Első nap az iskolában – 5 dolog, amit kérdezz meg a tanároktól!

Első nap az iskolában – 5 dolog, amit kérdezz meg a tanároktól!
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Várd velünk felkészülten az első iskolai napokat! Mert tudjuk, hogy nem csak kölyöknek, hanem neked is vannak ilyenkor kérdéseid...

Hamarosan véget ér a nyár, és újra nyitják kapuikat az iskolák. Különösen izgalommal teli időszak ez azon szülőknek és csemetéiknek, akik az általános iskola első évét várják. Rengeteg kérdés kavarog a felnőtt fejekben, és persze a kölykök kíváncsiságát is ki kell elégítenünk a megfelelő válaszokkal. Talán egész nyáron fokozatosan készítetted fel a kicsit az iskolára: sokat beszélgettetek arról, hogy mi történik benn egy nap, miket fognak tanulni, vagy, hogy vajon milyen lesznek az osztálytársak. A te kérdéseid azonban még továbbra is megválaszolatlanul várnak a sorukra, és csak akkor fedheted fel őket, amikor már élesben végig álltad az évnyitó ünnepséget, és végre bebocsátást nyersz a tanári szobába, vagy osztályterembe.

Kép
forrás: europress

Nagyon fontos, hogy a jó kapcsolat és természetesen a gyermeked gördülékeny fejlődése érdekében a megfelelő kérdéseket tedd fel ilyenkor a tanár néninek, vagy tanár bácsinak; hogy aztán egész évben szép sikereket és eredményeket érhessen el a gyerkőc a suliban, és otthon is mindent rendben találj vele kapcsolatban.

Ezt az 5 kérdést feltétlenül érdemes megfontolnod, hiszen sok múlik azon, hogy mennyire aktívan tartod a kapcsolatot a tanárokkal, veszed ki a részed a gyerek oktatásából, vagy az iskola mindennapjaiból.

Olvasd el ezt is!

1. Hogyan lehet a tanárokat elérni?

Fontos tudnod, hogy milyen platformokon kommunikálhatsz a tanárokkal, hiszen ezzel segíted az információk gyors áramlását. Kérj a tanártól telefonszámot, e-mail címet, fogadó óra időpontot, hogy mindig meg tudjátok beszélni, ha a gyermekednek valamire szüksége lenne, esetleg nehézségei adódtak. A kezdeményező vagy, azt a tanárok is értékelni fogják, hiszen látják, hogy veled könnyű lesz együttműködni.

2. Hogyan ad majd házi feladatot?

Jó tudni, - főleg amíg kicsi a gyerek, - hogy milyen gyakorisággal kap majd otthoni feladatokat. Napi szinten, esetleg hetente egy nagyobb adagban, vagy csak hétvégére. Jó ha ezeket az elejeén tudod, mert így könnyebb lesz az otthoni dolgaitokkal egyeztetni a gyerek tanuló idejét.

Kép
forrás: europress

3. Milyen módok lesznek az osztályozásra, jutalmazásra?

Lesznek-e már jegyek, piros és fekete pontok, matricák, pecsétek, bélyegek stb. Ha a suliban például bélyegzős jutalmazás zajlik, azt akár otthon is bevezethetjük, ha valamit ügyesen megcsinál a gyerkőcünk.

4. Mivel tudsz hozzájárulni az osztály összetartásához, megfelelő működéséhez?

Vannak szülők, akik segítenek felújítani az osztálytermet, akik elkísérik a gyerekeket kirándulásra, elvállalják az iskolai kötények, - ha van ilyen, - kimosását, vagy vezetik az osztály közös kasszáját. Ez óriási segítség a tanároknak, osztályfőnöknek is, és jó érzés tudni, hogy a gyermekünk a lehető legjobb körülmények között tölti az iskolai idejét.

Kép
forrás: europress

5. Mit kell beszerezned az iskolába és otthonra?

Általában az első szülői tájékoztatón, vagy értekezleten elmondják, hogy milyen alapvető tanszerekre lesz szüksége a gyerekeknek. Ezen felül még viszont akadhat egy-két olyan dolog, amit nem a legelején mondanak el, így ezekre bátran rákérdezhetsz. Érdeklődd meg, hogy milyen típusú, márkájú ceruzákat, tollakat javasolnak a tanárok, vagy hogy melyik írószerboltban érdemes hozzájutnotok a dolgokhoz; esetleg kérdezz rá, hogy kell-e valamilyen speciális öltözéket vásárolnotok! Tájékozódj a tankönyvek újra használhatóságáról is, hiszen lehet, hogy a családban van nagyobb gyerek, aki ugyanabból a könyvből tanult, és azt nem kéne még egyszer megvennetek. (Bár ez inkább a későbbiekben lehet hasznos, mivel a tankönyv rendelés általában már nyár elején lezajlik.)

