A Hillary Clintonra hajazó Barbie-któl több lesz a női főnök?

Borítókép: A Hillary Clintonra hajazó Barbie-któl több lesz a női főnök?
A Mattel most az amerikai elnökválasztásra reagált meg új Barbie babáival.

Ha a kislányok Hillary Clintonról mintázott Barbie babákkal játszanak, nagyobb eséllyel kerülnek majd magas pozícióba felnőttként? Nem tudjuk a választ. Akárhogy is, már a szimbólumok szintjén is fontos gesztust tett a Barbie babák gyártója, a Mattel.

Az új amerikai elnök és alelnök Barbie-k segítségével a gyerekszobában fontos döntések születhetnek – például hogy mindenki több édességet ehessen. Ezt onnan tudjuk, hogy a Mattel kislányokat is megkérdezett: mit csinálnának, ha ők lennének az elnökök. Hát ilyeneket:

If I Were President | Imagine the Possibilities

We asked a group of girls what they would do if they were president. Here are their answers. Watch the full video and see more adorable answers: https://youtu.be/b-XWW8YFN1k

Posted by Barbie on Thursday, July 14, 2016

Az Egyesült Államokban idén, 2016-ban fordul elő először, hogy az amerikai elnökválasztásoknak női elnökjelöltje legyen Hillary Clinton személyében. Egy nemrégi felmérés szerint a lányok csak 39%-a látja magát vezetői szerepben. Ezért jelentkezett a Barbie a She Should Run néven futó nonprofit kampánnyal összefogva két új politikus babával. Te megvennéd valamelyik elnök Barbie-t?