Randikrónikák: a fiú, akinek nem elég jó a testzsírszázalékom

Randikrónikák: a fiú, akinek nem elég jó a testzsírszázalékom
Forrás: Europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Í

Így (ne) pasizz be manapság: sokat látott, hallott és tapasztalt barátnőnk elképesztő fiúzós kalandjairól mesél. 21. rész.

Hát az a tragikus helyzet van, hogy mostanában a szomorú zabálások és a sok sör, no meg a korosodásunk kezd meglátszani a csajokon, és sajnos rajtam is. Ezért a szülinapomra, ami harminc mínusz egy, hogy szakadna le az ég, azt kaptam, hogy beírattak egy személyi edzőhöz egy tízalkalmas kurzusra, és jófejségből ők is beiratkoztak a terembe. A tök jófejség illúzióját mondjuk némileg rombolta a tény, hogy Zsuzsa és Elvira felöltöztek a legtapadósabb edzőcuccukba, és a terem másik végéből, röhögve figyelték kálváriámat a személyi edzővel, Csabival. Legalábbis az első alkalommal. Mert többször nem jöttek.
A szenvedés rész rögtön azzal kezdődött, amikor megláttam a fiút, mert olyan, de olyan jól nézett ki, hogy azonnal levert a víz és elgyengültek a lábaim, pedig akkor még ugye edzeni nem is edzettünk. Egy általános állapotfelméréssel kezdtünk: megmérte a magasságomat és a testsúlyomat, hümmögött egy sort, aztán a testzsírszázalékomat is, amire még inkább hümmögött. Alaposan végignézett tetőtől-talpig, és bár kifejezetten jól esett egy ilyen szép fiú pillantása, az már sokkal kevésbé esett jól, amikor a fenekemre azt mondta, hogy hiába formás, ha egyszer zsíros. Nagyot nyeltem, és szomorkodva megszemléltem a zsíros de formást a tükörben, majd felálltam a futópadra, és nagy hetvenkedve elkezdtem futni. A futás az egyetlen sport, amit rendszeresen csinálok, még akkor is, ha egyébként egészségtelenül élek. A futópad után azonban legnagyobb sajnálatomra olyan általános erőnléti dolgok következtek, mint guggolások meg fekvőtámaszok, meg a nagy mumus, a felülés, ami korántsem ment ragyogóan. Végül megegyeztünk egy edzéstervben, amit Csabi kérlelhetetlenül le is vezényelt, és minél több kettlebellt kellett emelgetnem neki, miközben ő arról beszélt, hogyan tartsam helyesen a vállamat, annál kevésbé láttam helyesnek.

Kép
forrás: Europress

Ez a nemtetszés természetesen huss, elillant a következő alkalomra – bárcsak az izomláz lett volna ilyen tűnékeny – és be kell ismernem, hogy a befektetett energia sokszorosa annak, mintha a magas, helyes fiatal srác helyett egy középkorú köpcös, vagy egy nő tartaná az edzéseimet. Hormonok, na. De úgy tűnik, én aztán teperhetek a Csabinak, ő csupán szakmai szemmel, meg a mérőszalaggal, meg azzal a rohadék kis testzsírszázalékmérő kütyüvel méricskél, és továbbra sem túl elégedett. Elvira szerint eleve badarság az egész, nem is lenne szabad, hogy rám mozduljon, akkor biztos kitennék a fitneszteremből. Erre én azzal feleltem, hogy mégse a tanárom, a gyóntatóm, vagy a pszichológusom, szóval ezt az érvet nem fogadom el. Zsuzsa szerint pedig csak simán lusta vagyok és elégedetlen magammal, és ezt transzformálom azzá a kívánsággá, hogy tetsszem Csabinak, miközben igazából annyira nem érdekel, csak az elismerésre vágyom. Ebben azért lehet valami.

"...talán most először van olyan életemben, hogy valaki nyíltan csak és kizárólag a külsőm alapján ítél meg."

