6 egyszerű, de hatékony tipp a hajhullás ellen

Borítókép: 6 egyszerű, de hatékony tipp a hajhullás ellen Forrás: Europress
Ha szeretnéd, hogy jóval kevesebb hajad hulljon ki, fogadd meg tanácsainkat.

1. Rendszeres masszírozás

Hajmosáskor, szappanozás közben, de akár szárazon is érdemes kicsit átmasszírozni a fejbőrt. Ez ugyanis serkenti a vérkeringést, ami által sokkal jobban tudnak hasznosulni a tápanyagok, és nem fog kihullani a hajad. Vagy csak jóval kevesebb.

2. Vitaminok és ásványi anyagok

A változatos, egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezés elengedhetetlen ahhoz, hogy szép, egészséges és sok hajad legyen. Az A-, B-, E-vitamin és a cink különösen fontos, ha szeretnéd csökkenteni a hajhullás mértékét.

3. Rendszeres hajvágás

Sok esetben nem is arról van szó, hogy hullik a hajad, hanem arról, hogy túl nagy részek törnek, amit te hajhullásnak érzel/látsz. Előzd meg, járj rendszeresen fodrászhoz, ha minden alkalommal csak 1 centit is vágatsz, már látványosabban kevesebb hajadtól búcsúzhatsz el.

4. Hajszárító és hajformázók mellőzése

A hajszárítás, hajvasalás, göndörítés mind káros hatással vannak a hajra. Ezek szintén roncsolják, megtörik a hajszálakat, ha nem is a hajtőtől, de egész nagy darabok törhetnek le, amiknek köszönhetően jóval kevesebb hajad lehet.

5. Túl szoros copf

Sem a fejbőrnek, sem a hajszálaknak nem tesz jót a túl szoros copf vagy konty, ezért igyekezz a jövőben mindig kicsit lazábban összefogni a hajad.

6. Levendula illóolaj

A levendula illóolaj számtalan jótékony tulajdonsága mellett (segíti az elalvást, megszünteti a fejfájást, elűzi a rovarokat, de kisebb égési sebeket is kiválóan gyógyít) még a hajhullás ellen is az egyik leghatékonyabb módszer.