Így működhet, ha egy helyen dolgozol a pároddal

Így működhet, ha egy helyen dolgozol a pároddal
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vajon egészséges, ha egy helyen dolgozunk a párunkkal? Ezekből a visszajelzésekből megtudtuk, hogy legalábbis nem lehetetlen.

Nem is gondolnánk, hogy milyen sok párkapcsolatban fordul elő, hogy a pár mindkét tagja ugyanazon munkahelyen keresi a kenyerét. Első ránézésre ez veszélyesnek, rizikósnak, vagy egészségtelennek tűnhet; de higgyétek el, nem kell hogy az legyen! Több ismerősünket is megkérdeztünk a témában, akik a férjükkel, vagy feleségükkel, párjukkal egy főnökön osztoznak, hogy nekik mi a titkos receptjük, tippjük az ilyen helyzetekre, avagy hogy működik a párkapcsolat, ha egész nap együtt vannak.

Ilyen érdekes és értékes visszajelzések érkeztek a témában:

Kép
forrás: europress

Mi annál a cégnél találkoztunk, ahol most is dolgozunk. Szerencsére még teljesen más épületben is vagyunk fizikailag, így csak az ebédszünet közös, azt általában együtt töltjük. Amúgy ugyanúgy kommunikálunk egész nap, mint minden pár: sms, messenger, és a munkaidő vége felé eldöntjük, hogy ki végez hamarabb, - aznap az megy a kisfiunkért a suliba.

- Kati, 37 éves pénzügyes

Egész nap egy irodában ülünk, ami sokszor elég nehéz. Mert nem csak a magán jellegű, hanem a munkahelyi problémáit is mindig hallod a másiknak. Viszont hoztunk egy szabályt, hogy amikor valamelyikünknek „kimenőre” van szüksége a másiktól, nem akadékoskodunk. Így mindkettőnknek elég aktív a társasági élete is szerencsére.

- Andi, 29 éves sales koordinátor

Saját vállalkozásunk van a feleségemmel, ahol mi magunk alakítottuk ki, hogy melyikünk mivel foglalkozik. Azt csináljuk, amit szeretünk és amihez értünk, így nem mászunk bele a másik dolgába. Ha valami gondunk adódik, természetesen leülünk és addig rágjuk a témát, amíg megoldást nem találunk. Ez mindkettőnk érdeke.

- Ferenc, 51 éves cégtulajdonos
Kép
forrás: europress

Reggelente és délután is együtt indulunk, mert egy kocsival megyünk. Az a szabály, hogy munkába menetel és hazajövetel alatt még/már nem beszélünk céges témákról. Persze ezt nem mindig sikerül tartani, de jól megvagyunk vele. Jó, hogy van ilyen jellegű közös témánk is, úgy hiszem ez jobban összekovácsol minket.

- Csilla, 36 éves key account manager

Két külön területtel foglalkozunk, így nem nagyon van rálátásunk a másik munkájára. A munkáltatónk az elején kikötötte, hogy nem dolgozhatunk együtt, én alapból egy másik divízióba kerültem, amikor 2 éve idejöttem dolgozni. Nekünk ez így megfelel, legalább ennyivel is többet látjuk egymást, ha más nem a folyosón.

- Dóra, 27 éves asszisztens
Olvasd el ezt is!

Nagyon fontos a bizalom, hogy semmit ne tartsunk magunkban, vagy hallgassunk el a másik elől, ha valami böki a csőrünket a másikkal, vagy egymás munkájával kapcsolatban. Mi ennyi év után már kimondottan ügyesen vitázunk a feleségemmel, eddig még mindig sikerült közös nevezőre jutunk.

- Laci, 46 éves fuvar szervező
Kép
forrás: europress

Meg kellett tanulnunk elkülöníteni a privát dolgainkat a munkahelyiektől. Az elején még sok konfliktust szült, ha valaki felhozott egy benti témát otthon, de ma már figyelünk rá, hogy amennyire lehet, ne vigyük haza a munkát. Az otthon töltött idő a miénk és a gyerekeké.

- Piroska, 42 éves közalkalmazott

Egy helyen dolgozunk, de bent sosem viselkedünk párként a kollegák előtt. Persze nem titok, hogy együtt élünk; de nem ölelgetjük, nyaljuk-faljuk egymást az irodában, vagy annak környékén. És a magánbeszélgetéseinket is maximum az udvaron ejtjük meg, nem a munkatársak társaságában. Nem akarjuk, hogy kinézzenek bennünket, vagy hogy pletyka témájává váljunk.

- Zsolt, 38 éves területi képviselő

Ti is együtt dolgoztok a pároddal? Nálatok hogy zajlanak a mindennapok? Mi okoz nehézséget, és mi a jó benne? Írjátok meg kommentben a véleményeteket, tapasztalataitokat!

