Nálunk a férjem főz! – Igaz történet egy barátnőnk férjéről

Nálunk a férjem főz! – Igaz történet egy barátnőnk férjéről
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

I

Igazán kivételesnek találtuk barátnőnk történetét arról, hogy miért a férje főz otthon, nem pedig ő. Ezért kifőztük...vagyis megírtuk a sztorit.

Niki barátnőmék mondhatni egy átlagos famíliát tudhatnak magukénak. Egy alsós és egy épp felsős általános iskolás fiú gyerekkel, vállalkozó férjjel/apával, és a multinál a belét is kidolgozó feleséggel/anyával. Mivel a nagyszülők nem a fővárosban laknak, így náluk mindig is kiesett a hétköznapokon is segítő kéz, hiszen a nagyik főztjét csak havonta egyszer-kétszer élvezhetik az unokák, amikor a kis család ellátogat hozzájuk. Niki férjének, Iminek jól működő kisvállalkozása van, amit legtöbbször az otthonukból egyenget, amíg a felesége 8 órában dolgozik, a kölykök pedig az iskolapadot nyomják. Már a kapcsolatuk kezdetén is látni lehetett, hogy Iminek nem okoz nagy gondot az önállóság, vagyis egy vajas kenyérnél azért jóval többet is el tudott magának készíteni, ha Niki épp nem ért rá beállni a konyhába, vagy nem volt otthon. (Nagy taps Imi anyukájának, amiért ilyen talpraesett férfiút nevelt!)

Kép
forrás: europress

Amikor két év különbséggel megszülettek a gyerekek, Niki nagyon fontosnak érezte, hogy mindenből a legjobbat, a lehető legegészségesebbet adja nekik. Ez persze nem azt jelenti, hogy a fiúk csak hírből ismerik a chipszet, vagy hogy még sosem ettek vattacukrot; mindössze szerette, ha olyan étel kerül az asztalukra, amiről tudja, hogy miből és hogyan készült. Így csak főzött és főzött, lefagyasztott, kiolvasztott, melegített, habart, turmixolt, rántást csinált, stb stb. Jól elvoltak ezzel, amíg a kisebbik gyerek is iskolába nem ment, mert addig Niki csak fél munkaidőben járt vissza dolgozni, így akadt ideje elmenni a srácokért a suliba és oviba, és volt még ereje finom falatokat is rittyenteni nekik a konyhában.

Ez nem mehet így tovább! Tök fölöslegesen fizetjük a menzát, miközben ugyanúgy szétizzadom magam a konyhában esténként!

Végre megszilárdulni látszott a fiúk iskolába való beilleszkedése, és a napközinek hála, Niki végre elvállalhatott egy teljes munkaidős állást, amire már régóta vágyott, hogy kicsit nagyobbakat léphessen az önmegvalósítás útján. Ekkor már fordult a kocka, és Imi vitte és hozta a gyerekeket a suliba, mert az anyjuk szinte egy nap sem ért volna oda értük a napközi végére. A főzés, - a takarítás, vasalás és az összes házimunka mellett, - persze ugyanúgy megvárta otthon Nikit, akkor is, ha egyszer-egyszer korábban szabadult, és akkor is, ha csak este 7-8-ra esett haza a túlórából. Mert hogy a srácoknak nem igazán volt ínyére a sulis menza felhozatala, - idézem: „de anya, a főzelék olyan, mintha, egyszer már kihányták volna!”, - így esténként igyekeztek a jó kis hazaival bepótolni a napközbeni kalória kiesést.

„Ez nem mehet így tovább! Tök fölöslegesen fizetjük a menzát, miközben ugyanúgy szétizzadom magam a konyhában esténként!” – panaszkodott egyre többet a férjének Niki, aki ezt egyszerre megelégelve összehívta a rögtönzött családi kupaktanácsot.

