6 kérdés, ami segít továbblendülni, ha fogytán az inspirációd

6 kérdés, ami segít továbblendülni, ha fogytán az inspirációd
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Van az úgy, hogy elfogy az üzemanyag, ami legbelül hajt. Ne aggódj, könnyen újra tudod tölteni!

Sokat írtunk már arról, hogy mennyire fontos lenne, hogy mindenki olyan munkát végezzen, ami legalább kicsit is az ő személyiséghez, beállítottságához illik, ami megfelel az elvárásainak, vagy amelyben egy kis szépséget is talál. Talán ez utóbbi nem olyan nehéz dolog, és talán sokaknak sikerül is, hogy a nem annyira jó munkákban is megtalálják azt a kevés jó feladatot, ami napról napra motiválja őket arra, hogy folytassák ott, ahol vannak. Azonban előfordulhat, hogy egyszer csak elfogy ez a képességünk, vagy egyszeriben csak besokallunk attól, amit régóta csinálunk, és az is megesik, hogy ott állunk lecsupaszított gondolatokkal, és azt kérdezzük bele a nagy világba, hogy „most akkor merre tovább?”.

Hogy ne tűnjünk sokáig ilyen elveszettnek, segítségül hívhatjuk a mindent tudó belső hangunkat, ami egy hosszabb diskurzus után megadhatja nekünk a válaszokat, vagy legalábbis kaphatunk tőle egy löketet, hogy el tudjunk indulni egy új, még járatlan úton.

A következő kérdésekkel csalogathatjuk elő a belső hangunkat, gondolatainkat, általuk akár elkezdhetnek záporozni a jobbnál jobb ötletek a fejünkben. Lássuk, hova jutunk általuk!

1. Ha bárki lehetnék egy hétig, vajon ki lennék?

Sokat elárul a legbelső indíttatásainkról az, hogy kinek a bőrébe bújnánk a legszívesebben. Képzeld el, hogy milyen lehet az általad kedvelt „karakterek” helyében lenni néhány napig, hogy vennéd az akadályokat, mit csinálnál jól – esetleg jobban! Gondolkozz el rajta, hogy milyen úton kerülhetnél közelebb ehhez a vágyadhoz, és ha érdemesnek érzed, apránként kezd el megvalósítani!

Kép
forrás: europress

2. Mi az a téma, amiben órákig el tudok mélyedni?

Lehet, hogy eddig még fejben össze sem kötötted, hogy talán a legkedvesebb hobbidból, vagy tevékenységedből is kiindulhatnál a munka világában. Ha van rá lehetőséged, akár részlegesen, miért ne kötnéd össze a kellemest a hasznossal? Hiszen nem biztos, hogy teljes állásban meg tudnál élni az általad kedvelt hobbiból, de könnyen lehet, hogy a „rendes” munkád mellett az adhatná az igazi feltöltődést és önmegvalósítási lehetőséget.

3. Ha a pénz nem számítana, mivel foglalkoznék egy nap?

Persze elsőre könnyű rávágni, hogy semmivel! De te is pontosan tudod, hogy ez nem igaz, hiszen a tehetős emberek sem csak naphosszat lógatják a lábukat, mivel valószínűleg igen hamar halálra unnák magukat. Ez a kérdés azért fontos, hogy megtudd, milyen magasságokba szeretnél szárnyalni, ha semmi nem szabna neki határt. A válaszodból pedig kiderülhet, hogy hajlandó lennél-e esetleg a hosszabb úton is elindulni, hogy egyszer tényleg szárnyalhass.

Olvasd el ezt is!

4. Ha megkérdezném a barátaimat/páromat/szüleimet, hogy miben vagyok a legjobb, vajon mit mondanának?

Ez akkor is érdekes kérdés lehet, ha épp nem vagy inspiráció, vagy motiváció szűkében. Nagyon ritka dolog ugyanis, hogy mi magunk, ugyanúgy tekintenénk önmagunkra, mint az említett közeli hozzátartozóink. Könnyen lehet, hogy ők olyasvalamire is rávilágítanak, amit mi önállóan nem lennénk képesek észrevenni. Szóval ezen nem lehet elbukni, kérdezd csak meg!

Kép
forrás: europress

5. Miért jönnek hozzám az emberek?

Miért szeretik a társaságomat? Miben vagyok a segítségükre? Meghallgatom a lelki gondjaikat, esetleg főzési tippeket kérnek gyakran tőlem, netalán gyereknevelésben kérnek tanácsot? Oly sok minden lehet, amit amúgy normálisnak, természetesnek, mindennaposnak veszünk, pedig ha rátennénk egy lapáttal, akár gyümölcsöző üzlet is lehetne belőle. Mit gondolsz, te miben jársz az élen?

6. Ha bemegyek egy könyvesboltba, melyik szekció felé veszem az irányt?

Ez persze kicsit ferdített kérdés, hiszen lehet hogy a legtöbbször gyermek irodalmat emelsz le a polcról, miközben téged valójában a legjobban a design és belsőépítészet vonz. Így már tisztább a kérdés igaz? Mi az a téma, amivel kifulladásig tudnál foglalkozni, amiről szerinted nincs feleslegesen megírt oldal? Gondolkodj el ezen, gondolj bele többet, gondold bele önmagad! Talán innen is el tudsz indulni!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Az ötmásodperces szabály, amely egyszer és mindenkorra véget vet a halogatásnak

Folyton csak tolod magad előtt a kisebb-nagyobb elvégzetlen feladatok garmadáját? Pedig lehet, hogy csak öt másodpercen múlik.

11 hack, ami lazán felpörgeti a reggeli készülődést gyerekekkel

Van vis maior, amiket könnyedén meg lehet előzni! Segítünk az előre tervezésben, hogy a reggeli rohanásban legalább a fejedet ne veszítsd el.

A 18 éves Emma González az igazi Katniss Everdeen?

Az éhezők viadala fiktív hősnőjéhez hasonlítják a gimnazista lányt, aki profi politikusokat megszégyenítő beszédével talán örökre megváltoztatta az amerikai közéletet a floridai iskolai lövöldözés utáni tüntetésen.

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft