A világ legnagyobb falfestményét, mely a riói olimpiára készült, egyetlen ember festette!

Borítókép: A világ legnagyobb falfestményét, mely a riói olimpiára készült, egyetlen ember festette! Forrás: boredpanda.com
A riói játékokra készült gigászi graffiti csodálatos képeken és egy timelapse videóban!

A street art ugyan nem olimipai sportág, de Eduardo Kobra graffiti művész is megérdemelne egy aranyérmet a munkájáért. Ő az, aki a riói játékok alkalmából egymaga megfestett egy 2787 négyzetméternyi falfelületet Rio kikötő negyedében.

Forrás: boredpanda

A felfestmény, - mely „Az etnikumok” címet kapta, - 15 méter magas és az öt kontinensünk 5 jellegzetes arcát ábrázolja, mellyel a művész épp úgy utal az olimpiai öt karikára, mint a sportolók kulturális különbözőségére. A Sao Pauloból származó Kobra két hónapig dolgozott a mesterművön, amihez közel 100 gallon fehér, 400 gallon színes, és 3500 flakon spray festéket használt. Ha a Guiness Rekordok Könyve megerősíti, akkor ez lesz a világ legnagyobb utcai falfestménye, amelyet egyetlen ember készített.

Eduardo Kobra így nyilatkozott az óriás graffitiről:

„Ezek a világ bennszülött emberei. A falfestmény mögött az a gondolat áll, hogy mind egyek vagyunk. Konfliktusokkal teli, nagyon zavaros időket élünk. Szerettem volna megmutatni, hogy valójában mindannyian összetartozunk.”
Eduardo Kobra graffiti művész

Nézd meg a galériánkat és a graffiti festéséről készült timelapse videót is!

via boredpanda