Vicces videó: Ez zajlik egy vérbeli halogató fejében

Borítókép: Vicces videó: Ez zajlik egy vérbeli halogató fejében Forrás: ted.com
Ha van egy kis öniróniátok, ezen a videón biztosan könnyesre nevetitek magunkat! Tim Urban blogger ugyanis megmutatja, mi van igazából a halogatás hátterében, és mi zajlik olyankor a fejekben.

Nincs olyan ember a világon, aki ne érezte volna még pocsékul magát a halogatás nyomasztó terhe miatt. De mi a fenéért halogatunk, ha egyszer tudjuk, hogy a végén nagyon rossz lesz nekünk? Lelkiismeret furdalásunk lesz, totálisan szétesünk, mindent az utolsó percben akarunk megcsinálni, ami pedig sokszor lehetetlen. Tim Urban, a „Wait but why?” című blog írója egy TED előadásban bemutatja, hogy mi zajlik egy notórius halogató fejében, és hogy mégis hogyan van az, hogy a fontos és szükséges pillanatokban mi mégis képesek vagyunk teljesen elkalandozni, elütni az időt, majd hirtelen arra eszmélni, hogy „úristen, mit csináltunk eddig?”

A videóból az is kiderül, hogy a fejünkben valójában mindig ott munkálkodik a „Józan Döntéshozó”, viszont van még valaki, aki előszeretettel löki el őt a jó irányba forduló kormánykeréktől, veszélyes vizekre hajózva ezzel.

Ő az állandó bajkeverő „Kismajom”, aki javarészt felelősségre vonható a legtöbb halogatási szokásunkért.

Na de hogyan készülnek el mégis a határidős munkák az utolsó percben, ha ez a Kismajom folyton rossz irányba kormányoz minket? Nos igen: van odabenn még valaki, akitől még a Kismajom is retteg...

Nézd meg a videót magyar felirattal, nevess egy jót, ismerj magadra! Mert hogy így lesz, ezt garantáljuk! :-)