6 dolog, amitől a tisztaságmániások irtóznak utazáskor

Borítókép: 6 dolog, amitől a tisztaságmániások irtóznak utazáskor Forrás: europress
Tisztaságmániásként nem olyan könnyű leadni a megszokott komfortunkból...Ha utazunk, akkor pedig szinte elkerülhetetlenül szembetaláljuk magunkat valamelyik "ősellenségünkkel". Ezek lennének azok.

Ajjaj! Bizony nem könnyű tisztaságmániásként megfelelő úticélt és szállást találni. Hogy miért? Mert aki akár néhány napra is képtelen feladni a megszokott komfortjából, annak az egész ún. pihenés inkább egy rémálomnak fog hatni. Biztos te is ismersz olyanokat, akikkel azért nehéz közös utazást szervezni, mert lazulás helyett ő legalább egy álló napig suvickolja a szállásotok minden négyzetmilliméterét, vagy hipochondert meghazudtoló magatartással már-már az őrületbe kerget benneteket. Nekünk is vannak ilyen ismerőseink, barátaink, így most összeszedtük azokat a dolgokat, amiket egész egyszerűen, - sokak számára nevetséges módon -, nem tudnak elviselni, amikor utaznak.

1# Poharak, tányérok, evőeszközök

Mindegy, hogy apartmanban szállnak meg, vagy egy több csillagos szállodában, addig nem esznek egy falatot sem, amíg alaposan végig nem vizslatták az étkészletet: hiszen biztos, hogy maradt rajta egy mosogatáskor le nem jött rúzsfolt, odaszáradt ételmaradék, vagy egyéb azonosíthatatlan piszok.

2# A közös WC

Jajj annak, aki azt hiszi, hogy egy tisztaságmániás le fog adni a komfortjából és olyan szállásra megy, ahol ne adja az ég közös a mellékhelyiség, - például kempingben, vagy hostelben. Emberünk inkább addig „szorítja a dolgokat”, amíg egy tisztes mosdót nem talál. Nekünk ez vicces, nekik valószínűleg kevésbé.

Forrás: europress

3# Az ágynemű

Ő az, aki képes még a legjobb szállodába is magával vinni a saját kispárnáját, - esetleg saját ágyneműhuzatát is, - mert képtelen olyanban aludni, amiről tudja, hogy ugyan ki van mosva, de már minden bizonnyal több százan, vagy ezren használták. Már a tudattól is vakaródzik, hogy bele kell feküdjön, esetleg talpig beöltözve alszik az ágyban, hogy ne érjen hozzá a takaró.

4# Zuhanyfüggöny

Hú, ez nagyon durva! Ami igaz, az igaz: biztos milliónyi kis baci hemzseg azokon a példányokon, amiket nem tartanak tisztán. Erről akkor győződhetünk csak meg igazán, ha tisztaságmániásunk fejvesztve menekül a fürdőszobából, és közben azt mondogatja: „ez büdös, ez büdös! Vagy valami hasonlót.

5# Kád kilépő

Ugyanaz, mint a zuhanyfüggöny, csak ez még cuppog is a papucs alatt, amivel kilép a zuhanytálcából, - mert hogy nyilván abban fürdött, nehogy összeszedjen valami gombát, vagy mit tudom én mit.

6# Büdös hűtő

Ez leginkább az apartman jellegű szállásokon kerülhet szóba, amikor főhősünk felfedezi, hogy a magával hozott ételeket egy nem túl jól szellőzött, - és ebből következően nyilván nem is fertőtlenített, - hűtőszekrénybe kéne bepakolnia. Megoldás: a szállásra érkezés után nem a koccintás, vagy a pihenés az első lépés, hanem a teljeskörű fertőtlenítés. Hurrá, hiszen utazunk!

Mik vannak még? Neked is van ilyen ismerősöd, esetleg te vagy ilyen? Sebaj, nem vagyunk egyformák! Írd meg kommentben, hogy szerinted milyen vicces dolgoktól irtóznak még a tisztaságmániások, amikor utazásra adják a fejüket!