20 dolog, amit 20 éves korunktól kezdünk el igazán értékelni

Borítókép: 20 dolog, amit 20 éves korunktól kezdünk el igazán értékelni Forrás: europress
Nem csak a húsz éveseké a világ... De talán akkor kezdik el igazán értékelni!

Ó, az a gondtalan gyermekkor! Sokszor eszünkbe jut ez a gondolat, ahogy egyre inkább megyünk bele a korba. Amikor még kölykök, vagy tinédzserek voltunk, nem gondoltunk bele, hogy valaha lesz ez másképp is. Most azonban, érett fejjel már látjuk, hogy micsoda évek voltak azok, és azt is, hogy amikor megkezdődött a felnőtt létünk, mennyi minden változott meg körülöttünk egy csapásra. Mi azonban üdvözöljük ezeket a változásokat, hiszen azok által lettünk többek, jobbak, érettebbek: azok, akik most vagyunk.

Ha egy 20 éves megkérdezne minket, hogy mit kezdtünk el jobban értékelni, amikor elértük a második 10-est, minden bizonnyal ezeket válaszolnánk.

Forrás: europress

1. Amit gyerekként a szüleinktől kaptunk. Törődést, szeretetet, odafigyelést. Ekkor tűnik fel, hogy ez micsoda kiváltság.

2. Mindent, ami addig természetes volt, hogy a miénk, de már nekünk kell megteremteni.

3. Az egészséges étkezést. Nem is értjük, hogy tudtunk annyi mekit enni a gimi alatt. :-)

4. Az arc és – testápolást. Addig nem is igazán foglalkoztatott bennünket, azonban ekkor már rájövünk, hogy a szépség, fiatalság nem tart örökké, ha nem törődünk jobban a testünkkel.

5. A mozgást, a napi sportot. Gyerekkorban sokkal több időnk és lehetőségünk akadt arra, hogy lemozgassuk magunkat, most már be kell osztanunk az időt és az energiát is.

Forrás: europress

6. A sütés-főzést. Egyre több sikerélményünk van a konyhában, és nagyon jó érzés, hogy el tudjuk látni magunkat az étkezés terén is.

7. A családi programokat. Amíg fiatalabbként inkább elvonultunk a szobánkba, ha vendégek jöttek, vagy nem beszélgettünk a családi programokon, most jól esik érett, felnőttek körében lenni.

8. A környezetünk védelmét. Egyre többször szembesülünk azzal, hogy mennyi káros tevékenységgel romboljuk a környezetünket, és egyre tudatosabban figyelünk annak megóvására.

9. A komolyabb tartalommal bíró filmeket, színházi előadásokat, könyveket. Mert végre igazán értjük őket.

10. A pénz valódi értékét. Mióta elkezdtünk saját magunk is, - akár diákmunka keretében, - pénzt keresni.

Forrás: europress

11. Az igaz, őszinte barátokat. Az évek alatt sokan lemorzsolódnak, így nagyon megbecsüljük azokat, akikre tényleg mindig számíthatunk.

12. A rendezett, tiszta otthont, ahova hazatérhetünk.

13. A nagy beszélgetéseket az idősebb generáció tagjaival. Nagyszülőkkel, nagynénikkel. Van mit tanulni tőlük.

14. A tanulás fontosságát. Eddig csak nyűgnek éltük meg, de már tudjuk, hogy a tudás a legnagyobb hatalom, aminek segítségével előrébb tudunk jutni, fejlődni tudunk.

15. A történelmet és a jelenünket. Ekkortól áll össze a kép, ekkor tudatosul úgy igazán, hogy ami a történelem könyvekben áll, az valóság. Elkezdjük értékelni a jelenlegi életünket annak tudatában, hogy mi áll mögöttünk.

Forrás: europress

16. A segítséget. Végre rájövünk és elfogadjuk, hogy a „majd én egyedül megmutatom” nem mindig az egyetlen lehetőség.

17. A testvérünket. Abbamarad a gyerekes versengés, undokoskodás, egymásnak feszülés. Helyébe lép az önzetlenség, a szeretet, a kölcsönös tisztelet, és a segítés.

18. A kötelező orvosi vizsgálatokat. Na jó, innentől sem szeretjük őket, de tudjuk, hogy az egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos a megelőzés, ezért végre elkezdünk eljárni a szűrővizsgálatokra.

19. A minőségi borokat. Búcsút intünk a VBK-nak, meg a kotyvasztott koktéloknak, és megtanuljuk a mértékletességet, és élvezni a jó borok zamatát, ízét. :-P

20. A komolyabb párkapcsolatot. Ugyan még sokan sokáig keressük az igazit, ahogy fejlődünk, felnőttesedünk, egyre inkább választunk érettebb társat magunk mellé. Akivel jókat lehet beszélgetni, akiben megbízunk, és aki sokszor megnevettet.

Neked milyen változást hoztak a húszas éveid? Emlékszel még, mit kezdtél el onnantól jobban értékelni?