Így járul hozzá a férjem a sikereimhez – 4 fontos tényező

Borítókép: Így járul hozzá a férjem a sikereimhez – 4 fontos tényező Forrás: europress
Mert egy jó alapokon álló kapcsolatban az lenne a lényeg, hogy a felek kölcsönösen erősítsék és segítsék egymást...

Sokan idézik azt a mondatot, hogy „minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll”. Vagy valami hasonló szokott lenni általában a mondat vége. Egy harmonikus, jó alapokon álló kapcsolatban viszont úgy hiszem az lenne a lényeg, hogy a felek kölcsönösen erősítsék és segítsék egymást, mindkettejük és egyben a kapcsolatuk előremenetele, fejlődése érdekében. Nálunk ez szerencsére pont így történik, persze nem kell azt gondolni, hogy ez valami szabályozott csodamódszer, amit hosszú éveken át teszteltünk, hogy aztán egy nap végre működőképes legyen! Ez talán mindössze „szimpla” odafigyelés, törődés, érdeklődés, tisztelet és persze szeretet elegye, ami szerencsés reakcióba tud lépni mindkettőnk személyiségével. De most következzen a cikk főhőse: a férj, aki miatt a rendszer szintén olajozottan működik, jócskán hozzájárulva ezzel az én személyes sikereimhez!

1. Motivál, támogat és dicsér

Először is talán ezek a legfontosabbak, amik az én személyes kiteljesedésemet érintik. Mindig érdeklődéssel fordul a munkám felé, véleményt mond, - nem csak pozitívat, de mindig építőt, - és megdicsér, ha úgy látja, valami nagyon jól sikerült. Teljes mellszélességgel mellettem áll a döntéseimben, és szó nélkül elviseli a nehezebb időszakaimat is, amikor esetleg több rajtam a teher. Mindig ott van, ha tanácsra van szükségem, és akkor is, ha csak kibeszélném magamból a nehézségeket. Ez nagyon sokat jelent nekem.

Forrás: europress

2. Sürög-forog

Alapvetően is kiveszi a részét a házimunkából, de ha látja, hogy épp túlterhelt vagyok, inkább csöndben beteszi a mosást, vagy elpakolja a konyhát. Ha otthon dolgozom, főz, vagy hoz nekem ebédet, amiért végtelenül hálás vagyok, hiszen nem kell azon agyalnom, hogy mit dobjak gyorsan össze; sőt kihagynom sem kell észrevétlenül egy fontos étkezést. Mindig megkérdezni, hogy segíthet-e valamit, mert tudja, hogy én ugyanezeket meg szoktam tenni érte, ha épp neki van húzósabb időszaka.

3. Felvidít

Képes a legmélyebb mélypontomról is percek alatt visszarángatni a felszínre, és őszinte mosolyt csalni az arcomra. Tulajdonképpen mindegy is, hogy ezt egy hülye poénnal, piszkálódással, vagy egy arcomba nyomott fagyival éri el, mert a kisugárzásával már észrevétlenül vissza is hozta az életkedvemet. Tök jó, hogy a pasik minden korban ilyen lazák tudnak lenni!

Forrás: europress

4. „Átkeretez”

Mindenhez és mindenkihez úgy áll hozzá, hogy meg kell benne találni a jót, a pozitívumot. Épp ezért, ha én épp negatív, vagy pesszimista, esetleg elkenődött hangulatban lennék valami miatt, mindig megmutatja a dolog másik, „vidám” oldalát. Az örök optimizmusával szinte nem is hagyja, hogy én másként gondoljak az élet dolgaira, mint úgy, hogy „ez is sikerülni fog”. Ilyen előremutató és lendületes mindennapokat nem élhetnék meg a jelenléte és segítsége nélkül.

Abba is hagyom most ezt a felsorolást, - mindamellett, hogy még sok támogató pillanatát fel tudnám idézni, - mielőtt ezt olvasva még túlzottan elbízná magát! :-)

Ti hogy vagytok a társatokkal? Ti is élvezitek a támogatását? Ha igen, nála miben nyilvánul meg? Meséljetek nekünk kommentben!