FRISS! Megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke

Nagyon várta már az egész világ. A joy.hu híradása.

Folyton benyalnak valamit az oviban/suliban? 15 gyógyszertípus, amiből minden kisgyerekes háztartásban érdemes betárazni

Akad néhány gyógyszer, gyógyhatású készítmény és egyéb segédeszköz, amiből jobb, ha mindig tartasz otthon.

Ezek napjaink legjobban fizető szakmái

Elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal és fizetéseddel, esetleg pályaválasztás előtt álló gyermekeddel tanakodtok azon, hogy milyen irányba is menjen tovább, ami hosszútávon anyagilag is kellően jövedelmező lehet? Akkor az alábbi szakmákat, hivatásokat ajánljuk a figyelmetekbe!

Alapanyagok a tojáson és liszten túl, amiket érdemes otthon tartanod, ha gyorsan össze kellene ütnöd valami finomat

Neked mi van a hűtődben? És a kamrádban? Ja, hogy nincs is kamrád? Sebaj, nekem sincs, ettől még számtalan olyan ételt szoktam előre bespájzolni, ami kis helyet foglal, sokáig eláll, és amiből számtalanféle kaját összedobhatok pillanatok alatt, ha épp beüt a krach. Következzen most az én szupertitkos túlélő alapanyaglistám, ami bármikor jól jöhet neked is.

Egész hétvégén ingyen lehet letölteni 250 mesét

Április 22-én éjfélig korlátlanul áraszthatod el gyermekedet digitális mesékkel.

Megjelent az Éva magazin májusi száma – természetesen idén is JOY-napok kuponfüzettel!

Hány évesek a gyerekeid? Túl vagy már a leváláson, elengedésen? Hogy ment? Vagy még csak most jön? A májusi Éva több összeállításban is foglalkozik ezzel a bonyolult témával.

Le a nejlonzacskóval és társaival! Piknikezz környezettudatosan a Föld napján (és persze egész évben)

Ha nincs még programod a hétvégére, ajánlunk neked egyet! Föld napja alkalmából, vagy csak mert szuper idő lesz és tök jó, hogy végre időt tölthetünk a szabadban anélkül, hogy megfagynánk, piknikezz! Hogy hova menjetek, mit vigyetek magatokkal és mit egyetek mindeközben, mi már kitaláltuk. Neked csupán annyi dolgod lesz, hogy meghívd a barátaidat erre a szuper programra.

Itthon nyaralni kúl! Komolyan! Íme 7 meghitt, természetközeli hazai úticél

Neked a Balaton a Riviéra? Nekünk is. Továbbá a Galyatető a mi Kilimandzsárónk, a Szigetköz pedig az Amazonasunk. És még sorolhatnánk. Tudjátok mit? Soroljuk is!

15 trükk, hogy te is igazi Jedi lehess a konyhában

Ha úgy érzed, hogy a konyhai rutin hiánya miatt rengeteg időt, pénzt és energiát pazarolsz el, vagy csak nyitott vagy egy-két tippre és trükkre, ez a cikk neked szól! A most következő praktikák nagy részét pillanatok alatt elsajátíthatod, és biztos vagyok benne, hogy némelyiknél még a homlokodhoz is csapsz majd, hogy miért nem jutott neked ez korábban eszedbe.

Cigány utakon – hét magyar romafilm, ami elgondolkodtat vagy megnevettet, de legalábbis tágítja a látóköröd

Április 12-én mutatták be Bogdán Árpád új filmjét, a Genezist, a premier kapcsán pedig összegyűjtöttünk plusz hat emlékezetes alkotást, amely a cigányság helyzetéről tudósít különböző módokon és formákban.

Kovásztól a fonásig – megpróbáltam ellesni Szabi, a pék titkát

A Király utcai Panificio il Basilicoban már javában folyt a munka, amikor szombaton délben megérkeztem, hogy gyenge amatőrként belessek Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék életébe...

Honnan származik a parafadugó szagolás hagyománya?

Biztosan nem ismeretlen számodra sem az a szokás, hogy az étteremben, amikor a vendég kinyittat egy üveg bort, a felszolgáló megmutatja a dugót, és a vendég megszagolja. Ez a jelenet olyan megszokottá vált, hogy bár sokan ismerik a szokást, kevesen tudják, mit is jelent valójában és miért alakult ki. Épp ezért most elmondjuk.

Egy IT-s mindennapjai, avagy 8 dolog, amit csak egy IT-s érthet

Legyen szó programozóról, szoftvertesztelőről vagy bármilyen, IT szakmában dolgozóról, az alábbi dolgok biztosan ismerősek lesznek számukra, hiszen többségük minden nap találkozik ezekkel a munkájuk során.

Kövess minket

Éves előfizetéssel most az Utazó különszámunkat is megkapod, és 6950 Ft helyett csak 3950 Ft-t fizetsz.

Csak 3950 Ft