Az olimpiai aranyérem is az első lépéssel kezdődik

Borítókép: Az olimpiai aranyérem is az első lépéssel kezdődik
Hogyan futhat le egy ember 42 kilométert, nyerhet meg egy olimpiát?

Alapos és tudatos tervezéssel. Először is ki kell tűzni a célt, majd jól átgondolni, hogyan juthatunk el odáig. Ezt követően kitartóan, profi támogatással, megfelelő energia befektetéssel kell haladni lépésről lépésre, hogy felérjünk a csúcsra, felállhassunk a dobogó legfelső fokára. Az OTP Bank szakértője szerint ez a „bajnoki attitűd” kell ahhoz, hogy a pénzügyek terén is megvalósítsuk álmainkat.

Nem szükséges mindenkinek Rióba utazni a nyáron, aki szeretné kivenni a részét a tudatos felkészülés utáni siker érzéséből. Az ötkarikás játékokra való felkészülés és egy középtávú befektetés hasonló előkészületeket kíván, így a legtöbbeknek a sportolókéhoz hasonló utat kell bejárniuk, ha például egy új autó vásárlását vagy egy komolyabb lakásfelújítást terveznek. „Fontos, hogy a kitűzött cél tisztán megfogalmazódjon a fejekben, és ennek megfelelően tervezzék meg a szükséges lépéseket rövid-, közép- és hosszú távon egyaránt. Egy ilyen sporteseményen csak azok győzhetnek, akik az azt megelőző években kitartó munkával, ütemesen haladtak egy olyan irányba, amit ők, és segítőik előre meghatároztak. Ez a pénzügyekre is igaz” - mondja Nyitrai Győző, az OTP Bank igazgatója.

Tervezés
A célok meghatározása után az első lépés a megfelelő „edzésterv” kiválasztása. Az aktuális fizikai/anyagi állapot felmérése minden esetben szükséges, hiszen ez nagyban meghatározza a rendelkezésre álló lehetőségeket és azt is, hogy mennyi időre lesz szükség a kitűzött cél eléréséhez. Ami a sport terén az edzésterv, az a pénzügyi szótárban a vagyontervezés. Ez alapozza meg a következő időszak sikerességét, tehát legjobb, ha szakértők – edzők és tanácsadók – segítségével történik ez a folyamat.

A több lábon állás, illetve a széles körű eszközpark bevonása nagy segítség lehet a célok eléréséhez, de a fő csapásirányról nem érdemes letérni. Aki sűrűn váltogatja a sportágakat, az ritkán lesz olimpiai bajnok. Igaz ez a befektetésekre is. A ki-be ugrálók nem számíthatnak hosszabb távon nagy sikerekre.

Szakértői stáb
A trénerek nem csak az edzésterv kialakítása során, de az egész úton elkísérik a sportolót. „Nincs ez másként egy megtakarításnál sem. A banki tanácsadók segítségével folyamatos kontrol alatt tartható a befektetés és – akár a jó edzőknél – mindig a kitűzött célnak megfelelő irányba haladhatnak a megtakarítók” – teszi hozzá Nyitrai Győző.

Nem csak a világversenyekre, hanem a kisebb bajnokságokra is hasonló elhivatottsággal érdemes készülni, hiszen csak ekkor állhatnak a versenyzők teljes nyugalommal a rajtvonalhoz a nagyobb megmérettetéseken, vagy akár az olimpián. A kezdő megtakarítóknak is célszerű rövid-, közép- és hosszabb távra is készülniük a sikerek eléréséhez, amelyekhez az OTP Bankban biztosan megtalálják a megfelelő befektetéseket. Az OTP HozamTrió Megtakarítási csomaggal például egyszerre három különböző termékkel és időtávon tud megtakarítani a tudatos befektető.

A tájékoztatás nem teljes körű. Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Részletes feltételek: www.otpbank.hu, 06 1/20/30/70 366 6666, 06 40 366 666.