Bízunk benne, hogy néhány ötlettel hozzá tudtunk segíteni benneteket a suli kezdéshez, és hogy nagy örömmel kezditek meg az első osztályt!

A szeptemberi Éva magazinban értékes suli kuponokat is találtok, mi ezzel szeretnénk jó iskola kezdést kívánni!

Az amerikai tornászlányok zaklatási ügye felvet néhány fontos kérdést, amely a #metoo-n is túlmutat

Legalább 140 fiatal lányt zaklatott Larry Nassar sportorvos, akit 2017 decemberében 60 év börtönbüntetésre ítéltek. Nem mindegyikük azért hallgatott eddig, mert szégyellte, hanem azért, mert kényszerítették rá és amelyikük mégis megszólalt, annak volt, hogy a saját szülei sem hittek.

Ilyenek lennének a régi szexista reklámok fordított nemi szerepekkel

Régen sem kellett a szomszédba mennünk egy kis szexizmusért...

Milyen életkorban milyen házimunkát bízhatsz a gyerekre? Íme a lista

A házimunka az életünk része, ezért szülő és gyerek egyaránt akkor jár jól, ha már egészen apró korban rászoktatjuk a leszármazottainkat néhány alapvető feladatra, például hogy...

Napi horoszkóp január 18.: az Ikrek egy számukra kellemetlen helyzetet zárhatnak le, a Szüzeknek komoly céljai vannak

A csillagok mára is nagyon izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a napi horoszkópodat!

A srácaim rohangálása már-már elviselhetetlen. Aztán egyik nap feljött a szomszéd és azóta nem térek magamhoz

Vajon meddig bírják a szomszédok a gyerekek hangoskodását? És hogy reagálnak? Igaz történet.

Különleges bakancslista az utazás szerelmeseinek, ami nem úti célokat ajánl, hanem új megközelítést

Nem mondjuk meg, hova érdemes ellátogatnod, azt úgyis te tudod a legjobban. Inkább ahhoz adunk tippeket, hogy miként érezd magad még jobban.

Olvadozunk! Jennifer Garner csodálatos „szerelmes levelet” talált az ötéves fiától

A 45 éves színésznő ritkán oszt meg személyes információkat a gyerekeiről, de ennek a levélkének úgy látszik, képtelen volt ellenállni.

Jobb mint a kávé: íme, egy reggeli nyújtó gyakorlatsor, ami igazán felpörget

Rázd fel magad egy bármikor elvégezhető mozdulatsorral!

II. Erzsébet szerint Sarolta az úr a házban

A 91 éves királynő a sandringhami nyaralójában, egy rendezvényen csillogtatta meg a humorát.

A levelek hulljanak, ne a hajad!

Dr. Fenyőváry Éva bőr- és hajgyógyász főorvossal beszélgettünk a hajhullás okairól.

12 bók, amit soha ne mondj egy nőnek

Vagyis leginkább senkinek. Akár nő vagy, akár férfi. Ami a szíveden, az a szádon? Ne. Akkor se.

Horoszkóp szerint rangsorolták a legjobb anyukákat: íme, a lista

A csillagjegyed nagyon sok mindent elárul rólad!

Így bizonyítsd be magadnak 2018-ban, hogy te vagy a saját legjobb barátod: 7 tipp

Olyan faramuci időket élünk, hogy időről időre emlékeztetned kell magad: még több és több olyan tevékenységet kell rendszeresíteni az életedben, ami jólesik és amit élvezel.

A város, ahol a -62 fok ellenére sem áll meg az élet

Nem az a tipikus turistaparadicsom, de egyszer azért megnéznénk!

Trump hosszú idő óta az első amerikai elnök, aki nem sportol – íme 8 kollégája, akiről példát vehetne!

A testedzés fölösleges energiapazarlás, mivel az ember meghatározott energiamennyiséggel születik, és előbb-utóbb kimerül, mint az elem – ez a véleménye több forrás szerint is az Egyesült Államok jelenlegi elnökének.

Sokan azt hiszik, hogy irtó népszerűvé teszi őket ez a szokás, pedig ellenkezőleg

Egy szociálpszichológiai kutatás most bizonyította be, hogy semmi értelme nincs ennek a fajta kommunikációnak.

7 egyszerű trükk, hogy a kis lakásod palotának tűnjön

Ki mondta, hogy egy kis lakásnak aprónak is kell tűnnie?

Kövess minket

Legyen stílusos új éved! Féléves Éva-előfizetéshez most féléves InStyle-előfizetést kapsz ajándékba!

Csak 2995 Ft