Ingyenes angol tábor nagycsaládos gyerekekenek

Borítókép: Ingyenes angol tábor nagycsaládos gyerekekenek
Érdemes böngészni a különböző táboros oldalakat, mert igazi kincsekre bukkanhatunk.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Funside együttműködésének köszönhetően 2015 júliusában mintegy 40 nagycsaládból származó, 10-17 éves gyermek is részt vehetett a programban, így összesen 100 diák angol nyelvi táboroztatását támogatta a Hankook tavaly nyáron. A tábor sikerén felbuzdulva idén sem adták alább, idén az első turnusban, július 3. és 9. között hatvan gyermek táborozott Balatongyörökön. Ez a csoport a Hankook dolgozóinak, illetve 14 dunaújvárosi iskolának a tanulóiból állt össze. Őket egy negyven fős, NOE-s családok gyermekeiből álló csoport követi július 17-től 23-ig. Az összesen száz gyermek utaztatását és táboroztatását teljes egészében a Hankook állta – mintegy 7 millió forint értékben.

A pályázat célja, hogy a dolgozók és a helyi iskolák gyerekei mellett a nagycsaládban, gyakran nehéz anyagi körülmények között élő, tehetséges diákok is életre szóló élménnyel és tudással gazdagodjanak. Az angol nyelvű táborban napi négy órás intenzív kurzusokon tanulnak a diákok professzionális magyar és anyanyelvi tanároktól. A gyerekek különösen motiváltak, hogy használják is a tanultakat, hiszen a táborba szerte a környező országokból is érkeznek diákok. A tanórák mellett számos sport és egyéb szabadidős tevékenység színesíti az egy hetes tartózkodást és segíti, hogy igazi barátságok és országokon átívelő kapcsolatok alakuljanak ki.

A nyári angol tábor tökéletesen illeszkedik támogatási filozófiánkba, hiszen a program segítségével valódi értékkel járulhatunk hozzá a szűkebb és tágabb környezetünkben élők mindennapjaihoz. Biztos vagyok benne, hogy a nemzetközi környezetben való nyelvtanulás kiváló alap lesz a gyerekeknek későbbiek során, amikor majd továbbtanulásról vagy éppen munkakeresésről lesz szó. A nyelvtudás manapság különösen fontos, hiszen Magyarországon és a régióban egyre több nemzetközi karrier lehetőség adódik a fiatalok számára.” – mondta Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.