A 8 legjobb kifogás és technika, amivel előbb szabadulhatsz a munkahelyedről

Borítókép: A 8 legjobb kifogás és technika, amivel előbb szabadulhatsz a munkahelyedről Forrás: europress
Csak nehogy felbújtással vádoljanak bennünket...! :D

Egyszerűen megemészthetetlen számunkra, hogy a 21. századi munkáltatók, hogy nem érték még fel ép ésszel, hogy vannak bizonyos időszakok az évben, amikor mondjuk úgy délnél tovább nem akarunk már a formás hátsónkon ücsörögni a munkahelyünkön, azt várva, hogy talán az alattunk levő gurulós szék megadja magát, és hazamehetünk egy kicsivel korábban. Nem vagyunk mi munkakerülők, dehát könyörgünk nyár közepe van! (Tavasszal a frissen ébredő természetre, ősszel az iskolakezdésre, télen pedig minden bizonnyal a forralt borozásra fognánk a dolgot. De ez most nem lényeges.)

Mégis mit keresnek ilyenkor az emberek még délután 4-kor, vagy még annál is később a munkahelyükön, amikor minimum egy medence mellett kéne lazítaniuk a hőségben?

Nincs mese, néha bizony a kezünkbe kell vennünk a dolgot, máskülönben azon találnánk magunkat, hogy teljességgel szublimálni fogunk arról a bizonyos gurulós székről.

Ezeket az akciókat eszeltük ki ennek orvoslására, amiket persze csak nagy körültekintéssel, és csak ritkán szabad véghezvinni!

Forrás: europress

1. A kamu orvosi vizsgálat

Hirtelen a semmiből egy pénteki orvosi vizsgálatra kell távozzunk, közvetlenül az ebédidőnk leteltével. Nem baj, hogy az összes orvosunk is szabadságon van, mi most egy teljes körű szűrésre igyekszünk, ami miatt igenis tessék még sajnálni is minket!

2. A mosdóból kisurranós technika

Ez csak akkor működhet, ha nincs az iroda bekamerázva, és/vagy nem kötelező belépőkártyát használni a be, és - kilépéshez. Ilyenkor az összes holminkat gondosan magunkhoz véve, menjünk el a mosdóba, majd egy biztonságos pillanatban, - amikor épp senki nincs a folyosón, - vegyük az irányt a lift felé. Akkor működik, ha csak egy órát akarunk lespórolni, mert az még általában nem tűnik fel senkinek.

3. A soha véget nem érő találkozó a kávézóban

Jelentsük be, hogy külső megbeszélésre távazunk egy partnerrel a közeli kávézóba, de rögtön tegyük is hozzá, hogy könnyen elhúzódhat, mert ugye igen komoly problémákat kell megvitatni vele. A találkozót zavarjuk le negyed óra alatt, majd menjünk, és élvezzük a délután többi részét!

Forrás: europress

4. Az otthoni vészhelyzet

Ne állítsunk túl durva dolgot, mit például, hogy leégett a konyánk; de az még bőven belefér, hogy most telefonált a szomszéd, hogy épp leáztattuk, vagy hogy fél órája megállás nélkül szól a riasztónk, és meg kéne nézni mi a helyzet.

5. Titokzatos probléma

A kollegák és a főnök előtt is nyugodt szívvel lehetünk egy olyan mondattal, hogy „váratlan családi problémánk merült fel.” Hiszen, ha nem nevezzük nevén, azzal azt sugalljuk számukra, hogy kényes, esetleg intim témáról van szó, amit nem szeretnénk megosztani velük. És általában senki nincs annyira pofátlan, hogy direktben rákérdezzen, ezért inkább támogatóan elenged, vagy elnézi a távozásunkat.

6. A hátrahagyott cuccok trükkje

Nyugodt szívvel lecsalhatunk egy órácskát úgy is, hogy azt tettetjük, valójában nagyon is az irodában tartózkodunk, csak a helyünket hagytuk el. Egy felnyitva hagyott laptoppal, székre dobott kardigánnal, nyitott tetejű ásványvizes üveggel könnyedén keltehetjük ezt a látszatot. Maximum a közvetlen kollegáinkat vonhatjuk be a kis titkunkba, hogy segítsen fedezni minket, amit a későbbiekben persze bármikor szívesen viszonzunk majd neki.

Forrás: europress

7. A nagynéni temetése

Ez tényleg tök ízléstelen. Mégis rengetegen élnek a már megszámlálhatatlan halott nagynéni, nagybácsi eszközével. Úgy gondoljuk, ha tényleg nem lenne más kiút, akkor egye fene, egyszer mi is bevállalnánk. De nem szeretjük az ilyet, mert rossz ómen, és még a végén tényleg bevonzunk vele egy tragédiát. Ezért ezt ti is tegyétek gondolatban dupla zárójelbe!

8. Hirtelen rosszullét

Nyáron egy kis hányós-fosós vírus bejelentése, csak úgy hirtelen a semmiből, - természetesen miután bizonyíték gyanánt már vagy 20 percet dekkoltunk a női mosdóban. Hatásos még a görcsölés, szédülés, vagy a hidegrázás is. Ezek persze nem játékok, hiszen könnyen belefuthatunk, hogy amikor tényleg kínoz valami, akkor már ránk sem hederítenek a kollegák és elmarad a szükséges segítség. Úgyhogy ezzel is óvatosan!

Miután sikerült elszabadulnunk, azért ügyeljünk rá, hogy lehetőleg ne fussunk össze egyik kollegával sem a helyi plázában shoppingolva, vagy nagyokat nevetgélve egy étterem teraszán! Lelépésre fel!