Így leszel fiatalabb és szebb a bortól

Borítókép: Így leszel fiatalabb és szebb a bortól
Már az ókorban is úgy gondolták, a bor gyógyító hatással bír.

Sebkezelésre, bőrfiatalításra és hangulat javításra is használták a bort a rómaiak és az ókori görögök. Egyes népek még újszülött gyermekeket is fürdettek a szőlőből készült nedűben, hogy egészségesek legyenek. Nem is tévedtek! A bor tényleg szépítő hatással lehet testre, és gyógyító hatással az egészségre.

Fiatalítja a bőrt

A szőlő héjában található antioxidánsok, flavonoidok és egyéb sejtvédő anyagok hatékonyan lépnek fel már az öregedés első jelei ellen. A B-, és C-vitamin, amelyek szintén a szőlőben találhatóak, védik az immunrendszert, és a bőr rugalmasságának is jót tesznek. Fogyassz esténként egy pohár vörösbort a fiatal arcbőr érdekében!

Tonizál

Ha jó minőségű borral törlöd át az arcodat esténként, még jobb eredményt érhetsz el, mint bármilyen tonikkal. Miután vattára öntöttél egy kevés bort, a tiszta bőrödet törölgesd át vele, majd reggel ráérsz lemosni vízzel, addig hagyd, hogy kifejtse hatását.

Halványítja a foltokat

A boros pakolással a bőrödön látható foltokat természetes módon halványíthatod, a szőlőben található gyümölcssavaknak köszönhetően.

Arcmasszázshoz is remek

Ha valami igazán kényeztetőre vágysz, próbáld ki otthon a tokaji aszús masszázst. Melegíts meg egy kis aszút, és masszírozd bele az arcodba. Furcsának hangzik, de ruganyos és puha lesz tőle a bőröd, teljesen frissnek érzed majd magad utána.