Így tálald fel a homárt. És így edd – mutatjuk!

Így tálald fel a homárt. És így edd – mutatjuk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nézd meg infografikánkat és a videót... igazából nem is olyan bonyolult homárt feltálalni, csak elsőre kicsit fura.

Nem könnyű hozzáférni a homár édes húsához, ha magunk készítjük az egyik legfinomabb rákfajtát. Vásárolhatjuk előfőzött állapotban, ez kíméletesebb a mi idegeinknek is, mivel a másik lehetőség, hogy élő homárt veszünk, és magunk szenderítjük jobblétre az állatot (elkábíthatjuk fagyasztással, majd fejbevághatjuk egy nagy késsel, vagy dobhatjuk egyből a lobogó forró vízbe az élő állatot ahogy a Julie & Julia - Két nő, egy recept filmben is láthattuk :-). A vörös páncélzat és az ollók feltörése is többféleképpen történhet: ha nem fontos, hogy szépen tálaljuk a készre főtt rákot, akkor a problémásabb részeket kalapáccsal is szétverhetjük. Mindenesetre a homár darabolásához szükségünk lesz éles késre és egy diótörőhöz hasonló homártörőre. A homár evéshez pedig jól jön a speciális homárhoz való kis villa. Ha sikerült kifejtenünk a rákhúst, nem kell külnleges recept, csupán citromlével megcsepegtetve vagy mártogatóssal fogyasszuk.

Ha étteremben ennénk, csakis olyan helyen együnk homár (vagy langusztát) ahol élő állatból, helyben és azonnal készítik.

Kép
Olvasd el ezt is!

Íme egy videó a homár feltálalásáról, hogy a legfinomabb falatok utolsó morzsája se menjen veszendőbe:


Bár sokan azt hiszik, a homár és a languszta nem ugyanaz az állat, viszont elkészítésük szinte teljesen azonos.

Tovább olvasok
Így boroznak ők - Edvin Marton

Szeretjük, tiszteljük, használjuk és élvezzük. A bor mindennapjaink része. Ezerarcú nedű, melyben mindenki megtalálja a maga ízlésének leginkább tetszőt. De kinek mit is jelent igazán? Edvin Marton Emmy-díjas hegedűművész és zeneszerzőt kérdeztük.

Mostantól törvény tiltja New York államban, hogy átneveljenek melegeket

Hosszú évek kemény munkája előzte meg az átnevelő terápiákat tiltó törvényalkotást.

Kövess minket

60%-os kedvezmény!!! Fizess elő fél évere (5 lapszám) és fél évig az InStyle-t is megkapod!

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem