Egész mostanáig rosszul borotváltad a lábad? 7 lehetséges hiba

Borítókép: Egész mostanáig rosszul borotváltad a lábad? 7 lehetséges hiba Forrás: Europress
Ha rendszeresen ég, viszket a bőröd vagy mindig találsz utólag egy-egy kósza szőrszálat, akkor ideje átgondolni a szőrtelenítési rutinodat.

1. lehetséges hiba: közvetlenül előtte radírozol.

Végezd el a radírozás műveletét akár egy nappal előbb! Így lesz ideje a bőrödnek regenerálódni, mielőtt nekiesnél a borotvával.

2. lehetséges hiba: ahogy beugrasz a zuhany alá, már veszed is elő a borotvát

Borotválj inkább a zuhanyzás végén. Ilyenkor már forró a bőröd, a szőrszálaid pedig a forró víztől meglágyulnak, a pórusaid kitágultak, hovatovább a borotválás hatékonyabb.

3. lehetséges hiba: nem elég tiszta borotvát használsz

Tudjuk, nehéz számon tartani, hányszor használtál egy borotvafejet, de ha háromnál többszöri használat után a borotvád baktériumok melegágyává válik. Ráadásul ilyenkor már köztudottan tompábbak a pengék, ergó a művelet jóval kevésbé hatékony, mint egy új borotvával.

4. lehetséges hiba: nem használsz habot

Ha szeretnéd megóvni a bőrödet a kipirosodástól és az irritációtól, vess be egy borotvahabot vagy -gélt. Ez abban is segít, hogy jobban látod, hol nem jártál még a borotváddal!

5. lehetséges hiba: nem vagy elég kíméletes

Egyáltalán nem muszáj odanyomni a borotvát a bőrödhöz. Ha a pengék még nem voltak használatban, a lassú és könnyű végighúzás is szupersima bőrt eredményez majd.

6. lehetséges hiba: alkoholos testápolót használsz borotválás után

A pórusaid nyitottak és ki vannak téve mindenféle illatanyagoknak. Nyugtasd meg a bőröd valami egyszerű, akár hipoallergén, illatmentes krémmel.

7. lehetséges hiba: a borotvádat használat után úgy ahogy van, visszadobod a neszesszeredbe

Inkább szappanos vízzel tisztítsd ki a pengéket és hagyd elöl, hogy megszáradjon. A vizesen, szőrszálakkal eltett borotva legközelebb kevésbé lesz hatékony, ráadásul tele lesz baktériumokkal.