Győzd le a munkamániát, élvezd a nyarat! - 8 tipp

Borítókép: Győzd le a munkamániát, élvezd a nyarat! - 8 tipp Forrás: Getty Images
A nyár a feltöltődésé és a pihenésé kell legyen! Különben sincs az a feladat, munka, pozíció, vagy kereset, amiért megéri a saját testi és lelki jólétünket kockára tenni. Így kapcsolj ki a nyáron, ha amúgy a munka a mániád!

A munkamánia egy nagyon nehezen leküzdhető ördögi kör. Főként azért nehéz vele élni, mert amint igazán beszippant, el is veszett a józan ítélőképességünk. Így a legtöbbször azt sem vesszük észre, hogy mikor lenne szükségünk egy kis megállásra, vagy hosszabb pihenésre, vagy ha észre is vesszük, egész egyszerűen képtelenek vagyunk tenni érte, mert a munkát tudat alatt mindig az első helyre soroljuk magunkban. Pedig higgyétek el, nincs fontosabb az ember egészségénél! Nincs az a feladat, munka, pozíció, vagy kereset, amiért megéri a saját testi és lelki jólétünket kockára tenni. Ha ezt a munkamániával élők is észrevennék és belátnák, valószínűleg kevesebb kiégéssel, depresszióval, vagy pánikbetegséggel találkoznánk a mindennapokban.

Azért írom most ezt a cikket, mert szeretném felhívni a magukat munkával elbarikádozók figyelmét arra, hogy mennyire fontos a pihenés, a regenerálódás és az egészséges harmónia kialakítása munka és magánélet között. Anélkül, hogy komoly pszichológiai magyarázatokba bocsátkoznék a változtatás lehetőségeiről, most inkább egyszerű és frappáns tippekkel igyekszem ezt ellensúlyozni, és minden munkamániával küzdőt arra buzdítani, hogy tanulja meg igazán élvezni a nyarat, pihenéssel kitölteni a szabadságát, hogy aztán feltöltődve és talán már egészségesebb szemlélettel térhessen vissza a teendőihez.