6 dolog, amit a fiatalabb, dilis önmagamnak mondanék

Borítókép: 6 dolog, amit a fiatalabb, dilis önmagamnak mondanék Forrás: europress
Ezt most a saját bőrödön fogod megtanulni kislány! - vagy valami hasonló...

Na igen... Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki néhanapján elgondolkozik rajta, hogy milyen sokat változott önmagához képest mondjuk az elmúlt 10 évben. Abban a helyzetben vagyok, hogy a párom húga épp most jár a húszas évei elején, én pedig egy tízessel vagyok nála beljebb. Vannak napok, percek, pillanatok, amikor egy óvatlan pillanatban meglátom benne magamat, vagyis a régi önmagamat, aki annyi idősem már azt hitte mindent tud az életről, de közben még javában kereste önmagát. (Na nem mintha ez egy véges folyamat lenne, véleményem szerint, ez pontosan addig tart, amíg élünk, vagy legalábbis az idős kor elejéig.)

Szóval ezekben a meglátott kis pillanatokban nagyon jókat mosolyok magamban, és nem azért mert az gondolom: „ó, milyen kis hülye még!”, hanem épp azért mert tudom: „ezt most a saját bőrödön fogod megtanulni kislány!”. Ha egyszer megkapnám az áhított szuperképességeimet, és azon felül, hogy láthatatlanná tudnék válni, még képes lennék az időben is utazni, szinte egész biztos, hogy néhány napra a múltbéli magamhoz mennék vissza. Nem azért, hogy bármin is változtassak, inkább csak hogy megmutassam neki, mennyire „eltúloz” dolgokat, mindkét irányba. Azt hiszem nagyjából ezek lennének, amiket mindenképp elmondanék neki:

Forrás: europress

1. Baromi fontos a család, legyél többet velük!

Az egy dolog, hogy mindig is családcentrikus voltam, mert ilyennek neveltek, és amióta élek imádom is a családomat. De ma már pontosan tudom, hogy azok a percek, amiket esetleg elvesztegettünk, már nem jönnek többet vissza: ilyen távolságból, már csak foltozni lehet őket. Legyél többet azokkal, akiket szeretsz, és legyen részetek rengeteg közös élményben! Ez nagyban hozzájárul majd az egészséges személyiséged kifejlődéséhez.

2. Szeresd jobban önmagad!

Soha az életben nem voltam kellően elégedett önmagammal. A külsőmmel, főleg. Pedig ha az akkori énem látná a mostanit! Ajaj! Na jó, csak viccelek! Szóval komolyan ki a fenét érdekel, hogy 3 mm-rel vastagabb a combod, vagy hogy éppen kicsit jobban látszanak-e a hurkák a popsid alatt? Egészséges vagy, erős vagy, életrevaló vagy, csinos vagy! Ezeket jó mélyre raktározd el szépen!

3. Állj ki magadért, mondd el, amit gondolsz!

Ne tartsd magadban az érzelmeidet! Francba az illendőséggel! Ha valaki megbánt, akkor azt ne hagyd szó nélkül, és legfőképpen ne fojtsd el magadban! Meg kell tanulnod beszélni az érzéseidről, hiszen csak úgy lehetsz kiegyensúlyozott és magabiztos, ha semmi nem nyomja a lelkedet!

Forrás: europress

4. Ragadj meg minden jó lehetőséget!

Ne légy nyuszi, ha felajánlanak egy munkát, akkor sem, ha új embereket kell megismerned! Lépj ki a komfortos kialakított életedből és most csinálj olyan dolgokat, amiket később talán nem tehetsz meg! Ismerkedj, köss kapcsolatokat, ismerd meg jól az embereket! Erre mindig szükséged lesz!

5. Hallgass anyura!

Oké, van pár dolog, amiben tényleg nincs igaza, de a fene nagy igazság az, hogy a legtöbbször érti a dolgát. Rengeteg mindent tapasztalt már, amiben tanácsot tud adni, ilyen például a párkapcsolat is. Hagyd, hogy az ösztöneid vezessenek, de ha segítség kell, mindig tudd kire számíthatsz a leginkább!

6. Élvezd, éld meg ezeket az éveket!

Ezek most tényleg a fiatalságod legklasszabb évei! Ilyenkor marhultok a legtöbbet a csajokkal, ekkor mindegy, hogy végig bulizzátok-e még az éjszakát, és az is, hogy sátorban, vagy egy kényelmes puha ágyban alszotok-e el reggel 6-kor. Buli!!! Legyél sokat a barátaiddal, ápold a jó kapcsolatokat, hogy aztán a későbbiekben legyen kivel megosztani a gondolataidat, kihez fordulni, ha társaságra van szükséged!

Ti mit mondanátok a fiatalabb, dilis önmagatoknak? Hasonlókat? Írjátok meg kommentben!