha a szekrényben egy kis textil zacskóban tartasz néhány finom illatú szappant. Csempéssz be egyet a ruhás polcra és egyet az ágynemű huzatok közé.

Varrási segédletként is használható

Nem tudod, hol kell felhajtani a nadrágot? Jelöld meg szappannal. Sötétebb anyagokon kiválóan lehet vele egy kis csíkot húzni, hogy be tudd jelölni, hol kell pontosan varrni.

A szemüvegeknek is jót tesz

Gyakran bepárásodik a szemüveged? Dörzsöld át a lencse mindkét oldalát szappannal, majd egy tiszta ronggyal töröld át. Megszűnik az állandó párásodás!

A parketta hangjai ellen is beválik

Recseg a régi parkettád? Szappanozd be azokat a részeket, ahonnan a hang jön, és már csodálkozhatsz is: megszűnt a probléma!

Rovarcsípés ellen is jöhet a szappan

Ha szörnyen viszket a szúnyogcsípésed, egész egyszerűen fogj egy szappant és dörzsöld be vele. Hamar enyhíti a viszketést.

Nem csúszik a zipzár?

A megoldás egyszerű: szappanozd be a fogait, ez majd síkosítja az anyagot, és könnyebben elindul a fogakon a zipzár feje.

A cipő is illatosítható

A nem túl friss illatú cipők belsejébe tegyél éjszakára egy szappant, minél közelebb az orrához. Reggelre eltűnteti a rossz szagokat.