5 szuper tipp - Hogyan nyaraljunk gyerekkel?

Borítókép: 5 szuper tipp - Hogyan nyaraljunk gyerekkel?
Adunk néhány tippet, ami a családi nyaralást könnyebbé teszi.

Gyerekkel, sőt gyerekekkel nyaralni mindig kihívás! Legyen az bébi, kicsi, tini vagy kamasz, szülő legyen a talpán, aki gondtalanul, nyugodt szívvel indul vakációzni a gyerekeivel, mert biztos abban, hogy a gyerek is jól érzi magát és saját maga úgy tud pihenni, ahogy szeretne. Ha azon aggódik, hogyan tehetné zökkenőmentessé a 2016-os belföldi nyaralását, akkor most figyeljen!

Ne pakoljuk túl magunkat!

Legtöbb esetben még az is a bőröndbe kerül, amire csak végszükség esetén lenne szükség, de mindig túlbiztosítjuk magunkat. Ne tegyük! Helyette tervezzünk logikusan! Csak azt vigyük el magunkkal, amit biztosan felveszünk, amit használni fogunk. Mivel minden városban a hét minden napján nyitva tartó üzletekbe botlunk, ezért amit otthon felejtettünk, biztosan pótolni tudjuk. Épp így igaz mindez a kisbabák, kisgyerekek szükségleteire is. Ha nem viszünk 100 db pelust, akkor sincs baj – a helyi boltban biztosan be tudjuk szerezni. Így a pánikolás és az őrült mennyiségű csomag helyett kényelmes, kezelhető mennyiségű útipakkal vágunk neki a nyaralásnak!

Amire a gyerkőcnek szüksége lehet…

Legszívesebben minden olyan dolgot magaddal vinnél, ami a kisbabánk komfortérzetét biztosítja, vagy ami az otthon hangulatát nyújtja. De babaágyat, pelenkázót és etetőszéket ne csomagoljunk az útra, mert azokat már megtaláljuk a gyerekbarát szállodákban is. Sőt, a Danubius Health Resort Spa Aqua hévízi szállodában olyan 44 nm-es családi apartmant is igényelhetünk, amelynek része egy felsőkategóriás gyerekszoba – minden kényelmi berendezéssel, játszósarokkal, és fantasztikusan felszerelt fürdőszobával. Így egészen biztosak lehetünk abban, hogy mindannyian jól fogjuk érezni magunkat a pihenés alatt.

Mit egyen a gyerek?

Sok esetben a nyári kikapcsolódást az nehezíti meg, hogy folyamatosan azon kell gondolkodni, mit egyen a gyerek. Ha all inclusive gyerekbarát szállodát választunk belföldi nyaralásra, akkor könnyű dolgunk lesz. Itt az étel és italfogyasztás korlátlan, reggeltől késő estig. Roskadó büféasztal, csábító nyári nasik, gyümölcs, lángos, fagyi. Gyöngyöző pezsgő, hűs sör és zamatos bor. Minden, ami szem-szájnak ingere, nemcsak felnőtteknek! A gyerekek kedvencei, mint a kakaóval bőven hintett tejbegríz, kakaós palacsinta, hot dog vagy hamburger is megkapja méltó helyét a kínálatban. Sőt, az all inclusive szállodákban lehet egészségesen is étkezni. Mindig vannak saláták, gyümölcsök a büféasztalon, sőt a táplálékallergiásokra is gondolnak, hogy abszolút problémamentes legyen a családi üdülés.

Csak nehogy unatkozzon…

Egy családi nyaralás akkor tökéletes, ha mindenki jól érzi közben magát. Ehhez az kell, hogy a gyerekeknek megfelelő mennyiségű program álljon a rendelkezésére, hogy mindig legyen valami, ami leköti a figyelmüket. Egy szülő viszont akkor élvezi a családi wellness hétvégét vagy a vakációt, ha végre pihenhet és kikapcsolódhat. Hogyan lehet ezt kettőt összeegyeztetni? A Danubius Bubbles Club-bal. Vagyis, olyan animátorok által vezetett programokkal, ahol a kicsiket nyugodtan rábízhatjuk az animátorok felügyeletére, hiszen nem csak az életkori sajátosságok szerint válogatnak nekik színes programokat, de azt is figyelembe veszik, hogy milyen az időjárás. Így például a nagy melegben az árnyékban játszanak, és még az is előfordulhat, hogy egy teljes napra „nyoma veszik” a gyerkőceinknek.

Kényeztető pillanatok kicsiknek és nagyoknak

Arra talán még gondolni sem merünk, hogy bejussunk egy masszázsra vagy egy szépészeti kezelésre a családi nyaralás alatt? Pedig minden megoldható! Miközben szépülünk, addig kisgyermekeink is kipróbálhatják az egészségükre jótékony „kezeléseket”: a Danubius Health Spa Resort Bük szállodában a gyerkőcök részére „Hapci-mentes övezet” csomagot állítottak össze, mely egy egyéni gyógytornát azaz játékos légzőtornát és egy sóbarlangi tartózkodást tartalmaz meseolvasással egybekötve. A „Le a cipővel!” program egy egyéni gyógytornával, egy víz alatti tornával és egy Kneipp parkban megtett sétával segíti a lúdtalp kezelését, a „Húzd ki magad!” csomag pedig egy tartásjavító tornát, egy vízalatti tornát és egy gyermekmasszázst tartalmaz.

Gyermekkedvezménnyel nyaralni

Mert az ár mindig számít! Tudta, hogy a vakáció alatt nemcsak az előfoglalási kedvezményt, hanem a gyerekkedvezményeket is érdemes szemügyre venni? Akár balatoni nyaralást, akár all inclusive nyaralást tervez 2016-ban, szánjon időt a belföldi nyaralás ajánlatok alapos átböngészésére. A Danubius nyári csomag ajánlatait itt találja.