Sokat figyeltem Csabit edzés közben, hogy milyen típusú lányokat néz meg, és hogy kikkel beszélget – többnyire szintén a nulla testzsírszázalék felé közelítő edzőcsajokkal – és azon gondolkoztam, hogy talán most először van olyan életemben, hogy valaki nyíltan csak és kizárólag a külsőm alapján ítél meg. Nem érdekli, hogy milyen kedves vagyok, milyen jó a humorom, mennyire nagyokat lehet velem röhögni, milyen jó a társaságomban lenni, milyen művelt és tájékozott vagyok. Csak az, amit a tükörben és a mérlegen lát. Ez zavarba hoz és felbőszít – miközben ezért fizetek neki, voltaképpen ez a dolga. De az is lehet, hogy valójában az az érzés idegesít, hogy mi van, ha Csabi nincs egyedül. Hogy mi van akkor, ha vannak olyan fiúk odakint, akik csak azt nézik, zsíros-e a fenekem. Márpedig biztos vannak. A kérdés az: vajon meg akarok nekik felelni? Nem tudok erre egyértelmű választ adni. És igazából lehet, hogy az egész szituációban ez idegesít a legeslegjobban.
Addig is alaposan kihasználom ezt a fajta megfelelési kényszert az edzéseken. Végül is, még csak most vagyunk túl a felén. És lehet, hogy a végén elég formás lesz a fenekem ahhoz, hogy Csabi, a görög félisten-felsőtestű Csabi elhívjon egy italra – őt ismerve vodka-szódára, abban van a legkevesebb szénhidrát. És akkor, majd akkor el kell döntenem, hogy akarom-e, és igent mondok-e a meghívásra.

15 helyzet, amit csak az ért, aki karácsonykor is dolgozik

Már meg sem próbálod elképzelni, hogyan lehetne egy pihenőnapod is a szeretet ünnepén.

Megjelent az ÉVA január–februári száma, nézz bele!

Mint mindenki, az elmúlt hetekben mi is sokat beszélgettünk a zaklatási ügyekről, és ezzel kapcsolatban a nők és a férfiak felelősségéről. Vajon mikor válik természetessé, hogy intim kapcsolat csak kölcsönös beleegyezésen alapulhat, hogy a másik teste nem kisajátítható, hogy a hatalmi pozíció nem mindenre jogosít fel? Vajon a mi gyerekeink már más világban élnek majd? A te fiad hogyan viselkedik majd a nőkkel?

Top 5 gluténmentes sütirecept

Ebben a gyűjteményben ínycsiklandó gluténmentes sütirecepteket találsz.

„Hogy megértsék, mit jelent: szívd fel, begyem, a sok vizet” – Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója

Horváth Dorka író és közgazdász 2015-ben alapított egy startupot, amelynek azóta többezres olvasótábora van itthon és külföldön is. A BOOKR Kids egy mesetár-alkalmazás, amelyet mobilon és tableten lehet használni; a benne szereplő mesék olvashatók, hallgathatók, színes-szagos animációval rendelkeznek és minden egyes történethez fejlesztőjáték is tartozik. Dorka mindezzel együtt nem számít arra, hogy örökre búcsút kellene mondanunk a papírra nyomtatott könyveknek. Interjú.

DIY ajándékok a gyerkőctől apának – 9 egyedi ötlet

De mit kapjon apa karácsonyra? Nos, akár ezek közül bármelyiket!

Hogy miért tűrik el ennyien és ilyen sokáig a szexuális zaklatást? Salma Hayek borzalmas Harvey Weinstein-történetéből kiderül...

A producer folyamatosan zaklatta a színésznőt, aki rendre nemet mondott neki, mire Weinstein beteges feltételekhez kötötte, hogy befejezhessék a Frida című film forgatását. Ez a komplex történet nem sok kétséget hagyhat afelől, hogy a szexuális zaklatás munkahelyen nem csupán férfi és nő közötti játszma, hanem a hatalomgyakorlás eszköze, amelyet követően még az áldozatra nehezedik a mérlegelés terhe, hogy megéri-e továbbra is áldozatnak maradnia.

10 mém, amit biztosan értékelni fogsz, ha te vagy az egyetlen a családban, aki szingliként tolja végig az ünnepeket

Idén se tudsz még egy fél pasit se felmutatni? Miközben a többiek már eljegyezték egymást, babát várnak etc. etc.? Először is, nem vagy egyedül, másodszor is kinek mi köze hozzá, nem igaz?

A férjed valami hasznossal lepne meg karácsonykor? Így segíts neki a kívánságlistáddal!

Könnyítsd meg a dolgát, hogy biztos a jó meglepit vegye meg!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Jobb mint az eredeti: így néznek ki a poptörténelem legmenőbb albumborítói macskákkal

Nevettél ma már? Nálunk "Cica Turner" viszi a pálmát, de azért Sinéad O'Connor se kutya! Szó szerint nem.

A helyes bortárolás legfontosabb szabályai

Ha hosszabb tárolásra alkalmas bor kerül a birtokunkba, különösen fontos a megfelelő tárolási körülmények helyes megválasztása.

Mi lett veled Nicole? A színésznőre nem lehet ráismerni a legfrissebb fotóin

És ez most nem egy plasztikai baleset! Az instyle.hu híradása.

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft