Így jut minden terhes nőnek ülőhely a metrón

Borítókép: Így jut minden terhes nőnek ülőhely a metrón
Dél-Koreában egy technikai újdonságnak köszönhetően a kismamák sokkal könnyebben leülhetnek a metrón, mint eddig.

A kismamáknak nem könnyű átadni a helyünket, és nem csak azért, mert lusták vagyunk. Először is nem lehet tudni, hogy ők kismamák. Sokáig meg se látszik rajtuk. Aztán mindenfélével takargatják a hasukat, és jó darabig eltart, amíg bárki észreveszi, hogy ott vannak és átadja nekik a helyüket. Aki pedig nem takargatja annyira, arról is hamar kiderül, hogy nem is terhes, csak van neki hasa és kész.

A dél-koreai Busan városában pontosan az ilyen problémákra találtak megoldást: nemrég egy Deacon nevű kütyüt szereltek fel néhány metró- és buszjárat kapaszkodóira.

A kismamaként utazók, akik letöltötték az ehhez tartozó mobil alkalmazást, egyszerűen oda kell hogy álljanak a kütyü két méteres körzetébe a metró peronján, és az becsipog, egyértelműen a többi utas értésére adva, hogy ideje felállniuk az elsőbbségi helyekről. Nézzétek meg a Reuters videóját:

South Korea's pregnant women find it easier to get a subway seat

South Korean transport authorities have installed a bluetooth alert system in subways, where passengers are urged to give up their seats when pregnant women get on a train. http://reut.rs/29zMJga

Posted by Reuters on Thursday, July 7, 2016

A bluetooth alapon működő rendszert, ha sikeres lesz, még több járatra és városra is kiterjesztik majd.