6 újévi fogadalom egyedülálló, társra vágyó nőknek

Borítókép: 6 újévi fogadalom egyedülálló, társra vágyó nőknek Forrás: imdb.com
Te is ebben a cipőben jársz? Akkor tarts velünk egy kellemesebb szingli-utazásra!

Újabb év, de még mindig a "régi" önmagad. A régit értsd úgy, hogy egyedülálló. Szingli. Társra váró. Párt kereső. Á, inkább nem is ragozzuk tovább! A lényeg az, hogy miután ismét megbizonyosodtál róla, hogy a szilveszteri bulik egyáltalán nem a tartós párkapcsolathoz szükséges egyén megtalálásáról szólnak, úgy érzed, mintha kissé megakadt volna a lemez: minden ugyanolyan, mint pár nappal ezelőtt az óévben. De tudod mit? Most az egyszer akkor se görcsölj rá a dologra! Attól még senkinek nem lett jobb soha! Inkább gondolkodj el azon, mi lenne az a néhány szokás a párkereséssel kapcsolatban, amin változtathatnál, lazíthatnál vagy amit képzeletben egyszerűen csak kidobnál a kukába!

Válassz egyet vagy akár többet is ezen fogadalmak közül és éld meg derűsebben a szingliséget! Így könnyebben botlasz majd bele valakibe, aki igazán megérdemel téged.

1# Először is becsüld jobban önmagadat!

Adj meg magadnak minden klassz dolgot, amire csak vágysz és ami elérhető! Érezd jól magad a bőrödben egyedül is, és egymagad is csinálj olyan dolgokat, amiket "párban" szokás: menj el egy romantikus étterembe vacsizni, ülj be egy késő esti mozira, vásárolj magadnak virágot! Ezek tényleg nem csak a párkapcsolatban élők kiváltságai.

2# Kattanj le egy időre az online társkeresőkről!

Tedd félre egy kis időre a Tindert meg a többi appot, amin szörfölni szoktál. Egyszerűen csak hagyd, hogy ezek nélkül teljenek a napjaid, próbálj ne is gondolni a társkeresésre. Élj úgy 1-2 hétig, mintha senki nem hiányozna az életedből, légy önmagad, szórakozz! Talán épp egy ilyen önfeledt időszakban találsz rá valakire egy igazán váratlan pillanatban.

Forrás: getty images

3# A párkapcsolatban élés választás legyen számodra, ne életcél!

Ha régóta csak azon pörögsz, kattogsz, hogy "legyen már valakid", akkor megvan az esélye, hogy már-már túlságosan is befeszültél ettől. Ne az legyen a képzeletbeli célod, hogy társra találj, inkább az, hogy nyitott légy az emberek felé. Ha eléd sodor valaki szimpatikusat a szél, ne lovalld bele magad azonnal a "kapcsolatba", hagyj időt magadnak arra, hogy a számodra optimális döntést hozhasd: vele vagy nélküle!

4# Szeresd a nőiességedet!

Ne másoknak akarj tetszeni, hanem csakis önmagadnak. Ha jól érzed magad a bőrödben, az kifelé is sugárzik majd, épp ezért fogadd el, szeresd meg a tested-lelked úgy, ahogyan van. Tipp: ha nehézséged adódik ezen a területen, keress egy tematikus tréninget, önismereti csoportot!

Forrás: getty images

5# Mondj búcsút a hibák okozta bizonytalanságnak!

Mindannyian követtünk el hibákat a korábbi párkapcsolatainkban vagy a társkeresés folyamán. Sokszor olyanokat is, amiket ha akarunk, sem tudunk kitörölni az emlékezetünkből – mert például annyira kellemetlenek voltak –, így félünk, hogy ismét elkövetjük majd ugyanazt vagy valami nagyon hasonlót. Ez persze még bizonytalanabbá és kevésbé kezdeményezővé tehet minket, épp ezért jó ezekkel leszámolni. Írd fel a rég volt hibáidat egy papírra, mindegyiket részletesen. Amikor végiggondoltad őket, eljött az ideje, hogy elengedd mindet és sose térjenek vissza többé! Égesd el a papírt és ezentúl élj úgy, mintha meg sem történtek volna.

Forrás: getty images

6# Soha többé ne érezd rosszul magad azért, mert egyedül vagy!

Tudod te, hányan járnak hasonló cipőben? Sajnos, a megfelelő társ megtalálásához idő kell, és van, akinek ez jóval később jön el, mint az "átlagnak". És akkor mi van? Nehogy már emiatt érezd rosszul magad! Hiszen semmire sincs garancia: cseppet sem biztos, hogy a most boldognak tűnő párok örökké azok maradnak. És az sem kőbe vésett, hogy csak egy neked való ember él a világon. Élvezd ki hát inkább most az egyedüllétet: utazz, kísérletezz, valósítsd meg a vágyaidat. Aztán majd jön a szerelem is.

És ha elkelne még egy kis bátorítás, íme néhány a sokat tapasztalt Bridgettől!