Mielőtt megismertelek (16V): szem nem marad szárazon!

Borítókép: Mielőtt megismertelek (16V): szem nem marad szárazon!
Itt az előzetes!

Garantáltan az idei év egyik legkönnyfakasztóbb romantikus drámája lesz a Trónok harca, illetve az Éhezők viadala sztárjait felvonultató Mielőtt megismertelek című film, amely még a legfásultabb cinikusok szemére is könnyfátylat boríthat.

A Jojo Moyes azonos című regényéből készült filmet a mostani generáció Love Story-jaként is emlegették filmkritikusok, a párhuzam pedig, ha nem is tökéletes, arra mindenképpen rámutat, hogy milyen érzelmi viharokra számíthat, aki jegyet vált az elsőfilmes Thea Sharrock által rendezett alkotásra.

A történet középpontjában egy Louisa nevű kedvesen különc és kissé bizonytalan lány áll, aki fiatal felnőttként nem igazán találja meg a helyét a világban és egyik munkahelyről a másikig bolyong a nagybetűs életben. Már-már teljesen elkeseredik, amikor különös lehetőséget kap az élettől: a festői brit vidéken egy kastélyban élő fiatal brit bankárról, Willről kell gondoskodnia. A sármos, fiatal férfi pár évvel korábban az aranyifjak kicsapongó életét élve balesetet szenvedett és kerekes székbe kényszerült. Louisának az ő mindennapjait kell segítenie és afféle modern társalkodónőként gondoskodni róla, hogy Will ne fulladjon bele az unalomba és az önsajnálatba.

Bár Will eleinte gyanakodva méregeti a furán vigyorgó, excentrikus ízlésű lányt, előbb-utóbb elkezdik megtalálni a közös hangot. Főleg, miután Lou úgy dönt, megmutatja a megkeseredett fiúnak, hogy miért érdemes élni. Közös kalandjaik során pedig egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz, míg észre nem veszik, hogy nem csak egymáshoz fűződő viszonyuk változott meg alaposan, de ők maguk is.

A film – bár elsőfilmes rendező alkotása – nem nélkülözi a sztárparádét. A két főszerepben mindjárt két rendkívül népszerű fiatal színészt, a Trónok harcából ismert Emilia Clarke-ot, illetve az Éhezők viadala-sorozattal világhíressé vált Sam Claflint láthatják a mozirajongók, mellettük azonban olyan nevek tűnnek fel a vásznon, mint Charles Dance, akit a Kódjátszma című drámában láthattak a filmek szerelmesei, vagy például Jenna Coleman, aki a világszerte rendkívül népszerű Doctor Who című sorozat egyik főszereplője volt. A brit sorozatok rajongói rajta kívül bizonyára a Downton Abbey-ből ismerős Brendan Coyle-nak is örülni fognak. Csak a papírzsebkendő ne maradjon otthon!

Június 16-tól a mozikban!