Kép
forrás: europress

Közösen felvázolták az opciókat, melyek a következők voltak:

  • A fiúk még pár évig kibírják a szar, - már elnézést, - ám de biztos kaját a suli menzán; - ezt viszonylag gyorsan leszavazták az érintettek.
  • Befizetik őket egy másik menzára, vagy belvárosi étterembe, ahol minden nap menüt ehetnek; - ez nem volt rossz ötlet, de Niki megtorpedózta, de mert lelki szemei előtt szinte már látta a tésztát tésztával, húst hússal variációkat a srácok tányérján.
  • Imi vállalja magára hétköznaponként a főzést, - dobta be az ötletet a férj, amiről Niki először azt hitte, csak rosszul hallja.

De anya, a főzelék olyan, mintha, egyszer már kihányták volna!

Pedig nem, mert Imi komolyan átgondolta, és úgy találta, hogy napi 1-1,5 óra főzés éppen bele fog férni a programjába, mivel ő amúgy is otthon dolgozik, és csak ritkán jár el partnerekhez, ez kézenfekvő megoldásnak tűnt számára. Közösen kidolgozták, megbeszélték a részleteket, aminek az lett az eredménye, hogy hétközben a férjjé a konyha, hétvégén pedig Niki öltheti magára a kötényt, nehogy kiessen a gyakorlatból.

Kép
forrás: europress

A srácok rögtön elő is álltak a jobbnál jobb étel javaslatokkal és kívánalmakkal, tudván, hogy puhítható az apjuk, így biztosan legtöbbször az ő szájízüknek kedvez majd a menü. Kitűztek egy egy hónapos teszt időszakot, ami alatt Imi megmutathatta, hogy mit tud a konyhában: volt, hogy telefonos segítséget kért valamelyik nagymamától, és olyan is, hogy körbe vette magát szakácskönyvekkel, vagy órákon keresztül jelölte be az új recepteket az interneten. Működött. Hogy miért csinálta és csinálja még ma is? – szegeztem Nikinek a kérdést, a motivációt kutatva.

Imi rendre megkapja a barátoktól, hogy „mekkora papucs vált belőle”, de elmondása szerint tojik az egészre.

„Mert segíteni akar, ki akarja venni a részét a teendőkből; mert szereti a finomságokat; mert olyasvalaki, aki szeret adni és hiszi, hogy van még hova fejlődnie; és mert állítólag imádja nézni a srácok maszatos képét az elfogyasztott paradicsomos tészta után...” - kaptam a szinte ömlengő, de természetességgel megfogalmazott választ. Sőt, azt is megtudtam, hogy az elmúlt pár évben már jó néhány főzőkurzust is kijárt eme szuper férj, akinek egész biztosan többek is aranykeretbe foglalnák a nevét.

Ennek ellenére Niki szerint Imi rendre megkapja a barátoktól, hogy „mekkora papucs vált belőle”, de elmondása szerint tojik az egészre. Élvezi, hogy ily módon is segíthet működtetni a családját, hogy így több idejük marad egymásra a feleségével, és hogy talált magának egy „csak néhanapján bosszantó, de egész klassz új hobbit”.

Mit gondoltok a férj „önfeláldozásáról”? Nektek is jól jönne egy ilyen segítség, vagy be sem engednétek a párotokat a konyhába? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe.

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

A barátnőim segítettek át a gyászon - nekik köszönhetem, hogy még lélegezem

"Én semmit nem várok a barátaimtól, csak azt, hogy mellettem legyenek. Nem várom, hogy tanácsot adjanak, sajnálkozzanak, vagy velem sírjanak. Hiszen ez nem az ő életük." - Anikó története.

Végre! II. Erzsébet minden eddiginél komolyabban veszi a környezetvédelmet, hála országos haverjának, David Attenborough-nak

A Buckhingham-palota új intézkedéssorozatban tiltotta ki a szívószálakat és a műanyag palackokat a királyi ingatlanokból, s a kőkemény intézkedés mögött állítólag maga a 92. évét taposó királynő áll.

Ha ezt a két ételt együtt eszed, biztos, hogy sokkal gyorsabb lesz az anyagcseréd!

Ha gyorsabb anyagcserére vágysz, érdemes kipróbálnod!

2 hónapja nem rágom a körmöm: így jutottam el idáig

"Nem terveztem felhagyni a körömrágással, de aztán egyik nap ránéztem a kezeimre és azt kérdeztem magamtól: hát normális vagyok én?"

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft