6 kérdés, ami segít továbblendülni, ha fogytán az inspirációd

Borítókép: 6 kérdés, ami segít továbblendülni, ha fogytán az inspirációd Forrás: europress
Van az úgy, hogy elfogy az üzemanyag, ami legbelül hajt. Ne aggódj, könnyen újra tudod tölteni!

Sokat írtunk már arról, hogy mennyire fontos lenne, hogy mindenki olyan munkát végezzen, ami legalább kicsit is az ő személyiséghez, beállítottságához illik, ami megfelel az elvárásainak, vagy amelyben egy kis szépséget is talál. Talán ez utóbbi nem olyan nehéz dolog, és talán sokaknak sikerül is, hogy a nem annyira jó munkákban is megtalálják azt a kevés jó feladatot, ami napról napra motiválja őket arra, hogy folytassák ott, ahol vannak. Azonban előfordulhat, hogy egyszer csak elfogy ez a képességünk, vagy egyszeriben csak besokallunk attól, amit régóta csinálunk, és az is megesik, hogy ott állunk lecsupaszított gondolatokkal, és azt kérdezzük bele a nagy világba, hogy „most akkor merre tovább?”.

Hogy ne tűnjünk sokáig ilyen elveszettnek, segítségül hívhatjuk a mindent tudó belső hangunkat, ami egy hosszabb diskurzus után megadhatja nekünk a válaszokat, vagy legalábbis kaphatunk tőle egy löketet, hogy el tudjunk indulni egy új, még járatlan úton.

A következő kérdésekkel csalogathatjuk elő a belső hangunkat, gondolatainkat, általuk akár elkezdhetnek záporozni a jobbnál jobb ötletek a fejünkben. Lássuk, hova jutunk általuk!

1. Ha bárki lehetnék egy hétig, vajon ki lennék?

Sokat elárul a legbelső indíttatásainkról az, hogy kinek a bőrébe bújnánk a legszívesebben. Képzeld el, hogy milyen lehet az általad kedvelt „karakterek” helyében lenni néhány napig, hogy vennéd az akadályokat, mit csinálnál jól – esetleg jobban! Gondolkozz el rajta, hogy milyen úton kerülhetnél közelebb ehhez a vágyadhoz, és ha érdemesnek érzed, apránként kezd el megvalósítani!

Forrás: europress

2. Mi az a téma, amiben órákig el tudok mélyedni?

Lehet, hogy eddig még fejben össze sem kötötted, hogy talán a legkedvesebb hobbidból, vagy tevékenységedből is kiindulhatnál a munka világában. Ha van rá lehetőséged, akár részlegesen, miért ne kötnéd össze a kellemest a hasznossal? Hiszen nem biztos, hogy teljes állásban meg tudnál élni az általad kedvelt hobbiból, de könnyen lehet, hogy a „rendes” munkád mellett az adhatná az igazi feltöltődést és önmegvalósítási lehetőséget.

3. Ha a pénz nem számítana, mivel foglalkoznék egy nap?

Persze elsőre könnyű rávágni, hogy semmivel! De te is pontosan tudod, hogy ez nem igaz, hiszen a tehetős emberek sem csak naphosszat lógatják a lábukat, mivel valószínűleg igen hamar halálra unnák magukat. Ez a kérdés azért fontos, hogy megtudd, milyen magasságokba szeretnél szárnyalni, ha semmi nem szabna neki határt. A válaszodból pedig kiderülhet, hogy hajlandó lennél-e esetleg a hosszabb úton is elindulni, hogy egyszer tényleg szárnyalhass.

4. Ha megkérdezném a barátaimat/páromat/szüleimet, hogy miben vagyok a legjobb, vajon mit mondanának?

Ez akkor is érdekes kérdés lehet, ha épp nem vagy inspiráció, vagy motiváció szűkében. Nagyon ritka dolog ugyanis, hogy mi magunk, ugyanúgy tekintenénk önmagunkra, mint az említett közeli hozzátartozóink. Könnyen lehet, hogy ők olyasvalamire is rávilágítanak, amit mi önállóan nem lennénk képesek észrevenni. Szóval ezen nem lehet elbukni, kérdezd csak meg!

Forrás: europress

5. Miért jönnek hozzám az emberek?

Miért szeretik a társaságomat? Miben vagyok a segítségükre? Meghallgatom a lelki gondjaikat, esetleg főzési tippeket kérnek gyakran tőlem, netalán gyereknevelésben kérnek tanácsot? Oly sok minden lehet, amit amúgy normálisnak, természetesnek, mindennaposnak veszünk, pedig ha rátennénk egy lapáttal, akár gyümölcsöző üzlet is lehetne belőle. Mit gondolsz, te miben jársz az élen?

6. Ha bemegyek egy könyvesboltba, melyik szekció felé veszem az irányt?

Ez persze kicsit ferdített kérdés, hiszen lehet hogy a legtöbbször gyermek irodalmat emelsz le a polcról, miközben téged valójában a legjobban a design és belsőépítészet vonz. Így már tisztább a kérdés igaz? Mi az a téma, amivel kifulladásig tudnál foglalkozni, amiről szerinted nincs feleslegesen megírt oldal? Gondolkodj el ezen, gondolj bele többet, gondold bele önmagad! Talán innen is el tudsz indulni!