7 nem mindennapi szőlős recept, amiket imádni fogsz és még egészségesebb is leszel tőlük

szőlő,szőlős recept,recept,szőlős húsos receptek Forrás: pinterest
A szőlő ugyan önmagában is tökéletes harapnivaló, de ha tudnád, hogy milyen ínycsiklandó fogások készülhetnek belőle! Elsősorban most persze nem a pitékre, lekvárokra és egyéb édes nyalánkságokra gondolok, hanem a szőlővel készült húsételekre és elképesztően finom szendvicsekre!

Gondoltál már valaha arra, hogy szőlőből főzz levest vagy hogy feltétként használd a pizzára, esetleg felturbózd vele a legegyszerűbb sajtos szendvicset vagy húsos recepteket? Ha nem, akkor nem tudod, hogy eddig mit hagytál ki! Persze tudom, hogy a gyümölcsös húsoktól és egyéb sós-gyümölcsös fogásoktól sokakat lever a víz, de hidd el, ha nem esel át a ló túloldalára és csak kisebb mennyiségben használsz szőlőt bizonyos receptekhez, akkor adsz nekik egy plusz csavart, miközben tökéletes ízharmóniát is teremthetsz vele. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egészségesebbé varázsolhatsz egy-egy ételt a segedelmével.

szőlő,szőlős receptek,szőlős húsos receptek
Forrás: pinterest

Szőlővel töltött lágy kecskesajt, fűszeres, pisztáciás és mogyorós kéregben

A szőlő táplálkozástani szempontból az egyik legértékesebb gyümölcs, amit ehetsz. Tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, antioxidánsokkal, rostokkal és még számtalan az egészségünk számára fontos vegyületekkel.

A szőlő jótékony hatásai

  • Erősíti az immunrendszert,
  • jót tesz az emésztésnek,
  • az idegrendszernek,
  • erősíti a fogakat és a csontokat,
  • felveszi a harcot a daganatos sejtekkel,
  • a gyulladásos megbetegedésekkel,
  • fogyasztása kifejezetten ajánlott vérszegénységre és a legyengült szervezet erősítésére.

Ha szívesen kipróbálnál pár szőlős húsos receptet vagy készítenél a belőle egy hideg levest, esetleg megnéznéd, hogyan is működik pizza- vagy szendvicsfeltétként, kattints a galériára, ahol remek inspirációkat kapsz szőlős receptekre.