Az 5 leggyakoribb kívánság hullócsillagnézés közben

Borítókép: Az 5 leggyakoribb kívánság hullócsillagnézés közben Forrás: Europress
Augusztus 11-én este, míg a fél város a Sziget csillagát, Rihannát ünnepelte, addig én néhány elvetemült sorstársammal a hullócsillagokat bámultam a Hármashatár-hegy tetejéről.

Mázlink volt, mert a korábbi felhőtakaró eltakarodott (így a Szigetesek sem áztak meg), és kb. egyórányi, merev felfelé történő nyakmeresztéssel sikerült elcsípnünk több kisebb és néhány nagyobb, az égbolt szinte felét áthasító, látványos fénycsíkot.

Na és mik a tipikus kívánságok, melyek a babonás, vagy szimplán csak játékos kedvű, esetleg romantikus hullócsillagvadásznak elhagyják a száját? Tehát amiket kimond?

Mivel az embernek csupán a másodperc töredéke áll a rendelkezésre ahhoz, hogy bármilyen módon reagáljon a periférikus látókörében feltűnő villanásra, ezért az éjszakai sötétben véletlenszerűen összeverődött társaság leggyakoribb felkiáltásai a következők voltak:

„Óóóó!”

„Azta!”

„Láttad?”

„Tyű!”

„Ott van!”

Mert tényleg csak ennyi ideig tart, amíg elsuhan a fénysugár.

Persze, az igazán elvetemült hullócsillagvadász, aki jó alaposan felkészült, és folyamatosan mantrázza a vágyait, talán pont akkor mondja ki magában a leghőbb kívánságát, amikor meglát egy villanást. Mondjuk ezt:

Neked mi lenne a legnagyobb kívánságod?