A szavaknak ereje van! - Ezért kellenek a motiváló idézetek

Borítókép: A szavaknak ereje van! - Ezért kellenek a motiváló idézetek Forrás: europress
Unod már, hogy a csapból is idézetek folynak? Pedig nem kéne, mert ha megtalálod a téged leginkább inspirálókat, még fel is rázhatod magad a segítségükkel!

Szeretjük az idézeteket, - erre már biztosan rájöttetek. De hogy miért is olyan fontosak nekünk, arról még nem ejettünk túl sok szót. A legtöbb ügyfelem, - aki coachingra jön hozzám, - először általában jót nevet az ötletemen, amikor azt javaslom neki, hogy írjon össze számára inspiráló szavakat, majd "tapétázza" körbe velük az otthonát. Pedig nem több ez, mint egy príma eszköz arra, hogy nap mint nap pozitív gondolatok között mozogjunk, és hogy bizonyos dolgokban megerősítést nyerjünk magunk számára.

Mert mire is jók a szavak? Túl azon, hogy embertársainkkal azok segítségével kommunikálunk, általuk beszélhetünk egy kicsit a "saját fejünkkel" is. Úgy is mondhatnám, hogy egy-egy jól időzített szóval, mondattal, dicsérettel kellő lelkifröccsöt adhatunk saját magunknak, ha épp nincs senki más, aki megtenné ezt helyettünk. Én a következőképp javaslom haszálni az idézeteket, szavakat, emojikat, vagy bármit, aminek inspiráló, motiváló funkciója lehet:

Forrás: europress
Ne álmodozz, tegyél az álmodért!

# Fogalmazd meg magadnak, milyen segítségre, ösztönzésre lenne szükséged a jelenlegi állapotodban! Mi kell a változáshoz, előrejutáshoz, megnyugváshoz, pihenéshez, stresszűzéshez? Ha máshogy nem megy, gondolj arra, hogy mit tanácsolnál másoknak hasonló helyzetekre!

# Fogj néhány post-it-ot, és öntsd szavakba, mondatokba, rajzokba ezeket a gondolatokat! Írj fel annyit, amennyit csak tudsz, amennyi épp eszedbe jut! Később is cserélgetheted, bővítheted a motiváló cetliket. Írj, rajzolj, használj színeket, kiemelőt, matricákat, vagy bármit, amiről úgy gondolod, jól esik majd ránézni!

Forrás: europress
Minden csak addig tűnik lehetetlennek, amíg meg nem csináljuk.

# Kölcsönözz néhány idézetet! Ha épp szembe jön veled egy-egy idézet, amivel egyetértesz, jót nevetsz rajta, vagy nagyon megindítónak találsz, ne habozz: írd le azt is a cetlik mellé, vagy nyomtasd ki és dekoráld kedvedre!

# Helyezd ki a neked szóló felhívásokat, buzdító gondolatokat, számodra gyakran és jól látható helyre! Ha a reggeledet szeretnéd kissé felturbózni, akkor érdemes a ruhásszekrény, vagy a tükör környékében gondolkoznod; ha pedig a munkádhoz kéne egy kis ösztönzés, akkor dekoráld ki a közvetlen munkakörnyezetedet, - asztalodat, számítógépedet! (A post-itok és a gyurmaragasztóval felnyomott papír szerencsére gyorsan eltávolítható.)

# Olvasd el, mondd ki, ismételd! Naponta többször is használd a feliratokat motivátorként, megerősítés gyanánt! Ha már elsiklik felettük a szemed, itt az ideje a cserének, hiszen fenn kell tartanod az agyad érdeklődését és az információ továbbítására való hajlandóságát!

# Azonosulj vele, cselekedj! Higgy a pozitív megerősítéseknek, fogadd be a buzdító gondolatokat és tegyél érte, hogy ne csak tapétaként funkcionáljanak, hanem ténylegesen egy már megkezdett úton, tevékenységen segítsenek végigmenni!

Forrás: europress
Ne nézz vissza, úgysem arra mész!

A cikk szerzője life coach. Ide kattintva találod az elérhetőségét. :-)